banner564

 38. konnektom altyapı bilinci

Ars longa vite breve “Sanat uzun, hayat kısadır.”
Kendi gölgene güvenip büyüklenme, sahiplenme, süngülenme, sessizliğin ve yalnızlığında bir karakter kalbi ve uhrevi bir gölgesi vardır. Biri susman biri konuşmaman için hayâllerini soyut imgelerle somut amellerle güzelleştir, bil ki insan sustuğu ve konuşmadığı vakit tefekkür etmeye zaman ayırabilir. Ayrıca, çocuklarınızı da iyi yetiştiriniz ki, hapishane maliyetlerini en aza indirmek için. Allah’ın âyetleri hayatın yasasıdır. Biz kullar hukukun bize sunduğu demokrasi kurallarıyla içselleştirdiğimiz âyetleri birleştirip yaşayabilirsek sosyal hayatımız ve iman vizyonumuz zenginleşir. Unutmayın! Kim ne dertte ise hayatını kazanmak için ona öncelik verir. Seni erdeme daha hızlı bir şekilde fakat daha zor bir yolla ulaştıracak umdeler Allah’a laikiyle inanıp veçhe dalıp onu tefekkür etmendir. Geceleri uykudan önce günün tahlilini zihin muhakemesiyle birleştirip çıkan sonuçları tetkik ederek muvazeneye ulaşabiliriz. Övgü ilelebet Allah’tandır. 
7 inci basamakta nefsinizi zapt edin, lükse yaklaştırmayın, zamana da çok güvenmeyin ne zaman ne alıp vereceği belli olmaz. Adil olun, arzu ve şehvet nedir bilmeyin, hayatı bir terzi gibi keskin bir makasla alelacele kesmeyin, selamet için zamanın değerini bilip zamanı yavaşlatma prensibine nefesinizi dengeleyerek yaşamınızı sürdürün. 
  Dayıcığım bugün dünden farklı çünkü taşınma kavramını öğrendik. Yeni bir şehre taşınıyoruz yeni bir eve, senin dediğin gibi orada yeni kalplerde mutluluğu aramaya gidiyoruz, bir de unutmadan geçim derdi yüzünden. Unutmayın canımın içi yeğenlerim, aklın jandarması kalptir. Kalpte yoğun bir dalga şiddetli bir fırtına varsa, ya geçmesi için bir yere sığınacaksınız, ya da göğsünüzü gere gere onları yenebilmek için karşılarına çıkıp meydan muharebesine katılacaksınız. Karar alması zor süreçlerde aklın ve kalbin bir olduğu denge hüküm sürmezse yanlış kararlar alarak kendinizi yıpratırsınız. 
Gerçekliğin maestrosu Konnektom’dur (insan beyninin haritalandırılması). Ben ve bilincin nerede olduğunu bulabilmek için, 100 milyar nöron ve 100 trilyon sinapsla beyin evrenini keşfetmeye kadar çünkü evrenin bilgisi içimizin bilgisiyle farklı boyutta aynı şeye tekâmül eder. Hasarların tamiri, fikir ve anıların hiç ölmemesi, acıların iyileşmesini sağlayacaktır. Fakat, bizi önemli derecede etkileyen faktörler artık eskisi gibi etkilemeyecek ve nötr etkisiyle belki de hissizleştirecektir. Bunun yanında meselelere daha soğukkanlılıkla aklın daha çok hükmettiği bilimsel buluşlara kucak açacaktır. Bu yüzden, kalbin göreceliğini eleyip, mutlaklığını algılarımıza koymalıyız. Semantik hafıza ve Neotik akılla yeniçağın, gelecek çağın getireceklerini hesaplamalıyız. Kalbi bükmede, zamanda bulunmada, elektromanyetik alanın kuantumunda kendine dönüşün insanını yeniden bulabilmek için kendimizden uzaklaşmamalıyız. 
  Yaşamın içine zorunlu dönersek dayıcığım, darlık içinde olanlara merhametli olun, bilin ki insanı samimiyetle sevmiş biri gönlünden çıkmış, azimle oluşturduğu bir yapı sanatını daha çok sever. Doğaya başkaldır unutma ki senin için şifalı hale gelecektir. Çünkü organiktir doğa kendini iyileştirir ve yeniler. Yardımsever bir kalbin olsun, taşı onu, insanların denize attıkları çöpleri tutan uzun menzilli oltanla temizle tanıştığın yeni kalpleri. Şek ve Şüphe o şahsiyetten emin olana kadar içimizde çöreklenen bir yılandır. 
Kalbin arkı şümullü sfer bir daire gibi hayat döngüsü içinde tüm dünya duygu kanalizasyonunda, aklın trigonometrik cebir hesaplamalarıyla nihayete ulaşana kadar kendi katran karası pisliğiyle karanlıktan aydınlığa, esaretten umuda devasa bir yük taşır. Bunların ötesinde, kalbin teoremi nice geometrik fraktal alan döngüsünden bütün varlıkların mürebbisi tarafından beynin galaksisine uzanır, en büyük ilâhi otorite Allah’tır, korkularımızdan bizi koruyan hakiki mabuttur, din gününün tek sahibi ve mutasarrıfı, iyiliği ve ikramı sonsuz ve bol olandır. Kalp labirentimizde Sünnetullah Bilgisi (Kuran Bilgisi) her daim muhafaza edilmelidir. Kalbin hekimi (Rabbül âlemin)  yıllanmış acı tecrübelerimizi tedavi eden tek hakikattir.

YORUM EKLE

banner471

banner474