banner564

28 belediye ve seçimler

 Yerel seçimler için artık bir aydan az bir süre var. Bugün yerel yönetimlere talip odanlar ilçe seçim kurullarına gidip başvurularını yapacaklar.
İktidardaki 4 parti toplamda 28 belediyesi olan KKTC’de sadece toplam 26 yerde aday göstereceğini açıkladı. Tüm bölgelerde ana muhalefet UBP ise 20 yerde aday gösterecek. Küçük muhalefet YDP ise sadece Lefkoşa’da başkanlık yarışına katılacak.
Tüm bölgelerde parti meclisi adayı gösteren tek parti UBP olurken, Alsancak Belediyesi’nde hiçbir parti aday gösteremedi. Alsancak’ta iki bağımsız aday yarışacak başkan olabilmek için.
Bugün gün sonunda Yüksel Seçim Kurulu kaç adayın başvuruda bulunduğu bilgisini kamuoyu ile paylaşacaktır. Kısacası artık seçim startı da bugün itibari ile resmen başlamış olacak. Haydi hayırlısı… 

 28 belediye ve seçimler
Serada 40 kuruş, bakkalda 5-6 lira. Domatesten bahsediyorum, Allah’ın domatesinden. Evimin bahçesine bir ay kadar evvel ekmiştim, şimdi topluyorum. Ektim, suladım ve şimdi domates yiyorum.
Allah’ın domatesi işte.  
Gel gelelim ülkemizde son 4-5 hükümet döneminde yasası hazırlanmış olmasına rağmen cumhuriyet meclisimizden geçemeyen “Hal Yasası”.  Ne hikmetse komitelerde hazırlanıyor ama bir türlü genel kurulun gündemine gelemiyor. Gelse de geçemiyor.
Bugün üretken ve çalışkan meclisimiz kısmet ise toplanacak. Gündeminde her zamanki gibi kayda değer bir şey yok. Laf ola iş ola bir araya gelmeye çalışacaklar sadece. Medyaya şirin görünmek isteyenler için kürsü iyi bir fırsat olabilir bugünlerde. 
Neyse bugün meclisin gündeminde “Organik Tarım Yasa Tasarısı” görüşülecek. Hadi belki bir gün bir değişiklik yapıp bir yasa tasarısı meclisimizden geçip yasallaşır. Hadi inşallah. 

 
Aynı filmin tekrarı
Milletvekili adayı olan bir kişinin evi için 2014’te aynı kararı vermişti Lefkoşa Seçim Kurulu. Süreyya Gürses başta olmak üzere 200 kişinin ismi seçmen listelerinden silinmişti. 
Yıl 2018 olmuş hala da bazı isimlerin seçmen listelerinden silindiği bilgisini duyuyoruz. Anne babası ile birlikte son bir yıldır aynı evde kalan Şeren Şenel’in Gönyeli’de seçmen listelerinden silinmiş olması gibi.
Silin kardeşim, ama öyle bir bir değil, geçen defaki gibi 200 kişi falan da değil. Çıkın ve Ahmet Benli dışında kim var kim yoksa silin Gönyeli’den. Siz de rahat edin, biz de rahat edelim. 
 
 İnce ve Koç 
Önce bu hafta Fener’in seçimi var sonrasında da Türkiye’nin başkan seçimi. İkisi de son derece önemli.  İkisinde de kıran kırana bir mücadele var, var olan ile yeni olmak isteyen arasında. 
Mevcutlar koltukları bırakmamakta kararlı, ama yeniler de ısrarlı. Fenerde Aziz Yıldırım-Ali Koç, Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan- Muharrem İnce. 
Valla keyifle izliyorum bu çekişmeyi. Her gün birbirleri ile atışmaları ve seçmenleri kazanmak için yaptıklarını. 


MESAJLAR

Serdar DENKTAŞ: Anjiyo sonrası ilaçlarınızı içmediğiniz için yeniden hastaneye kaldırıldığınızı öğrendik. Neyse artık Müge Hanım bu işe el atmış ve anbean ilaçları içip içmediğinizi kontrol ediyormuş. 

Ayşegül BAYBARS: Hadi gözünüz aydın, Girne sahillerinde aradığınız araziyi sonunda Bahçeli’de bulmuşsunuz. Yakında yatırımcıya verilmesi için söz konusu arazi Turizm Bakanlığı’na devrolacakmış. Takipteyiz.

