banner564

19 Mayıs’ın ruhuna uygun



Memleketteki onca sıkıntıya, onca iş bilmezliğe rağmen güzel işler de olmuyor değil hani. Allah’tan ülkenin vizyonunu belirleyecek, ileriye doğru doğru hamleler atabilecek insanlarımız hala daha var bu topraklarda.
Dün bir grup meslektaşımız ile birlikte yükseköğretimde kutladığı 35. yılında Girne Amerikan Üniversitesi’ne davetliydik. GAÜ, uluslararası vizyonunu genişleterek, dünya çapında kendini kanıtlamış, 1885 yılında kurulan ABD'nin köklü devlet üniversitelerinden Arizona Devlet Üniversitesi ile Global Kampüs ortaklığına imza attı.
Dünya üniversiteler sıralamasında ilk sıralarda yer alan ABD üniversiteler arasında ilk 10, NASA araştırma programlarında yer alan Arizona Üniversitesi, "Global Kampüs ortaklığı, BM sürdürülebilir kalkınma hedefi olan dünyaya erişilebilir ve kaliteli eğitim sağlama amacına ulaşmak için de anlamlı ve uzun vadeli bir birlikteliğin oluşturulması yönünde atılan adıma şahitlik ettik hep birlikte. 
GAÜ ile Arizona Üniversitesi işbirliğinde ortaya konulan ve Arizona Üniversitesi'nin 150'den fazla programının GAÜ bünyesinde öğrencilere sunulacağı ortaklık ile bu programlardan mezun olan öğrenciler, Arizona Üniversitesi diplomasına sahip olacak.
GAÜ ve Arizona Üniversitesi arasında gerçekleşen Global Kampüs ortaklığı ile ilgili detayların paylaşılacağı basın toplantısında GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar oldukça heyecanlıydı. 
Zira ABD’nin bir devlet okulu KKTC’de global bir kampüs açılmasına izin ve onay vermişti. Arizona’dan bu ülkeye şimdi öğrenci gönderilmesi için tanıtım çalışmaları başlatılıyor. Bir yerde GAÜ değil KKTC’nin de tanıtımı yapılacak Amerikan devlet üniversitesi tarafından.
Biz para ile böyle bir tanıtımı şahsen yaptıramazdık herhalde. Ve düşünsenize bir çocuğunuz Lefkoşa’daki okulunun ardından ABD devlet üniversitesi Arizona’da okuyacak. 
İlk yıllarını KKTC’de ilerleyen yıllarını Amerika’daki okulda tamamlama şansı olacak. Üstelik bugün ABD’deki Arizona Üniversitesi’ne direkt gidecek olsa 35 bin ABD Doları civarında bir para ödemesi gerekirken buradan sadece 7 bin Dolara kayıt yaptırabilecek. 
Ve ilerleyen yıllarda Amerika’da devam etmek isterse 35 değil 7 bin Dolar üzerinden eğitimine devam edebilme şansı yakalayacak. Çocuklarımızın geleceği için devrim gibi bir haber.
Öte yandan “Sadece akademik işbirliği olmayacak, sporda ve ortak uluslararası çalışmalarda da iki kurum arasında bir işbirliği olacak” dedi Serhat Akpınar.
Yani GAÜ’de iyi bir basketbol oynayan oyuncu ABD’de NBA’de iki takımı olan Arizona’daki takıma transfer olabilmesinin de önü açılmış olacak. 
Hayallerin sınırı olmaz, siz kendinizi nerede hayal ediyorsanız orada olursunuz. Ben yıllar önce hayal ettiğim yerlerin çoğunu yarı yaşımda gerçekleştirdim. 
Eğer benim de çocuklarım ileride hayallerinde ABD menşeli bir okulda okumak ve oradan mezun olmak var ise şimdi bu hayallerine ulaşmaları bizim zamanımızdaki imkânlara göre çok daha kolay hale gelmiş durumda.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız böylesine bir günde böylesine güzel bir haberi vermek son derece sevindirici. 
Hem ülkemizin ekonomik olarak kalkınması hem de üniversitelerimizin dünya çapında artık varlıklarını hissettirmeleri adına son derece önemli bir adım olarak görüyorum bu ortaklığı.
Belki de ülkemizdeki yükseköğretim vizyonunun yeni bir aşamaya geçmesine şahit oluyoruzdur kim bilir? Bu bağlamda bu işbirliğini imza atan Girne Amerikan Üniversitesi’ni ve onun bir parçası olan tüm çalışanlarını kutluyorum. 
  
