banner564

3 dakika 10 saniye

Türkiye Cumhuriyeti Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman KKTC'nin yanında olduklarını belirterek, ülke sporu ve gençliği için önemli olan Spor Şurası'nda beraber olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti ve gitti.
Son dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen yetkililer KKTC’de çok kısa bir süre kalıp hemen Ada’dan ayrılıyorlar. Eskiden gelen konuk bakanlar en az bir iki günlerini KKTC’de geçirirler “protokol ziyaretleri” hariç, mutlaka KKTC’de bir yere gider ve halka temas ederlerdi.
Protokole hızlı bir merhaba ziyareti yapan konuk bakan dün katıldığı Spor Şurası'nda 3 dakika 10 saniye kadar konuşup, şuradan ve ülkeden ayrıldı. Keşke, Türkiye’nin bakanını Atatürk Kapalı Spor Salonunu gösterebilseydik. Keşke, Kaymaklı sahamızı gösterebilseydik. Keşke, başka yerlerde ki ihtiyaçlarımızı gösterebilseydik. Keşke, kulüp başkanları ve yöneticileri ile bir araya getirebilseydik… 
Türkiye’nin KKTC’nin yanında oldu göstermesi adına böylesine hızlı ziyaretler son zamanlarda boşa yapılmış ziyaretler gibi geliyor bana.  Keşke bu tür ziyaretlerde ülkenin menfaatine olacak adımlar, kararlar atılsa…

Biz Denktaş’ı dinleyelim. 
1994 yılında yaşamını yitiren Bulgar asıllı Baba Vanga, yaşamı boyunca çok sayıda kehanette bulunmuştu. Yaptığı kehanetlerin tutması onu uluslararası bir üne kavuşturdu.  Ünlü kâhin Baba Vanga, Brexit, 11 Eylül saldırıları ve DEAŞ tehlikesi konusunda yıllar önce uyarılarda bulunmuştu.
Yepyeni bir yıla girmeye günler kalmış iken baktık, Ünlü kâhin Baba Vanga “2019 için ne söylüyor” diye. 
2019 yılında da Avrupa'da ekonomik çöküş yaşanacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast girişimi düzenlenecek.
Asya kıtası 2004 yılında yaşanan tsunami felaketine benzer bir felaket ile sarsılacak. ABD Başkanı Trump, sağır olmasına ve beyin travmasına yol açacak gizemli bir hastalığa yakalanacak.
Bu kehanetlerin hiçbiri bizi doğrudan etkilemiyor. O zaman ne yapacağız?  Biz, yerli kâhinleri dinleyeceğiz. Ne diyordu Serdar Denktaş “bunlar iyi günlerimiz”
Demek ki Kıbrıs’ta da 2019 zor bir yıl olacak. Baba Vanga söylemese bile Baba Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş bunu söylüyor.. 

Büyük beklenti içinde değilim
Kudret Özersay sayesinde artık büyük beklenti içine girmemeyi öğrendik. Hemen her gün sosyal medya geçmiş yıllarda söylediklerini okuyoruz. Ve bugün iktidarın bir parçası olarak nasıl davrandığını da görüyoruz.  
Şimdi konuyu nereye getireceğim, hayır hayır Özersay’a çemkirmeyeceğim. Konuyu Fener’e büyük bir umut olarak yeniden teknik direktör olarak getirilen Ersun Yanal’a getireceğim.
Şuan düşme hattında olan Fenerbahçe, yeni hoca ile ancak bu ligi onuncu sırada falan bitirebilir. Eğer devre arası büyük bir transfer atağı yapılmazsa.
Fener’in maddi durumu ortada iken öyle büyük transferlerin yapılmasını beklemek büyük bir saflık olur. Tıpkı Özersay’ın muhalefetteyken siyasi partilere yardımı keseceğim demesi gibi. 
Kısacası ne Kudret Özersay’dan yana nede Fener’in yeni hocası Ersun Yanal’dan yana “büyük beklenti içinde” değilim. Olduğu kadar, gittiği kadar… 
 
MESAJLAR

Yüksel ÇELEBİ: Sel felaketi yetmezmiş gibi bir de şimdi bölgede ağacını kestirdiğiniz bir vatandaş sizi mahkemeye vermeye hazırlanıyormuş. Bu aralar kötü haberler anlaşılan arka arkaya geliyor. 

