banner564

15 Kasım beklentisi  

Son günlerde herkesin merakla beklediği ve sık sık muhatap kaldığımız soru Başbakan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı, hatta adaylık açıklamasını 15 Kasım’da yapıp yapmayacağı yönünde.
Bir kere Ersin Tatar bu yönde izlenecek yolu birkaç kez paylaştı. Bu konuda yetkinin partinin ilgili organlarında olduğunu söyledi. Yani adaylık yolunun açılması için Parti Meclisinin toplanması ve bu yönde bir karar alması gerekiyor. 
15 Kasım öncesi UBP’nin planlanmış herhangi bir PM toplantısı olmadığına göre bu yöndeki beklentinin 15 Kasım günü olmayacağını pek ala söyleyebiliriz. 
Zaten henüz resmi olarak 2020 Cumhurbaşkanlığı adaylığını kimse açıklamadı. Bu yüzden de Ersin Tatar’ın adaylığını 15 Kasım’da açıklaması büyük bir sürpriz olur. 
Kamuoyunda özellikle son birkaç günde bu yönde ki beklentiler ve söylentiler artınca bu konudaki bildiklerimizi sizlerle paylaşmak istedim.

 Planlı mı? Plansız mı? 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve o Cumhuriyeti kuran ulu önder Atamızın ebediyete göçünün yıl dönümü olan 10 Kasım’ı Cumhurbaşkanı Akıncı ve TDP lideri Cemal Özyiğit es geçti sosyal medyada. 
Oysa hemen her şeyi paylaşıyoruz, bazen katıldığımız bir töreni bazen yanı başımızda bize mutluluk veren köpeğimizi.  Ama gel gelelim bu iki önemli günde paylaşımda bulunmamaları dikkatimi çekti. 
Girdim baktım sosyal medya hesaplarına hemen her konuda paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Akıncı bu önemli günü atlamış.  Nasıl olurda atlamış, onu bilmem. Ha diyebilirsiniz ki törenlere gitti bir de sosyal medyadan mı paylaşacaktı.
Ee her şeyi paylaşınca insan ister istemez bunu da bekliyor. Neyse Cumhurbaşkanı Akıncı törenlerdeydi bu konuda katıldığı yerlerde zaten bu konudaki düşüncelerini paylaştı.
Esas şaşırdığım yıllarını eğitim camiasına adamış, gerçekten Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bu konuda binlerce neslin yetişmesine vesile olan TDP lideri, eski milli eğitim Bakanı Cemal Özyiğit oldu.
Tamam, Cemal Hocam diğer liderler gibi öyle kurumsal çalışmalar paylaşmıyor sosyal medyadan. Ara sıra giriyor beğeniyor bazen de paylaşımlarda bulunuyor.
Ama sosyal medyanın bu kadar etkili olduğu bir ortamda Cemal Hocanın da bu konuda profesyonel destek alması gerekiyor. Yoksa biz Cemal Hoca’nın ne 29 Ekim’den nede Atatürk sevgisinden zerre kuşkumuz yok, kimsenin de bunu yanlış anlamasını istemeyiz.
Bu konu sosyal medyada paylaşıldığı için yazma gereği hissettik. Kesinlikle bu konuda bir art niyet olduğunu düşünmüyoruz. Ama bu konuda Hocamıza da küçük bir tavsiyede bulunup artık bu tür işler için dıştan da destek alması gerektiğini söyleyelim. 

 Gİ-DER kuruldu
İki sevdiğim dostum iki eğitimci. Bir tanesi sevgili Cemre Akar diğeri Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler. 
Girişimcilik ve İnovasyon üzerinde bugün kadar hep konuştuklarımızı bir adım öteye götürmek adına bir dernek kurma ve bu dernek üzerinde de fikirlerini eyleme geçirme kararı almışlar. Bize de bu güzel düşünceyi desteklemek kalıyor geriye. 
İşte dostlarımızın bu konudaki ilk açıklamaları… 
“Bizler, Cemre Akar ve Ziya Öztürkler olarak, eğitim alanında biriktirdiğimiz tecrübe, Kuzey Kıbrıs sevgisi ve Kıbrıs Türk kimliğine olan inancımız ile toplumsal bütünlüğe katkı sağlamak ve geleceğimiz için, genç yeni nesiller için inancımızı ve emeğimizi ortaya koymak amacıyla, uzun yıllardır devam eden dostluğumuzu 28 Ekim 2019 tarihinde kurmuş olduğumuz Gİ-DER (Girişimcilik ve İnovasyon Derneği) çatısı altına taşıdığımızı ve kurucu eş başkanlar olarak çıktığımız bu yolculuğu tüm halkımızla paylaşmaktan mutluluk duyarız.”
 
