banner564

8 tane Pazartesi

Meclisin ilk günü geçmişteki dönemlere göre daha az şatafatlı ama bir önceki dönemlere göre daha verimli geçti. Zira genel kurul açıldıktan hemen sonra yasalar bir bir geçmeye başladı.
Normalde ilk gün yasa falan olmazdı genel kurulun gündeminde. Ama dün hem bazı yasaların ivedi kararları hem yasaların kendileri meclisten geçmeye başladı.
Meclisin ilk günden bu kadar çalışmasının tek nedeni Başbakan Özgürgün’ün de ifade ettiği gibi Bütçe Maratonu öncesi yani Kasım ayı sonuna kadar 20’ye yakın yasa çalışmasının meclisten geçmesi. 
Hükümetin önünde çok fazla bir zaman yok. Kasım sonuna kadar gündeminde olan 20 yasayı meclis genel kurulundan geçirmesi gerekiyor. Bu da toplamda 8 tane Pazartesi yapıyor Kasım sonuna kadar. 
Meclisin ilk gününde ana muhalefet nisap sağlandıktan sonra içeri girdi. Oysa ilk günün şerefine içerde olabilirlerdi ama geleneği bozmadılar ve nisap sağlandıktan sonra içeri girdiler. 
Dünkü oturum için belli ki muhalefet de hazırlıksızdı. Zira 4-5 yasa tasarısı geçerken muhalefet kürsüyü yeteri kadar iyi kullanamadı. Hükümet meclisin açılması ile birlikte hızlı başladı ve geriye kalan 8 Pazartesinden önce yapabildiği kadarını dün yaptı meclis genel kurulunda. 

Bu yakınlaşmaya dikkat 
Meclisin ilk günü, mecliste resepsiyon veriliyor. Resepsiyonda Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber yenilenen salon için hükümete teşekkür ediyor. Sonra Başbakan geliyor yanımıza. Yenilenen meclis için Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber’e bir iltifat, bir iltifatta bulunuyor ki anlatamam.
Diyor ki Başbakan Özgürgün; “Meclis Başkanımız da benim gibi, çok heyecanlı ve işlerin bir an önce bitirilmesini istiyor. Yenilenme konularında bizim gibi düşünüyor, bir uyuşma var yani. Meclisin rahat bir çalışma ortamına kavuşması, mecliste yasaların çıkarılırken hukukçuların alınması ve komitelerde görevlendirilmesi adına da birlikte çalışmalarımız olacak. Bu konuda Meclis Başkanımız ile uyum içinde çalışıyoruz.”

Ziba Kiraz için toplanıyoruz
Hiç aklıma gelmedi böylesine bir fikir ama olsun, birileri çıkıp düşünmüş ya, sahip çıkmak gerek. Lefkoşa’nın simge simalarından Ziba Kiraz için Şener Levent ve dostları bir gece yapmaya karar vermişler.
Önümüzdeki Cuma akşamı Luricina Restoranda gerçekleşecek yemeğin tüm geliri Ziba Kiraz’a bağışlanacak. 

