banner564

45. KEENLEMYEKÛN MEMLEKETİNE BİR BİLET AL!

 “Bu dünya, belki de bir başka gezegenin cehennemidir.” Aldous huxley.
İkinci odada genetik matematik şifrelerini çözmeye çalışan bilim ve ilim adamları. İnsanların ölümsüzlüğü için harıl harıl çalışan, antropolojik delil arayan, analitik felsefeyle sonuca ulaşmayan çalışan kafayı yemiş tipler. Kromozom haritasında benim karyotipim; Kur’an-ı kerim ve âyetleri + sahih hadisler + 99 esmâ + Resûlullah’ın sünneti  + kalp + sükûnettir. Fıtratım gereği kalbim aczimin dünyadaki epistemolojisidir. Günümüzde mantığın diksiyonu fosilleşmiş korkulardan toplama bir hurda seleksiyonudur. Mutluluğun zekâtı bu odada başkasını deliler gibi mutlu etmektir, çünkü deliler düşünmeden de mutludurlar fakat insan düşünen mutsuzluktur. 
Kalbin aerodinamiği bugün yoga yapacak kadar elastiki bir cevhere sahiptir üçkâğıt konusunda, insan nefsini engelleyemeyen bir kedi gibi inatçıdır. İsmiyle çağırsan anlamaz yine, yine sırnaşır, yine yeme desen de yer, git desen de gitmez, gel desen de gelmez. Dövsen anlamaz ama sakın dövmeyin. Cana kalkan el, şeytanın elidir. Onu Allah’ın kollarına bırakın ve insanı, hayvanı, bitkiyi, mutlak her canlıyı sevin. Zannetmeyin ki kedi sevmem evde beslediğim sevdiğim 3 tane var (Duman, Boncuk, Kınalı). Sadece tabiatı bazı şeylerde insana benziyor. Dünyevi âşk bukalemun gibidir, her an renk değiştirebilir. Sessizlik sesinde yalnız kalmaya dikkat edin ancak o zaman kendinizi gerçekten dinleyebilirsiniz. Hatalarınızın hipotezleri daha görünür kılınır o sessizliğin sesinde kaybolduklarınızı bulursunuz. 
Üçüncü odada, gelecek; sonsuz olasılıklar algoritmasıdır. Fakat kalbin dipnotunu yine kalp diye tezimizde hayata döşersek, geleceğin mobilyaları antik ve pahabiçilmeze doğru kalbin evinin içinde devingen tespih ederek hareket ederler. Orada zaman kalbin anestezisidir. Orada Alfa ışınları havaya hâkimdir, kütlesizdir, sıcaklık güneşten beter, uzaklık büyük patlamanın momentumu kadardır. Enerji, nötrino teleskobunda gördüm ki 99 katrilyonluk nükleer enerjiyi içinde saklıyor. Bu oda hayâl âleminin ne kadar gerçek olmadığının tasavvurudur. Orada hayaller eltronvoltla doldurulur, korkuda kinetik enerji vardır. İnsan nefsine yenilmemek için tüm DNA molekülünü, tüm sarmallarını bu iş için kullanır. Orada epigenetik genesis günlük uğraşıdır insan ötesi varlıkların. İnsanlığı ve insanlığımızı geçtik zaten o durak bu durak değil. 
Dördüncü odada, kalp manevi mülkün ve adaletin temelidir. Orada gayrisafi kalp mutluluğu araştırması yapan memurlar vardır. Bazen kalbimi gül ağacından yapılmış kitaplık rafına kaldırıp, iki kitap arası kitap sayfalarında kendi dünyama yazılanları okumak istiyorum. Kalbimin metrekaresinden bir de sen çalma nefs müteahhitti. Yaz kızım, birbirlerinin kalplerini içtenlikle açıp okuyacaklara af geldi.  Zaman hırsızı kalbimdeki Allah inancı için atan kalp ritimlerimi azaltma. Karanlıktaki aydınlığın tohumlarını azaltma, beşeriyetin sancılarını karnıma taşıtma, bana çocuk sesinden en güzel, saf ve masum şarkıların kelimelerini fısılda. Otonom sinir sistemim ürpersin; enterik, sempatik ve parasempatik sistemleriyle kalbime nefti bir gökyüzü girebilir diye hayatı kendime doksan dokuz beden daralttım, Tanrı’dan başkası inayetiyle kalbime hiç girmesin diye.
Dünyalı olmanın ne yazık ki bir tedavisi yok! 

   
 

YORUM EKLE

banner471

banner474