banner564

41 kere maaş-Allah

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, dün büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde yeni hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Akıncı’dan aldı. 
Akıncı’nın hükümet kurma görevini verirken söylediği  “Duyumlara göre hareket etmem” mesajı ileri ki günlerde Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın arasının nasıl olacağının en güzel göstergesiydi.  
Ersin Tatar, bugün hızlı bir şekilde partiler ile görüşüp HP’ye doğru yol alacak gibi gözüküyor. Zaten kamuoyu bu konuda artık hayli yoruldu. Aylardır bu iki partinin hükümeti ve kabinede yer alacak bakanların isimleri sayılıyor.
Ersin Tatar 2009’da Maliye Bakanı olduğunda kasası borç batağında olan bir bakanlık bulmuştu. Aldığı tedbirler ile ülkeyi kısa bir sürede düzlüğe çıkartmasını bilmişti. 
Durum 2009’dakinden şuan daha fena. Zira ay sonu için sadece 15 gün kaldı. Bir hafta içinde yeni hükümet kurulmuş olsa bir haftadan daha az bir süre kalacak Maliye’nin maaşları ödeyebilmesi için. 
Tam 500 milyon Türk lirası gerekiyor Tatar’ın atayacağı Maliye Bakanına çünkü maaşlar artı belediyelere katkıları ödeyebilmesi için. Ay sonu ayrıca Ramazan Bayramı’nın da başlangıcı olacak. 
Savaştan bu yana ilk kez halkımız böylesine ciddi bir durumla karşı karşıya kaldı. Yeni hükümetin ilk ciddi sınavı çok kısa sürede maaşları ödeyebilecek parayı bulmak olacak.
O yüzden bu hükümete şimdiden 41 kere maaş-Allah hükümeti diyebiliriz.

Sarı öküz
Ersin Tatar bugün siyasi partiler ile görüşmesini tamamlamasından sonra büyük bir ihtimalle HP ile pazarlık masasına oturacak. Tatar’ın pazarlık masasında en dikkat etmesi gereken şey “sarı öküz” olacak. 
Eğer HP kanadı Ersin Bey’den “sarı öküzü” isterse yeni kurulacak hükümetin de ömrünün çok sağlıklı olmayacağını peşinen söyleyebiliriz.  
Böylesine bir ortamda iki taraf da birbirinden “sarı öküzü” istememeyi prensipte anlaşmalıdır. Yoksa bu işin siyasi sonuçları bugünkünden daha ağır olur.

Way Şener’im napan eyisin
15 aydır kış uykusuna dalan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, son iki üç gündür açıklamaları ile kendini hatırlattı. Anlaşılan kış uykusunu tamamladı ve yazın gelmesi ile birlikte yeniden ortaya çıktı.
Şener Hoca, 15 aydır hiçbir şekilde basın önüne çıkmaz iken, hükümete yönelik eleştirilerde bulunmaz iken şimdi günü birlik açıklamalarla daha kurulmamış hükümete gözdağı vermesi, önümüzdeki günlerin daha şimdiden ne olacağının habercisi gibi. 
15 ay boyunca HP ve onun lideri hakkında konuşmayan Hoca, şimdi “Hoca’nın ne olduğunu biliyorduk” diyor. İyi de Hocam, Allah’ın bildiğini kuldan saklamak niye. Neden 15 aydır bu konuda tek kelime etmediniz? 
Bu hükümetin ciddi sınavlarından bir tanesi de hiç şüphesiz ki sendikalar olacak. Zira 15 aydır uyuyan sendikalar uyanmış durumda.  Ve bu ekonomik zorluklarda anladığımız kadarı ile hükümet ile sendikalar eski sıcak günlerine geri dönecekler. 
  
