banner564

3 gitti sıra 4’üncüsünde

7 Ocak 2018 Genel Seçimleri için takvim işlemeye devam ede dursun partilerde son hazırlıklar tamamlanıyor. UBP’de aday adayları için 18 Kasım Günü ön seçim yapılacak ve ön seçim için kuralar dün çekildi. 
CTP’de de 18 Kasım Günü ön seçim yapılacak. Böylece 20 Kasım günü hem CTP’nin hem UBP’nin kontenjanlar dahil 7 Ocak 2018 seçimleri için adaylarını biliyor olacağız. Yani tam 10 gün sonra…
Diğer partiler de aday adaylarını belirleme süreçlerinin sonuna doğru gidiyor. Onlarda en geç birkaç hafta içinde adaylarını kesinleştirmiş olacaklar.
Aday adayları belirleme sürecinde en büyük değişim CTP’de yaşanıyor. Zira Eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer, Özkan Yorgancıoğlu ve Ömer Kalyoncu önümüzdeki seçimlerde aday olmayacaklarını açıkladı.
CTP’de Başbakanlık yapmış ve hala daha aday olup olmama konusunda net fikrini sunmayan tek bir isim kaldı. O da halen Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Dr. Sibel Siber. 
Bize gelen haberler CTP’li 3 Başbakanın da yaptığı gibi Dr. Sibel Siber’in de aday olmayacağı yönde. Zaten bugün yarın bu konuda bir açıklama yapılacak kamuoyuna.

Ferdi Sabit Soyer…
Kim ne derse desin, o bir efsane artık. Yıllardır mecliste verdiği mücadelelerle adını Kıbrıs Türk Siyaset Tarihine yazdırmayı bilmiş birisi. Hep gündem oldu, gündemi bizzat belirleyen oldu.
Başbakanlık da yaptı, bakanlık da, muhalefet vekilliği de. En yakın arkadaşları şimdi başka siyasi partilerde yoluna devam etse de Ferdi Sabit Soyer CTP’den kopmadı.
20 yıldan bu yana ekranlarda program yapan bir kişi olarak çok net söylüyorum, Denktaş’tan sonra gördüğüm en iyi hatiplerden bir tanesidir Ferdi Sabit Soyer. 
Kitap gibidir, her seferinde size öyle kelimeler söyler ki yayın sonrası Google’a bakmak zorunda kalırsınız. “Statüko, Devinim, Üfürün, Müslüm Gürses Modunu” bu toplum “ilk kez” Ferdi Sabit Soyer’den duydu. 
Meclisteki konuşmaları, ekrandaki performansı ve mitinglerde attırdığı sloganlarla her daim aklımızda ve kalbimizde olmaya devam edeceksin Ferdi Sabit Soyer… 

Sabah yemede, akşam grevde
Biz bu ülkedeki sendikacıları eleştirince bize sendikacı dostlar kızıyor. İyi de kardeşim bir samimiyet lütfen ya…
10 yıldan fazla bir süredir yapılmaya çalışılıp da yapılamayan bir projenin önceki gün temelleri atıldı. Sendikacılar ve Bakan Kutlu Evren, temel atma töreninde birbirlerine sarıldılar, kucaklaştılar, kameralar çekti, temel atma töreni bitti.
Sonra akşam oldu, sendika eylem kararı aldı cezaevinde. İyi de gündüz sarmaş dolaş olduğunuz bakan Kutlu Evren’e biraz ayıp olmadı mı? 
Sabah yediniz içtiniz kameralara gülücükler attınız; akşamında cezaevinde grev yaptınız. 
Ne diyelim, Allah sabır versin hepimize. 
 