MESAJLAR: 
Dr. Sibel SİBER: Yenilenen meclis genel kurulu vekillerden ve dün gelen konuklardan tam not aldı. İki ufak istek var. Birincisi kürsüde konuşan vekilin yüzü karanlık çıkıyor, oraya biraz ışık takviyesi, ikincisi basın odasına bir TV alınması. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Dün akşam Gazimağusa’da bölgenin ileri gelenleri ile yemekli bir toplantıda bir araya gelmişsiniz. Bölgede bazıları bu yemeğin sizin şerefinize verildiğini duyunca bakalım nasıl bir tepki verecek? 
Niyazi ŞANAL: Gazimağusa’nın en prestijli projelerinden bir tanesi olan Caddemm için Türkiye’nin çok ünlü bir bankası ile finansman antlaşması imzalamışsınız. Artık projeden bir konut almak çok daha kolay bir hale gelmiş. 
Aziz KARAAZİZ: Yazın son demlerinin yaşandığı şu günlerde arabanızın sanrufu arızalanmış. Sizdeki ne şans. Eğer önümüz kış değil de yaz olsaydı sanrufu yaptırmadan 4-5 ay dolaşabilirdiniz, ama şimdi önümüz kış ve tamirci sizi bekliyor. Pamuk eller cebe. 
Ali YİĞİT: Bölgede siyasi çalkantılar sonrası son günlerde sizi hiç aramayan siyasi dostlarınız aramaya başlamış. Ee daha durun, yarın öbür gün kapınıza da gelecekler. 
Ömer TATLI: Bölgedeki dükkânlar maşallah arı gibi çalışıyor. Takım da fena değil, demek ki siyasete girmek için her şey hazır. Hadi giyin bakalım çizmeleri. 
Kutlay ERK: Lefkoşa için aday olabilirim çıkışından sonra bir hafta geçti ve geçen haftaya göre bu çıkıştan hayli uzak gördük sizi. Gerçi benim oyuma kaldıysa işiniz hiç çıkmayın daha iyi. 
Hüseyin Avkıran ALANLI: Dün gün boyunca meclis kürsüsünde olduğunuz için laflayamadım ama son bir olaydan sonra yeniden aday olmaya karar verdiğinizi duyduk. Bugün bir kahvenizi içeceğiz artık.
Metin ÖZEREM: Yaza girerken başladığınız ama yazda vazgeçtiğiniz diyet programına yeniden başlama kararı almışsınız. Ve önümüzdeki 6 ay boyunca ağzınıza tek damla alkol koymayacakmışsınız. 
Osman SIDDIK: Yarın akşam Kaymaklı’da çok özel bir davet varmış. Ve bu özel gece için çok özel bir sipariş vermişsiniz. Sınırlı sayıda da üyeyi davet etmişsiniz. Neyse bizden sır çıkmaz, hiç kimseye söylemeyeceğimizden emin olabilirsiniz. 
Hüseyin OSKAR: Geçenlerde kadim dostunuz Okan Haci Ali ile birlikte bir mekanda yemek yerken görülmüşsünüz. Sizi uzaktan görenler sohbetinizin ne kadar koyu olduğunu anlamışlar. Hayırdır av maceralarınızı mı anlatıyordunuz? 
Akın MANGA: Sendika başkanı Kağan Mındıkoğlu ile birlikte geçici personelin kamuda kadrolanması için başlattığınız mücadelede yeni bir safhaya girilmiş. Yakında önemli açıklamalarınız olacakmış bu konuda. 
Şener LEVENT: Ziba Kiraz için bir gece yapılması için çalışma başlatmışsınız. Bakalım Ziba’yı o gece kaç siyasetçi kaç gazeteci yalnız bırakmayacak. Bu arada listeye bizi de yazın, geliyoruz. 
Ziba KİRAZ: Cuma akşamı birlikteyiz, bol bol kahkaha ve gülücük olsun, ilerleyen saatlerde su koy vermek yok ona göre. Neşeli ve bol gelirli bir gece olması dileği ile… 
Zeki ÇELER: Meclis genel kurulu yenilenince sizin hasır iskemle grup odasına kalmış. Neyse yeni koltuklar hasır iskemleden daha yumuşaktır her halde. 
Özgün FARUK: Londra’dan bazı önemli misafirleriniz varmış hafta sonu. Bölgede bazı önemli yatırımlar için Londra’dan da yatırımcılar peşinize düştüğüne göre yakında bomba patlar Lefke’de. 

POLEMİK
 “Meclis yine hukuk tanımazlıkla açıldı. Aylardır yaptıkları "Z" plakalarla ilgili uygulamanın yasa tasarısını Meclise bugün getirdiler. Yani aylardır yasaya aykırı uygulama yaptıklarını kendileri de kabul ettiler. Hukuk tanımazlığın, ciddiyetsizliğin bu kadarı! İnanılır gibi değil!” 
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman
YORUM EKLE

banner608

banner473