banner564

33. Hikmet Gondolu

 Cerahatli nefs yaramdan, Allah’ın otağında, korkuluklarıyla hakikatin, provasız nefs kuşlarını ancak kaçırabildim. Kalp parşömenine gül kokulu âyetler ebruli yazılmışken, bundan daha güzel ve hoş kokulu kalbe döşenmiş, derç edilmiş, zerk edilmiş üç kaynaktan gelen zemzem suyundaki yazıyı nerede bulacaksın! Kalpler pervasız birbirine raptedilmiş, derk edilmiş, imanın kuvve kudretiyle bismillah deyip her gün Allah’a kulluğu yaşamaya çalışıyoruz. Kurân-ı Azimüşanı her gün okuyarak kalbimi talimgâh alanı ilan ettim. Her gün ama her gün tekbir ve tehlille kalp istasyonuna her gün ama her gün hakikatin nazif treni gelir. Kalbin dürbünüyle izlerim O’nu giz dumanı üstünde, her kutbu bilinmez bir gizem, bilinmeye muhtaç. Daire içinde daire, cisim içinde cisim, kendi içinde kendi, kalbimden gelir Kuran’ın sesi, tılsımlı anahtar sesi, saadet çiçekleri açar kabir âleminde, berzahta, arafta. Kalbim ilahi kütüphanedir o an. Aç oku ömrüne cereyan edenleri, kalp dairesinde kalbin zehirlenmesine Kuran panzehirdir. Helal dairesinden cennete acil bir bilettir. Dairesiz gönül evi olmaz, gönül dairesinde yeşermiş Muhammedi güller olur. Aynadan aynaya yansıyan âlemlerde ilahi gözlü penceresiz ev olmaz. Kalbim dünyaya az da tahammül etmedi. Cennet salonunda bekleyebilmek için kalp dünya hapishanesinden akıl ve gönlün izdivacıyla nefsini kurtarmalıdır. 
   Bakın çocuklar gece yıldızlarını aydınlatmak için merhamet lâmbasını yaktı. Üzülmeyin, hüzünlenmeyin, hüzün meyvelerini toplayınız ağacınızdan, babanız çok iyi şu an çok acısı var ama ilahi adalet sabır verecektir bu acılara dayanmak için. Maddi acı insan bedenini olgunlaştırır. Daha sonraki fiziksel acılara daha kolay katlanmasını sağlar. O yüzden tekrar ediyorum üzülmeyin. Sevgi tabii ilaçtır babanıza. Onu sevin öpün koklayın. Perdesiz, gölgesiz bir sevgi, sıcacık, çocuk sevgisi, çocuk kalbidir, çocuk dokunuşudur iyileştiren tüm hastalıkları. Bârekallah kafa fenerinde kalbin telefonu çalar durur, ne kadar çabuk açıp cevap verirsen o kadar hızlı ve kolay yolunu bulur işlerin. Nefsin kulağına bırakma cevap versin sen gönül kulağınla cevap ver. Aklı ve gönlü birleyerek, kalbine şahitlik et. Kâinatın sayfalarına galaksileri, nakş eden, kalbin mutfağında kudret kalemini çiziktiren, Allahu Ekber.   
    Hiç içinde hiçsizliğe yol alan kalp, kalbin gözbebeğidir. Simsiyah odak noktasıdır karla yıkanan kalbi, vakte takılı Esmalarda, tart ve zikret, tart ve şükret! Kalbi cilalandıran zamana, kalp külçesine anahtar takılmış bu dünyada. Kalbe gelen mânâ kengentilyar kereden daha büyük nihayetsiz bir kuvvetten gelir, parçacık füzyonun daha büyük bir enerjiden, z=10,3’den daha büyük bir genişlikten gelir(93 milyar ışık yılı evrenin çapından daha büyük keşfedilmemiş bir çaptan), her şey Rabbimdendir! Her şey Allah’ı tespih eder, teşbih eder. İlik bağımızda Allah’ın lisanı mevcuttur. O mucizelerin nağmesiyle insana ince ayarları veren hudutsuzluk ocağıdır. Hakikatin görünmeyen dairesi, kalbin notasındaki noktasıdır. Tüm ihtimallerden münezzeh, vasıflarının zıttı olmayandır. 
   Kalbin ezeli ve ebedi, nasları, açık hükümleri, vecihleri, yönleri, işaretleri, delilleri, remizleri, fihristi, desturu, düsturu tekemmül, tekâmül, tevessül ve tahayyülle Allah’ı zikreder. Allah’ın kalp vüsatı insanın engin deryasına aksetmiştir. Kalbin semeresi Rab sevgisidir. Kâinat sergisinde sezgi beşiği her meskeni kendi kudret kanalıyla sallamaktadır. İcaz ışığıyla mevcudun küresinden çıktık, Allah’ın askerleriyle birlikte menzilsiz hikmet gondolundayız. 
YORUM EKLE

banner608

banner474