banner564

700 bin dolar borç

Başbakan Hüseyin Özgürgün uzun süren suskunluğunu dün akşamüstü yaptığı açıklama ile bozdu ve seçimler öncesinde gündeme gelen iddialara bir cevap verdi.
Seçim öncesi yapılmayan bu açıklamanın tamda koalisyon pazarlıklarına denk gelmesini açıkçası pek manidar bulmak ile birlikte Başbakan Özgürgün’ün zamanlaması da bu noktada çok önemli.
Küçük bir Ada ülkesinde yaşadığımız gerçeği ile bazı şeyleri olduğundan daha fazla abartma da geçmişten gelen bir gelenek haline geldiğini de unutmamak gerekiyor. Zira, ülkenin gerçekleri bu duruma son derece elverişli.
Bugün özellikle başkent Lefkoşa’da yer alan devlet dairelerinin önünde gitseniz Türkiye’de birçok zengin diye geçinen insanların altında göremeyeceğiniz araçları görürsünüz. Lüks arabaların satıldığı galeri gibidir bazı devlet dairelerinin önü.
Daha geçenlerde çok yakın tanıdığım bir arkadaşım kızına X6 denilen o lüks arabalardan aldı. Kızımız devlet dairesinde memur olarak hayatına devam etmekte. 70 bin Euro’ya aldığı arabasını normal şartlarda ödemesi imkansız gibi.
Ancak ailenin Girne’de kirada ev ve iş yerleri var. Buralardan alınan kiralarla arabasının taksitini hiç zorlanmadan ödeyebilmekte. Dolayısıyla yeni araba ihtiyaç olarak görülmekte ultra lüks olarak gözükmemekte.
Başbakanın bu şartlar altında 700 bin dolar borçlanması amanda aman bir olay değil. En kötü bir iki araziyi elinden çıkarır ve bu borcunu pek ala kapatabilir. 
Ama gene de bu açıklamanın bu güne denk gelmesi bana çok manidar geldi. Tamda koalisyon görüşmelerinin öncesinde… 

4 yılda 250 bin kilometre
Siz Başbakanın 700 bin dolarının hesabını yapa durun ben size başka bir hesaptan bahsedeyim. UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar son dört yılda Ada içinde tam 250 bin kilometre yol kat ettiğini söyledi dün akşam Diyalog TV’de birlikte yaptığımız programda.
Ersin Tatar’ı her halde en eski tanıyanlardan birisiyim. İstanbul’dan döndükten sonra Kanal T’de yollarımız kesişmiş ve siyasete ilk girdiği andan milletvekili seçildiği ana kadar hep birlikte olmuştuk. Tatar’ın Maliye Bakanlığı yaptığı yıllarda da yanında hep ben vardım.
Yollarımız sonra fili olarak ayrılsa da gönül bağımız hiç kopmadı, zaman zaman küslükler falan oldu ama o hep benim ağabeyim bende onun sanki de öz kardeşi olarak kaldım, kalmaya da devam edeceğimden de eminim.
Gelelim şu 250 bin kilometre hikayesine. Ersin Tatar son 4 yılda iki kez araba değiştirdi. Bu arabaların her değişiminde arabadaki kilometreyi not etmiş. Ve bu seçimlerin sonunda geçen gün yeniden bakmış ve son 4 yılda tam 250 bin kilometre yol kat ettiğini fark etmiş.
Herhangi bir siyasetçinin kırabileceği rekor değil açıkçası bu. Haftanın 7 günü neredeyse bir uçtan diğer uca Ada’yı dolaşmış durmuş.
Gitmediği köy, kapısını çalmadığı ev neredeyse kalmamış gibi. Ada’nın en tanınan politikacısı bence şuan. Hangi köye gitseniz Tatar’ın bir ahbabını bulabilirsiniz. 
Belki sandıktan çıkan oylarda ülke birincisi olmadı ama her köyde her sandıktan oy çıktı Tatar’a. Üstelik parti içinde kesilmesine rağmen 55 bin oyla meclise gitti yeniden.
Yıllar önce birlikte başladığımız Köy Meydanı programında şöyle bir sloganımız vardı “Yollar uzadıkça ve o yolların sonunda sizler oldukça bizler size gelmeye devam edeceğiz.” 
Biz programı bitirdik ama Ersin Bey o yolları takip etmeye devam ediyor. 
 
MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Dün itibari ile sessizliğinizi bozdunuz ve kamuoyuna bir açıklama yaptınız. Bu açıklamanız tamda koalisyon pazarlıkların önüne denk gelmesi pek manidar bulundu, buna ne diyeceksiniz? 
Mehmet Ali TALAT: Halkın vekil sayısını yarı yarıya düşürdüğü bir partiye Cumhurbaşkanının hükümet kurma görevini vermesi gerektiğini hangi mantık ve gerekçeye dayanarak söylediğinizi kamuoyu ile paylaşır mısınız? Zira vatandaş bu konuyu çok merak ediyormuş. 
Kudret ÖZERSAY: Bağışlar konusunda dün yaptığınız açıklamadan sonra kamuoyunda şimdide yeni bir tartışma başlayacakmış gibi gözüküyor. Bakalım ne olacak? 
Serdar DENKTAŞ: Hani bir karikatür vardır ya peşin satan ve veresiye satan diye. Şuan ki konumunuz tamda peşin satan gibi. Keyfini çıkarın valla. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Son günlerde hem ekranlarda hem sahada sıkça sizi görür olduk. Başka vekiller sizin kadar ekranlara çıkmayı cesaret edemezken siz ekranlardan kaybolmuyorsunuz. 
Hasan TAÇOY: Dün Güzelyurt milletvekili Menteş Gündüz ile kafa kafaya vermiş ne konuşuyordunuz. Öyle derin bir konudaydınız ki size dışarıdan selam verenleri bile görmemişsiniz. 
Ersin TATAR: Anlaşılan yeni bir araba almanın zamanı da gelmiş. Zaten her seçim dönemi sonrası sizde adet oldu arabayı yenilemek. Bu araba da daha fazla yol almadan değişmeniz gerekiyor gibi. 
Hüseyin KIRAL: Pek muhterem baldızınız Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar dileriz, başınız sağ olsun. 
Osman SIDDIK: Kaymaklı örgütünde mangalların ne gün yanacağını soruyor bazı üyeler. Zira son seçimlerde ekip çok çalışmış ve Kaymaklı genelinde UBP açık ara birinci parti gelmiş. 
Hüseyin Avkıran ALANLI: Yaptığınız açıklama ile bazı gerçekleri gözler önüne serdiniz. Anlaşılan birileri seçim yenilgisini size fatura etmeye çalışıyordu. Bakalım ne cevap gelecek karşı taraftan. 
Fikret KELEŞ: Sendikalar mukayyitliği son günlerde bazı kararlar almış ve bu kararlar hiç hoşunuza gitmemiş. Bir bakın bakalım bu kararların ardına ne var ne yok diye. Bizden söylemesi. 
Gökhan SARAÇ: Bölgede hiç de fena bir oy almadınız. Siyasete küsmek yerine daha bir asılma kararı almışsınız. Desenize siyaseti sizde sevdiniz. 
Akay KAMİLOĞLU: YDP ve Bertan Zaroğlu için yaptığınız seçim kampanyası yine başarılı oldu. Yerel seçimlerden sonra milletvekili seçimlerinde de böylece kendinizi ispat ettiniz. 
Ziya ÖZTÜRKLER: Yoğun iş temposuna bir ara verip dün akşam Güzelyurt’ta eski dostlarla buluşmuşsunuz. Bu arada Ankara ziyaretleriniz nasıl geçti? 
Cengiz ERÇAĞ: Anlaşılan tüm gün ekonomi kanallarını izlemekten vazgeçip meteoroloji kanallarını izlemeye başlamışsınız. Bugün bakalım gerçekten fırtına olacak mı? 

POLEMİX
“ Sıradan bir yurttaş, bir ağabeyiniz, kardeşiniz, evladınız, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün olarak bu zorlu süreçte yanımızda olan, dedikodulara, iftiralara, çirkin yalanlara itibar etmeyerek siyasi olgunluğunu koruyan tüm halkımıza ve bu zorlu süreçte birbirimize kenetlendiğimiz Ulusal Birlik Partililere sonsuz teşekkürlerimi sunarım."
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün
YORUM EKLE

banner471

banner473