Serdar DENKTAŞ: Maliye olarak 15 gün içinde hem 13. Maaşları hem normal maaşları ödeyeceksiniz ama şimdiden gerekli hazırlıkları tamamlamışsınız.  Bakalım yeni yılda gelirler giderleri karşılamaya yetecek mi? 

Tekin K. BİRİNCİ: Sadece KKTC’ye gelen yabancı oyuncuların değil artık dünya çapında ki kulüplere futbolcu bulan bir menajer olarak uluslararası arenada yer edinmeye başladınız. 

Hasan Oktay MİNCİ:  Önümüzdeki 2 yıllığına Kenya’nın en büyük takımlarından olan Gor Mahia ‘nın başına teknik direktör olarak geçmişsiniz. Belki devre arasında takımınızı KKTC’de ağırlarız. ‬

Serhan AKTUNC: Güçlü markaları Delicious Cafe çatısı altında toplamaya devam ediyorsunuz. Bu arada sabah kahve müdavimleri hem kahvelerini içip hem bol bol siyaset konuşuyorlarmış. 

Rıfat BERKEL: Gençler Birliği’nin performansı giderek artmaya başladı. Özellikle kulübün başına sizin geçmenizle birlikte hem teknik ekibe hem futbolculara ciddi bir özgüven geldiğini gözlüyoruz. 

Erol VARDAR:  Küçük bir kaçamak yapıp 15 gün boyunca Azerbaycan’daymışsınız. Ee yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, bize gördüklerinizi anlatın. Bu arada Tahsin Beye can Azerbaycan’dan ne hediye getirdiniz?  

Emine SİVRİ: Ve sonunda Ali Karahan (Karahanonair) sizi kandırmış ve nikah masasına oturmaya karar vermişsiniz.  Yeni yıla sayılı günler kala demek ki düğünde oynayarak gireceğiz. 

Oğuz KARAÇAY: Belediye meclis üyesi gibi geçtiğimiz günlerde tüm bölgeyi ziyaret etmişsiniz. Anlaşılan bir dönemlik bir aradan sonra sizi yeniden siyasette göreceğiz Alsancak’ta. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Dün bir ara Ersin Tatar’ın Meclisteki sandalyesine oturup UBP yazılı tabela ile uzun bir süre oynadınız. Anlaşılan mecliste canınız sıkılıyor. 

Çelebi ILIK: Diyalog Medya grubunun başlattığı yardım kampanyasına katılan ilk bürokrat oldunuz. Duyarlı Siyasetçilerden sonra sizin gibi duyarlı bürokratların da olduğunu görmek güzel. 

Filiz BESİM: Yanan Devlet Laboratuvarı konusunda olayı aydınlatmış ve tüm emareleri polise intikal ettirmişsiniz. Gerçekten bu olayın aydınlığa çıkması son derece önemliydi. Şimdi yeni laboratuvarı da yapabilirsek sorun kalmayacak. 

Güvenç CANTAŞ: Son dönemde Girne’deki evinizden hiç dışarı çıkmıyormuşsunuz. Sabah kuşağında yerel haberleri izledikten sonra akşama kadar ekran başında Türkiye’deki kanalardaki programları izliyormuşsunuz. 

Sanlı ÇOBAN: Yıllardır beklediğiniz böbrek naklini dün nihayet gerçekleştirebilmişsiniz. Şimdi sizi sapa sağlam yeniden sahalarda görmek arzusundayız, umarız kısa sürede iyileşirsiniz. 

İsmail MISTIKOĞLU: CTP’den istifa ettikten sonra sandığa gitmeme kararı almışsınız ve ilk seçimlerde İstanbul’da Kadıköy’de olacakmışsınız. Seçimlere daha uzun bir zaman var, bakalım kararınızdan vaz geçecekmişsiniz. 

POLEMİX
“Bu dönemde kim gidip emlak ve otomotiv alabilir? Temel gıdaya gelince ‘yüzde 4 artmış durumda fakat eksi artıyı götürüyor’ diyerek eksi çıkarıyorsunuz. Biz aylar öncesinde söylemiştik. Öngörülen yüzde 40'tı. Maliye Bakanı eksi çıkacağını biliyordu. Son 4 ayı ekside gösteriyorsunuz. Peki, market fiyatları düşüyor mu?”
Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan 

YORUM EKLE

banner471

banner474