banner564

13. maaşlar ödeniyor

Büyük bir aksilik olmazsa 13. maaşlar bugün ödeniyor olacak. Dün akşam saatlerinde görüştüğüm Maliye Bakanı Dursun Oğuz bürokratları ile birlikte bu konu üzerinde yoğun bir mesai harcıyordu. 
“Önceliğim normal maaşları denkleştirip emekli ve sigortalardan başlamak üzere tüm maaşları ödemek” dedi ancak Türkiye’den gelecek kaynağın hesaplara düşmesi ile birlikte 13. maaşların da ödenmesi için gerekli hazırlığın yapıldığını ve birkaç saat içinde ödenebileceğini söyledi.
Malum hükümetimiz çok yeni ve Maliye Bakanlığında da Dursun Oğuz çok zor bir dönemde çok zor bir sorumluğu sırtlamış durumda. Ama ilk izlenimlerim yeni kabine açıklandığında Dursun Oğuz ismini Maliye Bakanlığında görüp buna tepki verenlerin çok kısa bir sürede yanılacağı yönünde oldu. 
Öyle ki Dursun Oğuz ekibi ile uyum içinde çok ciddi bir mesai harcıyor şu günlerde Maliye Bakanlığında. İlk icraatları da oldukça olumlu. Pandemi taşımacılığına ve pandemi otellerindeki karantina sayılarına çeki düzen verdi. Adil bir sistem kurmak ve herkesin bu sistemden adil bir şekilde faydalanması inancı ile çalışıyor.
Bu adil durum elbette herkes tarafından da görülüyor. Öncelikleri iyi belirleyip devletin kasasını bu öncelikler doğrultusunda kullanmaya devam ederse adını bu bakanlığa kazıyabilir. 
Dediğim gibi bence güzel bir başlangıç yaptı ve bazı adaletsizlikleri daha ilk haftasından giderdi. 13. maaşlar konusunda da hayli şanslı çıktı. Zira geçmişte 13. maaşı gününde veremeyeni de gördük 13. maaşı taksit taksit ödeyeni de…
İkinci haftasında 13. maaşları ödemek her Maliye Bakanına bu ülkede nasip olmaz. Bu bağlamda Maliye Bakanı Dursun Oğuz’a şansı da yardım ediyor. 

Yerliden yerliye
Sanayi Odası başkanı Candan Avunduk diyor ki memlekette sadece kamu çalışanları yok, özelde de çalışanlar var ve onların pek çoğu 13. maaş alamıyorlar.
Elbette bu tartışılması gereken bir konu ama bugünün konusu değil. Bence Candan Bey’in bugün dile getirmesi gereken konu 13. maaşlarını alan memurların bu parayı yerli ürünleri almakta kullanması.
Candan Avunduk bence önceliğini bu konuya vermeli ve bu konuda yerli sanayi üreticilerimiz için belki de sadece 13. maaşlara özel bir kampanya yapılmasını sağlamalı.
Böylece piyasaya düşecek milyonlar, zor günler geçiren sanayicimizin cebine girebilir ve onlara bir nefes alma imkânı tanınabilir. Sanayi Odasının bu konuda memur kesimini teşviklendirmesi ve bu şekilde yönlendirmesi çok daha doğru olacaktır.
Sevgili dostumuz Candan Avunduk’a bu vesile ile gündemi bu yönde değerlendirmesini tavsiye ediyoruz. 13. maaş tartışması yerine 13. maaşın yerli ürünlerde kullanılması en doğru olandır. 
 
Kapak yaptı
Gençlerin kullandığı bir deyim var son günlerde, kapak yapmak. Dün Meclis’te konuşan UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda işte tam da bu deyime uygun bir konuşma gerçekleştirdi.
HP ve CTP’nin 4’lü hükümeti kurarken, halka ‘yolsuzlukların üzerine gideceğiz’ diye büyük vaatler verdiğini belirten UBP'li Aytaç Çaluda, "Yolsuzlukların üzerine gidiyoruz derken sadece UBP ile yetindiler. Bir şey de çıkmadı. Devleti hortumlayan siyasilerden hesap sorulacaktı. Onlar ne oldu?" diye sordu. UBP'lilerin yolsuzluk dosyası olmadığını ancak diğer partilerin olduğunu bildiren Çaluda, "Bunlardan söz eden yok. Halkı kandırdılar. Ne sorgulanmaktan ne yargılanmaktan kaçıyoruz. Alnımız açık” diye konuştu.