Yangına dair üç şey
Öyle diğerlerinin yaptığı gibi hamaset yapmadan konuya üç maddede değinip hemen uzaklaşacağım.
Birincisi; KIB-TEK hala daha yüksek akım direklerinin altında yer alan otları temizlemek için ihaleye çıkmadı. Geçen yıl Mart ayında ihaleye çıkılmış ve yaz gelmeden bu temizlik yapılmıştı.
İkincisi; Orman yangınlarını gözetlemek ve anında haberdar etmek ile görevli olan gözetleme kuleleri var. Tepebaşı’ndaki bu yangın ne saat fark edildi ve ne saat merkeze bildirildi.
Üçüncüsü: Türkiye’den ve Güney’den istenen helikopterler için yangından ne kadar süre sonra haber verildi?  Hatta Türkiye’den istenen helikopterler için biz mi haber verdik yoksa onlar mı bizi aradı?

MESAJLAR
Serhat AKPINAR: Belki de ülkedeki yükseköğretimde yeni bir dönemi açacak devrim niteliğinde bir işbirliğine imza attınız. Ve KKTC’nin devlet olarak yapamayacağı katkıyı bu sayede yapmış oldunuz. 

Volkan GÜNGÖR: GAÜ Genel Sekreterliği görevine getirildiğinizi memnuniyet ile öğrendik. Böylesine kritik bir dönemde bu görevi ziyadesi ile başaracağınızdan hiçbir kuşkumuz yoktur. Hayırlı ve uğurlu olsun. 

Ahmet TOLGAY: Yani ne güzel söylediniz. Koskoca İngiltere’nin Ada’da iki tane uçak üssü var, bir sürü savaş uçağı bilmem ne uçağı var ama yangına müdahale edebilecek tek bir şeyi bile yok. Yazık ki ne yazık. 

Ahmet BENLİ: MOBESE ucubeliği ile ilgili yaptığınız direnişi buradan selamlıyoruz. En azından bu direklerin nerelere dikileceği konusunda sizinle keşke istişare etmiş olsalardı. 

Hasan UZUN: Önceki gün yangın sırasında tıpkı bir orman dairesi çalışanı gibi siz de yangının söndüğü son dakikaya kadar büyük bir mücadele vermişsiniz. Helal olsun valla. 

Dr. Bülent DİZDARLI: Efsanelerin takımı Çetinkaya Spor Kulübü’nü bir kez daha genel kurula götürmek için düğmeye basmışsınız.  Bu arada başkanlığı da bırakmayı düşünüyor musunuz? 

Kaan KANER: Yeni imajınız ile iyi bir tarz oluşturmuşsunuz. Bu arada memlekette durum ne? Bu ülkenin genç iş adamlarından bir tanesi olarak siz ne görüyorsunuz ileriye dair. 

Mustafa GENÇ: Metehan yolundaki inşaata başladınız mı, yoksa bir müddet daha mı bekleyeceksiniz? Bence kapılar açılmadan dükkânı bitirirseniz kapılar açılırken büyük bir sürpriz yapmış olursunuz komşularımıza. 

İsmet ESENYEL: Valla hocam hiç yaşlanmayacaksınız. Yine imajınız sizi en az 10 yıl daha gençleştirmiş. Şahsen bu yeni halinizi pek sevdik, tam bir Akdenizli gibi olmuşsunuz. 

Tolga ATAKAN: Girne- Lefkoşa yolu boğaz istikametindeki radarın tam karşısında ana yolun göçmeye başladığını biliyor musunuz? Yakında orada büyük bir felaket olmadan lütfen gerekli önlemleri aldırın. 

Olgun ÖNAL: Faiz destekli kredi programı dün itibari ile başlamış. 18 bankamız kredi destek programının bir parçası olduğu bu programla vatandaş uygun krediye ulaşabilecek. 

Mustafa EVLEKSİZ: Yani sizin gibi yılların fenerlisi sırf maske tanıtacağım diye Galatasaray maskesi giyerse artık söyleyecek bir sözümüz yok, yakında GS forması da giyersiniz siz nasılsa. 

Kenan AKIN: Herkes bir helikopter tutturmuş gidiyor. Oysa helikoptere gelene kadar burada bizim almamız gereken onca önlem ve tedbir yokmuş gibi. 

Erkut ŞAHALİ: Dün gerçekten meclis kürsüsünden son derece önemli tespitler yaptınız ve gerçekten ayakları yere basan bir konuşmaydı. Sırf muhalefet olsun diye değildi konuşmanız. Tebrikler.  

YORUM EKLE

banner471

banner474