 
MESAJLAR

Nihan YÜCEL:  Ekranlara bir müddet ara verdiğinizi ve son olarak çalıştığınız kurum ile yollarınızı ayırdığınızı üzülerek öğrendik. Neyse siz çok boş kalmasınız ve yakında nasılsa bir yerde yeniden başlarsınız. 

Derviş Ata TAHİROĞLU: Doğum gününüzde gelen mesajlara ve telefonlara yetişememişsiniz. Ee sevilmek sayılmak ve böylesine özel bir günde hatırlanmak insanı çok mutlu eder. Ne güzel ki bu kadar dostu biriktirebilmişsiniz. 

Erol REFİKOĞLU: Türkiye'de milyonlarca izleyicisi olan FOX'un ünlü TV dizisi "Savaşçı" da öyle bir performans sergilediniz ki sizi bir kez daha ayakta alkışladık. Gerçekten duygulandırdınız bizi. 

Levent ÖZADAM: Bu yıl doğum gününüzü bizim memlekette Yalova’da kutlamışsınız. Ee Yalova’daki kaplıcaların şifalı sularında da istifade edebildiniz mi?

Çelebi ILIK: Bir yandan hem bölge ziyaretleri diğer yandan da olası hükümet senaryoları için kulaklarınızı dört açmışsınız. Sakin olun, 15 Aralık’tan önce hiçbir şey olmaz. Dinleyin bizi. 

Salih CANSEÇ: Geçen hafta konuk olarak gittiğiniz Urfa’da krallar gibi ağırlanmışsınız. Ee yediğiniz içtiğiniz sizin olsun da bari gördüklerinizi bize anlatın. Bu arada kuru baklavaları hiç sormuyoruz bile. 

Mustafa AKINCI: 15 Kasım törenlerinde bir ilk imza atıp  Cadillac marka klasik araba ile katılacakmışsınız. Törenden önce belki olmaz ama törenler sonrası bizim Gökhan Altıner’e bir tur arttırmazsanız işiizn zor. Çekeceğiniz var dilinden. 

Burçin DÖVEÇ: Devlet ve makam sahipleri bile 10 Kasım’ı hatırlamaz iken sizin şirketin çektiği video gerçekten muhteşemdi. Emeği geçen herkesi kutluyoruz ve bu yöndeki duyarlılığınızdan ötürü tebrik ediyoruz. 

Hurşide BAYBORA: Basın-Sen Genel Sekreteri olduktan sonra hızla sendikanın toparlanması ve bazı konularda üyelerine avantajlar kazandırması konusunda yoğun bir mesaiye başlamışsınız. Yılbaşında yeni sürprizleriniz olacakmış üyelerinize. 

Tolgay TARIMAN: Güneş TV’nin yeni ofisi ve stüdyoları hayırlı olsun. KKTC’nin kuruluş yıldönümünde yeni kanalı hem 24 saat kesintisiz yayına hem de yeni binasına taşıyacakmışsınız. 

Gürsel UZUN: Torunlarınız ile birlikte karşılamışsınız geçtiğimiz gün yeni yaşınızı. Bu arada Osmanlı’da kimlere Dede denildiğini de öğrendik. Demek ki artık sizde dedesiniz. 

Akın MANGA: Memur-Sen sendikasının sosyal medya hesaplarında ufak bir değişikliğe gitmişsiniz ve bu konuda artık daha hızlı daha kullanışlı bir yapıya kavuşturulması için gerekli talimatları vermişiniz. 

Hüseyin Çavuş KELLE: Arpa ekim günleri gelince sizi bulabilene aşk olsun. Neyse bereketli olsun başkan, bu günler çiftçilerimizin en yoğun günleri. Başta siz olmak üzere hepsine Allah kolaylıklar versin. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Diyeti bıraktınız epey bir süre dinlendiniz ve şimdi yeniden hareketli günlere dönmek için gün sayıyormuşsunuz. Yakında grev için üyeleri toplantıya çağıracakmışsınız.  

YORUM EKLE

banner471

banner473