banner564

2018 nasıl geldi?

Yepyeni bir yıla daha başlangıç yaptık önceki gece. Önce Türkiye girdi yeni yıla saat farkından ötürü. Sonra da biz girdik 2018’e. 
Peki, nasıl bir yıl olacak 2018? Falcılar ve Astrologlar bu konuda epey şeyler söyledi. Ancak bir gazeteci olarak bizim de 2018’e ilişkin bazı tahmin ve yorumlarımız olacak elbette.
Bir kere dünya açısından son derece sancılı bir yıl olacak gibi duruyor. Zira 2017’den kalan savaşlar ve gerilimler 2018’de insanlık adına pek de umut vermiyor. Hatta 3. Dünya Savaşı’ndan bile bahsediyor uzmanlar.
Bulunduğumuz coğrafyada 2018 için denizlerde yürütülen doğal gaz arama çalışmaları son derece etkili olacak gibi gözüküyor. Tüm dünya bu gazdan pay alabilme adına zaten gergin olan ilişkilerin daha da gerilmesine neden olacak gibi. 
Doğal gaz ve seçimlerden ötürü “2018 barış yılı olacak veya olabilir“ demiyorum bile. Zira bence görüşmelerin başlaması bile sürpriz olur bu yıl içinde.
Kendi içimizde de pek kolay geçmeyecek gibi gözüküyor 2018. Zira geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk güne trafik kazaları ile başladık. 
Ve yeni yılın ilk haftasında seçim var. Sonuçlarını haftaya bugün öğrenmiş olacağız ama daha sonuçları görmeden şunu çok rahat söyleyebiliriz, Pazar’dan sonra siyaset daha da karmaşık bir hale gelebilir. Yağmurdan kaçarken doluya tutulma durumu yani.
Neyse hepinize bir kez daha mutlu yıllar…

Rekor bizde
2017 yılı içerisinde Cumhurbaşkanlığı Sarayına davet edilen ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşüp KKTC Medyasında “tek haber yapan kişi” olarak bizde kendi köşemizde yerimizi aldık.
Tek bana özel röportaj verdi diye sevinsem de Cumhurbaşkanı Akıncı’nın daha çok röportaj vermesini arzu ederim. Zira Pazar gününden hemen sonra bir anda gündemimiz “Başkanlık Sistemi” olabilir.
Ve 2020’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini belki de Başkanlık Sistemine geçmek için kullanabiliriz. 
O yüzden Cumhurbaşkanı Akıncı’nın daha çok medyaya çıkması daha çok röportaj vermesini bekliyorum 2018 yılında. 
Mesela gene bir ilk yapıp ilk röportajını bugün bize verebilir, güzel olmaz mı?..

15 milyon Lira
Yılbaşı özel çekilişini gerçekleştiren Milli Piyango'da 61 milyon TL'lik büyük ikramiye sahiplerini buldu. Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı büyük ikramiyesi 9794035 numaralı bilete isabet etti. Büyük ikramiyenin çeyrek bilete isabet etmesi ile 61 milyon TL dörde bölündü. Talihlilerin biletlerinin KKTC, Samsun, Antalya ve İstanbul’da satıldığı belirlendi.
Cep telefonlarına düşen bu mesaj sonrasında “acaba” deyip cebimde olan biletlere bakmaya başladım. Birinci rakam tamam. İkinci üçüncü de tamam.
İşte o an anladım ki sıcaklığım giderek artıyor, başımdan aşağı hızlı ve sebepsiz bir sıcaklık geliyor. Sonraki rakamları okumadan önce bir durdum. Bana çıksa 15 milyon ne yaparım diye kısa bir düşünce ve hayaller… Sonra baktım az bir farkla kaçırmışız meğer büyük ikramiyeyi.
Her ay sevgili Hasan Taşer Kanlı getirir bana biletleri. Yılbaşında da ondan aldık. Meğer büyük ikramiyeyi de o satmış. Ne diyelim hayırlısı, çıkma ihtimali bile bizi heyecanlandırmaya yetti yılbaşı gecesinde.