MESAJLAR
Nihat BERKAN: Kapalı Bafra bölgesinde işler ne alemde? Pek çok otelin kapalı kaldığı Kapalı Bafra’da işletmeciler bu yaz için bir planlama yapabiliyor mu? Bir ara bu konuda bizi aydınlatırsanız çok seviniriz. 

DAREN VUDALI: Önceki gece Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile koyu bir sohbetin içinde görülmüşsünüz. Bu arada Ersin Bey için özel purolardan da hazırlatmışsınız. 

Ahmet ERBAŞ: Yılbaşını geçirmek ve biraz da dinlenmek için memlekete gelmişsiniz. Umarız memleket havası iyi gelir ve Ankara’ya buradan dinlenmiş ve eski enerjinize kavuşmuş olarak dönersiniz. 

Hamza Ersan SANER: Gazimağusa-Yeniboğaziçi-İskele emirnamesini sil baştan yapılması için talimat vermişsiniz ve bu konuda çok yakında önemli adımlar atacakmışsınız. 

Hande Kayasal ÇELİKDEN: Turizm ve Çevre Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bakan Ataoğlu bu zor dönemde size ve deneyimlerinize çok güveniyor doğrusu. 

Hande GÜZOĞLU: Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Turizm ve Ekonomi Bakanlıklarının özel kalem müdürlerinin ikisinin de adı Hande olması bakalım nasıl karışıklıklara yol açacak bu dönemde. 

Mustafa TOGAY: Telka İşletmeleri ülkemizde yerli ve milli kablo üretimi ile gururumuz olmaya devam ediyor. Ancak üzülerek görüyoruz ki bizim kendi üretimimiz kablolar çok daha sağlam iken Uzak Doğu’dan halen çok kötü malları ülkeye sokmaya çalışanlar var. 

Ozan ÖZUYANIK: Maliye Bakanlığı Bakanlık Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Dursun Bey’in yakın ekibi içinde vazgeçilmezlerden bir tanesi oldunuz bu süre içerisinde. 

Ünal ÜSTEL: Önceki gün Gazimağusa Liman bölgesinde incelemelerde bulunmuşsunuz ve bu bölgede yapılacak çalışmalar hakkında bir yol haritası oluşturulması için gerekli talimatları vermişsiniz. 

Dursun OĞUZ: 13. maaşlar bugün kısmetse ödeniyor olacak. Pek çok bakan bu şansı bulamadı o makamda. Geç ödeyen, taksit taksit ödeyen bakanlar gördük çok yakın geçmişte o makamda. 

Prof. Dr. Füsun YILDIZ: Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesinin başına getirilmişsiniz ve bu bağlamda ilk toplantınızı dün gerçekleştirmişsiniz. Hayırlara vesile olsun komite. 

Erhan ARIKLI: Ekonomi ve enerji alanında bir dizi müjde vererek hızlı bir başlangıç yaptınız kamuoyuna. Tüp gaza indirim, denetim yasası ve elektrik fiyatlarında indirime gitmek için çalışma yapılması talimatını vermişsiniz. 

Çelebi ILIK: Yabancılar ile ilgili ilk yasa çalışmasını daha birkaç gün içerisinde tamamlayıp Başbakanlığa göndermişsiniz. Bu çalışmanın yasallaşması ile birlikte birkaç ayda devletin kasasına ciddi bir katkı koyacakmışsınız. 

Kudret AKAY: Oğlunuz Mahmut Akay’ın kısa filmi İngiltere’de 2020’nin en dahice/nefis 9 filmi arasında girmeyi başarmış. Tebrik ediyoruz ve başarıları ile hem sizi hem de ülkeyi gururlandırmasını diliyoruz.

YORUM EKLE

banner608

banner474