banner564

6 yıl geride kaldı bile

Elinizde tuttuğunuz Diyalog Gazetesi bugün 6. yaşını kutluyor. Kolay değil her gün okunabilecek bir gazete hazırlamak. Birilerinin yaptığı gibi ön sayfayı kendi egoları için kullanıp geriye kalan sayfaları da ajans haberleri ile doldurmak bizim işimiz değil. 
Her sayfasında her satırında emek var bu elinizde tutuğunuz gazetenin. Zaten onca gazetenin olduğu ülkemizde kısa zamanda Diyalog Gazetesi’nin zirveye oturması tesadüf olamaz.
Bugün KKTC’de en çok satan ve okunan gazete Diyalog Gazetesi. Başta Reşat Akar olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyoruz. Gerçekten büyük bir özveri ile her gün sizlerle buluşuyor Diyalog Gazetesi.
Ve yayın hayatına başladığı ilk günden bugüne sizler için araştırıyoruz, emek sarf ediyoruz ve beğenerek okuduğunuzu bildiğimiz bu sayfayı hazırlıyoruz. 
Her gün en az üç farklı konu hakkında yazı, günün fotoğrafı ve her gün on beş kişiye mesaj gönderiyoruz köşemizden. En taze haberleri, kulislerde ki dedikoduları sizler için her gün hazırlıyoruz. 
Hep birlikte daha nice altı yıllara sevgili okurlarımız. 
   
Güle güle dostum
Her kayıp zamansızdır, her kayıp acıdır ve her kaybın yeri asla dolmaz. Lanet bir hastalık var ülkemizde. Ve tüm sevdiklerimizi teker teker alıyor maalesef aramızdan. Sadece bu yıl içinde bu lanet hastalık yüzünden kaç dostumuz aramızdan ayrıldı.
Bugün son yolculuğuna uğurlayacağız Kıbrıs Türk Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Sedat Hacımehmet ağabeyimizi. Birlikte çok programlar yaptık, bazen ben ona konuk gittim bazen de o bana konuk geldi.
Tam da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sonrasında kaybettik. Belki de hasta olmasa gene buluşup program da yapacaktık. Olmadı, çünkü iki ay gibi bir sürede eriyip gitti aramızdan.
Cumartesi grubumuzun güzel yürekli abisi, neşe kaynağımızdı. Siyasette yediği kazıkları saymazsak siyaseti ve bu ülkeyi seven bir insanımızdı Sedat Hacımehmet. 
Mekanı cennet olsun, seni unutmayacağız koca yürekli başkan… 

Linç kültürü
Son dönemde bu konuda birçok yazı yazdım, birçok program yaptım. Sosyal medya pimi çekilmiş bir el bombası gibi. Ne zaman nerede kimin elinde patlayacağı hiç belli değil. 
Bugün bir başkasına yarın size. Piyango gibi kime çıkacağı hiç belli değil ve en kötüsü de olayın iç yüzünü bilip bilmeden yapılan yorumlar. Ve bir toplumun birisine yaptığı linç.
Bir kare görüntü ile kesinleşen hükümler ve sonrasında sosyal medyada linç edilmesi. Dün bu konuda iki haber vardı. Bir tanesi Girne yolunda ambulansın önünü kesen manganda olarak linç edilen kişinin anlattıkları diğeri de sanatçı Kuzey Tarık ile yaşadığı tartışma sonrası linç edilen kişi.
İkisi de basına olayın nasıl olduğu konusunda bilgi verdiler. Ve bizim bildiğimiz veya gördüğümüzün ötesinde bir şeylerin olduğunu anladık. Ama ya sosyal medyada yazılanlar çizilenler. 
Allah hepimizi bu sosyal medyadaki linç kültüründen uzak tutsun. 

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Berlin dönüşü siyasi partileri bilgilendirdiniz, acaba garantör ülke konumunda olan Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ve özellikle Cumhurbaşkanını da bu konuda bilgilendirecek misiniz?

Mehmet Ali TALAT: Adaylar henüz kesinleşmedi ama hava çok gergin. Bu kadar erken havanın gerginleşmesi bu seçimlerin sonucuna nasıl etki edebilir? Bir tahmininiz var mı? 

Ersin TATAR: Anlaşılan KIBTEK konusunda yeni bir sayfa açmak gerekecek gibi gözüküyor. Bu konuda çok yakında önemli bir neşter operasyonu başlatacağınız söyleniyor. 

Kudret ÖZERSAY: Adaylık konusunda artık kararı verdiğiniz ve çok yakın bir süre sonra kabinedeki görevi bir başka arkadaşınıza devredeceğiniz konuşuluyor. 

Tolga ATAKAN: Biz size demiştik Ankara sizi eli boş göndermeyecek diye. Birçok yol projesinin devam etmesi için gerekli kaynağın ayrılacağı müjdesi ile ülkeye dönmüşsünüz. 

Hasan TAÇOY: Yunanistan’da bir milletvekili, araştırma gemisi Barbaros’un üçüncü parselde büyük bir gaz rezervi tespit ettiğini iddia etti. Siz bu iddiaya ne diyorsunuz? 

Ayşegül BAYBARS: Büyük bir gayret ile hazırlanan imar planına bölgenin belediye başkanları karşı çıktı. Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bölgedeki başkanlara karşın bu planı yine de geçirecek misiniz? 

Ali Özmen SAFA: Çok uğraş verdiğiniz imar planı konusunda dün itibari ile ilk kez eliniz bu kadar güçlü. Belki bir kez daha planın gözden geçirilmesi gerekebilir. Bu konudaki yayınlar anlaşılan işe yaradı. 

Zeki ZİYA: Bir zamanlar KTHY’nin biletli yolcularını Atlasjet taşımıştı. Şimdi Atlas’ın biletli yolcularını kim taşıyacak? Ben olsam bu vebalin altına girmem, zira bir uğursuzluk olduğu kesin. 

Akın MANGA: Kıbrıs Türk Memur-Sen Sendikası’nın da yönetim kurullarında görev yapan Sedat Hacımehmet abimizi bugün son yolculuğuna uğurlayacağız. Tüm çalışma arkadaşlarının başı sağ olsun. 

Ünal ÜSTEL: Türkiye'den gelen turist sayısında ciddi bir azalma yaşanıyormuş. Acaba bu düşüşe neden olan sebepleri araştırmak için bir özel ekip kuracak mısınız? Bu konuda bir yol haritası var mı? 

Gürdal HÜDAOĞLU: Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi daha önceki başkanların müsteşarlarının seçimlere pek karışmadığı bu yönde açıklamalar yapmadığı söyleniyor. Siz biraz farklı bir yol izleyeceksiniz galiba. 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Futbol federasyonunun arkasında tavla kursları veriyormuşsunuz. Hasan Sertoğlu en sağlam öğrencinizmiş, hemen her gün ders almaya geliyor diye duyduk sizden.  

YORUM EKLE

banner471

banner473