 
MESAJLAR
Dr. Sibel SİBER: Ve nihai kararınızı vermişsiniz, önümüzdeki seçimlerde aday olmayacakmışsınız. Şimdiden siyasetteki ılımlı ve yapıcı tutumunuzu arayacağız gibi. 
Ferdi Sabit SOYER: Bunca yıldır siyasetin içinde olan birisi olarak hiç düşündünüz mü 8 Ocak sabahı ne yapacağınızı? Neyse biz sık sık ziyaretinize geleceğiz ve gelmiş iken de o tavlayı bir şekilde açtıracağız önünüze. 
Önder SENNAROĞLU: İskele’de en şanslı kurayı sizin çektiğiniz söyleniyor. Neticede 7 rakamı uğurlu sayılıyor ve bütün dinlerde bu rakam ile ilgili hadisler bulunuyor. 
Faiz SUCUOĞLU: Sizin yerinize eşiniz Ece Hanım çekmiş kurayı ve o da kurada 7 rakamını bulmuş. Anlaşılan sizin en büyük şansınız eşiniz. Bol şanslar… 
Zorlu TÖRE: Dün Kıbrıs Gazilerine törenle madalyalar verilirken gözyaşlarınızı tutamamışsınız. 43 yıl sonra bu insanların hatırlanmış olması büyük bir ayıp olsa da en azından daha büyük bir ayıptan dönülmüş oldu. 
Kutlu EVREN: Son günlerde hem kırsal kesim arazisi dağıtımları hem de son güne kalan vatandaşlıklar sizi hayli yormuş ve dün rahatsızlanıp akşama kadar evden çıkmamışsınız. Çok geçmiş olsun. 
Nilay TUNÇALP: Bizim damat anlaşılan size iyi bakmıyor. Adam daha yeni evli ama siyaset için sokaklarda. Neyse çok büyük geçmiş olsun. İlk gördüğümüz yerde Anıl Bey’e de tavsiyelerimizi ileteceğiz.  
Hüda HÜDAVERDİ: Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığınız British Culture College İstanbul’da KKTC’nin en iyi okulu seçilmiş. Çok kısa sürede bu kaliteyi yakalamak büyük bir başarı olsa gerek. Tüm ekibinizi kutluyoruz. 
Mutlu AZGIN: Adınız son ana kadar CTP’nin Lefkoşa Milletvekili aday adayı olarak anılıyordu. Ne oldu da dün son anda aday olmaktan vazgeçtiniz? 
Kenan AKIN: Son günlerde birileri sizin DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile kavga ettiğinizi ve yakında bir başka partiden aday olacağınızı yayıyor. Bu dedikoduyu yayanı buldunuz mu peki? 
Mustafa NAİMOĞLULARI: Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı görevini pazartesi iade edip CTP’den kontenjan adayı olacakmışsınız. Hade hayırlısı. 
Rauf ATAÖV: Bakanlık size kalınca bütün gün bakanlık işleri ile meşgulsünüz. İyi de seçimler var, biraz da sokaklara çıkıp oy istemeyi düşünmüyor musunuz kendinize? 
Ozan CEYHUN: 27 Ocak’ta Kıbrıs’ta tanıştığınız Fatma Hanımla dünya evine girmeye hazırlanıyormuşsunuz. Bu arada düğünü de Kıbrıs’taki dostlarınızın da gelebilmesi için seçimlerden sonraya almışsınız. Seçimleri bitirip düğünde oynamaya Ankara’ya geleceğiz anlaşılan. 
Biray HAMZAOĞULLARI: Öyle bir iddia attınız ki ortaya bugüne kadar hiçbir siyasi parti ve siyasi böyle bir iddiada bulunamadı. Kendinizi asmak ne demek? Nasıl bir örnek nasıl bir düşünce bu? 
İlker ERDEN: Siyasi partilerden gelen adaylık tekliflerini şimdilik geri çevirmişsiniz. Bu arada dün akşam Gazimağusa’da her halde gitmedik bir kahve bırakmadınız. 
Züleyha KARAMAN: O kadar yoğun bir tempoda çalışıyorsunuz ki dün ansızdan kendinizi çocuk oyun parkında salıncakta sallanırken bulmuşsunuz. Ara sıra kafa dağıtmak güzeldir, bu defa bize de haber verin de tahterevalliye birlikte binelim. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Özel muayenelerde çalışanlar özelde, hastanelerde çalışanlar sadece hastanede çalışmalıdır. Herkesin yetkisi ve sorumluluğu eşit olmalıdır. Bunu sağlamak için de maaş ve çalışma koşulları yeniden düzenlenmelidir. Hem devlette çalışacak hem de özelde hasta bakacak böyle iki kapılı adam olmaz."
Yrd. Doç. Dr. Nazım Beratlı
YORUM EKLE

banner608

banner473