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Yeni yılın ilk röportajı için gün boyunca sizden bir alo bekleyeceğim. Zira Pazar gününden sonra siyaset daha da karmaşık bir hale gelebilir ve artık Pazar’dan sonra Başkanlık Sistemini daha gür konuşabiliriz. 
Serdar DENKTAŞ: Seçimlerin baharda olmasını istiyordunuz ya merak ettim, eğer seçimler baharda olmuş olsaydı yine gitarı alıp sosyal medyaya çıkabilecek miydiniz? Bence seçimlerin yılbaşına denk gelmesini en iyi siz kullandınız. 
Cemal ÖZYİĞİT: Son günlerde parti içinde bazı kesme operasyonlarından bahsediliyor. Bunlara bir çare üretmezseniz acilen bir iki vekilden olabilirsiniz son haftada. 
Hasan TAÇOY: Yılbaşı gecesi ailecek yeni yılı karşılamışsınız. Yusuf Taçoy gece boyunca bizzat yedirip içirmiş sizi. Allah tümüne sağlıklı ve huzurlu bir yıl nasip etsin. 
Barış ERKMEN: Yılbaşından sonra atağa kalkacağınızı söylediniz ama dün tüm gün ortalarda gözükmediniz. Artık son 6 gün kaldığına göre bir atağa kalkın da biz de görelim. 
Ferdi Sabit SOYER: 2018’den sizin de beklentileriniz pek parlak değilmiş. Anlaşılan gelenek bozulmayacak ve gelen gideni aratacak. Size de mutlu yıllar. 
Tekin K. BİRİNCİ: Bu hafta için çok ama çok özel videolar çektirip hazırlamışsınız. Bugünden itibaren Pazar gününe kadar her gün yeni bir video yayınlayacakmışsınız. 
Çetin SADELİ:  Yılbaşından bir gün önce yemeğe başlamışsınız ve dün de akşama kadar yiyip içmişsiniz. Yılbaşı ve yeme içme işlerinin yanında seçim içinde tam aradığınız ortamı buldunuz desene. 
Erkut YILMABAŞAR: Son günlerde sizde de hızlı bir yükseliş var. Aman bu ara gazdan ayağınızı çekmeyin deriz. Zira ülke genelinde olacak bir seçimde tanınırlık çok önemli. 
Erdal EMANET: Tavlada kazandığınız madalyaların yanına geçen gün Milli Mücadele Madalyası da eklenmiş. Geç oldu ama güzel oldu demi. Hayırlı ve uğurlu olsun madalyanız. 
Bertan ZAROĞLU: YDP olarak son hafta sizde iyice asılacakmışsınız. Bu arada geçenlerde kendi hemşehrilerinize yönelik olarak yaptığınız yemek hala daha konuşuluyor kulislerde. 
Emete GÖZÜGÜZELLİ: Bazı yerlerden özellikle davet alıp gidip konuşma yapıyormuşsunuz. Konuşma üslubunuz nedeni ile davetler artmış son günlerde. 
Hasan Taşer KANLI: Valla öyle bir heyecan yaşattın ki bize yılbaşı geçesi var ol sağ ol. Umarız kazanan talihlinin şansı bundan sonra da açık olmaya devam eder.
Ayşe ÖZTABAY: Tüm aile seferber olmuş ve bu defa sizi meclise gönderebilmek adına ellerinden gelen tüm cabayı sarf ediyorlarmış. Aile bu işlerde son derece önemli. 
Şükrü BURAĞAN: Barkın bebek size yeni yılın en büyük sürprizi olmuş. Allah analı babalı dedeli nineli büyütmeyi nasip etsin. Şansı bol bahtı açık olsun Barkın bebeğin. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “2018 yılında da bu ülkenin, bu devletin daha ileriye gitmesi, insanımızın daha mutlu olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Tüm halkımızın ve vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar, 2018 yılının hem ülkemizde hem de dünyamızda daha fazla barışın, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin hakim olacağı bir yıl olmasını dilerim...”
Serdar Denktaş
YORUM EKLE

banner471

banner473