Kudret ÖZERSAY: Mültecilerin definlerine bizzat katılmanız her kesim tarafından takdirle karşılandı. Gerçekten de insanlığın bu utanç anına keşke herkes sizinle birlikte şahitlik etmiş olsaydı. 

Ferda EKİNCİ: Ve yıllar sonra nihayet bir yaz sezonu başlangıcında mayo ile çekilmiş pozlarınız medyaya düştü. Oysa mayo ile görüntülenmemek için yıllarca uğraşmıştınız. Magazincilerin zaferi olsa gerek bu durum. 

Sami DİLEK: Mukayyitliğin araçlarla ilgili aldığı karara uymadığınız için başınız derde girebilir. Yılan hikâyesine dönen seçim yüzünden her geçen gün sendika biraz daha sıkıntıya giriyor. 

Akın MANGA: Mahkemenin geçiciler ile ilgili aldığı karardan sonra sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Bu arada CTP’nin polit bürosu da sizin peşinize düşmüş bu aralar. Sıkın dişinizi biraz daha.

Fatma AYDOĞDU: KKTC Kızılay Lefkoşa Şube Başkanı olarak mübarek Ramazan Ayında Kuğulu Park’ta her gün 700 kişiye iftar veriyormuşsunuz. Bu arada toplanan yardımlarla da Lefkoşa’daki dar gelirlilere yardım elinizi uzatıyormuşsunuz. 

Tolga ATAKAN: Ada genelinde bulunan 28 tane trafik sinyalizasyon merkezlerinde ışıklar için görüntüleme sistemi konulması için düğmeye basmışsınız. Artık kırmızı ışık ihlali yapanlarda kameralarla tespit edilecekmiş. 

Alişan OŞAN: Oşan Grubun himayesinde, Mapfree Sigorta’nın bağlı olduğu acentelere ve katılımcılarla geçtiğimiz günlerde bir araya gelip yeni dönem öncesi çok güzel bir çalışma gerçekleştirmişsiniz. 

Latif AKÇA: Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanlığı’na yeniden seçilmenizden ötürü sizi ve yeni yönetim kurulunuzu tebrik ediyoruz. Dünya lideri Denktaş’ın fikirlerini yaşatmak adına büyük bir sorumluluk sizi bekliyor yeni dönemde de. 

Ahmet TOLGA: Dün küçük bir rahatsızlık geçirince soluğu acil serviste almışsınız. Çok geçmiş olsun, umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. 

Ahmet SENNAROGLU: Seçim çalışmalarına hız verip bölgede ayak basmadık yer bırakmadığınız gibi hafta sonu bölge dışında olan bölgedeki seçmenlerinizi bile gidip ziyaret etmişsiniz. 

Bengü TOPALOĞLU: Lefkoşa Belediyesi Belediye Meclis Üyeliği için UBP’den aday oldunuz ve daha ilk günden bugüne çok yoğun bir ilgi gördünüz. Öyle ki başkan adayı bile sizi yanından bir saniye olsun ayırmıyormuş. 

Hüseyin ZABİTOĞLU:  Başkent’in çehresini değiştirmek için Demokrat Parti’den Belediye Meclisi’ne aday olmuşsunuz. Genç birisi olarak ve iş dünyasından gelen bir kişi olarak siyasete atılmanıza sevindik. 

Oğuz KARAÇAY: Birçok partiden gelen adaylık teklifine rağmen bu seçim Alsancak’ta aday olmamışsınız belediye meclis üyeliğine. İyi de seçmen en çok size ulaşabiliyordu sokakta, şimdi kimi bulacak karşısında.  

POLEMİX

“Tapu harçları daha önceki hükümet dönemlerinde düşürülmüştü. Şu anda da yapılması gereken bir uygulama. Tapu harçlarının yüzde 1’e düşürülmesi hemen hayata geçirilebilecek bir uygulama. Söz konusu uygulama sonucunda mal alacak olan kişilerin üzerinden maddi anlamda bir yük kalkar. Bunun sonucunda mal satışları artar, piyasa canlanır”
Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur

YORUM EKLE

banner471

banner474