Aşk olsun Tufan Hoca’ya
HP kanadının hükümeti bozduk açıklamasından önceki günkü Cumhurbaşkanı görüşmesine kadar geçen bir haftalık sürede tam bir devlet adamlığı görüntüsü sergiledi Tufan Erhürman.
Bu süreçte sadece CTP ve UBP’lilerin değil, tüm kesimlerin sevgi ve saygısını kazandı. Ülkenin zaman kaybına tahammülü olmadığını ta en başından beri ısrarla söyledi ve gerekli hassasiyeti en başından beri sergiledi.
Ne demişler düşmanım bile olsa “Sezar’ın hakkı Sezar’a.”
Ayrı kutu
Kim bakan olur?  
İsimleri vermeyeceğim ama bölgeleri söyleyebilirim. Geçen hükümet döneminde ağırlık Lefkoşa’daydı. Şimdi ağırlık Gazimağusa’ya geçecek gibi gözüküyor. İşte bölgeler ve bakanlık sayıları:

İskele: 1 bakan
Gazimağusa:  En az 4 bakan
Lefkoşa:  En az 3 bakan
Girne: 1 bakan
Güzelyurt: 1 bakan
Lefke: yok

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Cumhurbaşkanı olarak görev süresinin uzatılmasını eleştirmemin temel nedeni takvim ile alakalı. Şahsi değil yani. Ay sonuna 15 gün kaldı ve sonrası bayram. Vatandaş bayrama parasız mı girsin? 

Ersin TATAR: 41 kere maşallah diyelim ve yeni hükümet için artık tüm yetki de gözlerde sizde. Umarız çok uzatmadan en kısa sürede ülkenin ihtiyacı olan yeni hükümeti kurarsınız. 

Kudret ÖZERSAY: Bu süreçte en çok da gözler sizin üzerinizde olacak. O yüzden ne kadar çabuk elinizi tutarsanız yapılmakta olan eleştirilerden o kadar çabuk kurtulursunuz. 

Tufan ERHÜRMAN: Tam bir haftadır tüm kesimlerin sevgi ve saygısını kazanacak hareketlerde bulunmanız sizi Cumhurbaşkanlığı yarışında bir adım öne geçirdi. Böyle devam ederse ne ala. 

Serdar DENKTAŞ: Anlaşılan sizin son dakika manevrası da işe yaramayacak ve UBP-HP hükümeti kurulacak. Eh o zaman artık elinizde ki son bombayı açıklamak için düğmeye basmanızı bekleyeceğiz. 

Cemal ÖZYİĞİT: TDP olarak işin şu tarafına bakacaksınız, bence iyi bir tecrübe oldu. Özellikle kadrolaşma konusunda elinizi ne kadar acele tutmanız gerektiğini tecrübe etmiş oldunuz. 

Erhan ARIKLI: Erken seçim hükümeti çıkmadı diye çok fazla üzülüp depresyona girmeyin. Malum bu memlekette her an her şey olabilme ihtimali çok ama çok yüksek. Anladınız siz onu.

Kemal Deniz DANA: Yeniden göreve dönecek isimler arasında adınız ilk sayılan ekiptesiniz. Bakalım yeni dönemde yeni görev yeriniz neresi olacak. Bu arada sakalları kesecek misiniz? 

Filiz BESİM: Bugün hastanelerde hasta bakıcılığı yapanlar paralarını alamadıkları için bakanlık önünde eylem yapacaklarmış. İyi de bu insanların parasını vatandaş bakanlığa ödemedi mi? 

Senih ÇAVUŞOĞLU: Pek muhterem babanız Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekânı cennet olsun. 

Adil ÖZGEY: Tüm bölgelerden bakan çıkarken sizin bölgeden bakan çıkmamasını nasıl yorumluyorsunuz? Bu konuda Lefke ilçe başkanı olarak bir diyeceğiniz var mı? 

Mehmet SUNGUR: Dün maşallah sizin ofis UBP Genel Merkezinden de kalabalıktı. Vekiller, müsteşarlar ve müdürler gün boyunca sizin ofisten ayrılmamışlar. 

Hasan UZUN: Geçen gece ufak bir rahatsızlık geçirip doktorluk olmuşsunuz. Artık yaz geldiğine göre yediğinize de içtiğinize de çok daha dikkat etmeniz gerekiyor değil mi? 

Biray DELİCEIRMAK: Tam da Devlet Piyangolar birimini yeni binaya taşımış iken, tam da yeni bir makam odasına kavuşmuş iken, tam da binanın arka bahçesine domates, biber ekmiş iken, nereden çıktı bu hükümetin değişmesi. 

Hüseyin AMCAOĞLU: Herkes sizi İçişleri Bakanlığında istiyor ama sizin gözünüz Spor Dairesi Müdürlüğünde. Eh artık bina ve makam da yenilendiğine göre ufak bir değişiklik hiç fena olmaz değil mi? 

YORUM EKLE

banner608

banner474