banner564

Adam doğru konuşuyor da

Yaşananlar kolay değil elbet. Vatandaş sosyal patlamanın eşiğinde. Hali ile her geçen gün sinir katsayımız artıyor. Ve bu durum sosyal medyada bir patlamaya dönüşüyor.
Son günlerde bunların örneklerini sosyal medyada sıkça görüyoruz. En son olarak Ali Kutluer isimli vatandaş açtı telefonun kamerasını ve içini bir güzel döktü.
Ali Kutluer’in tespitlerine her halde katılmayanımız yoktur. En azından bana çok doğru tespitler geldi, söyledikleri benim düşüncelerime de tercüman oldu diyebilirim.
Ancak, bu boşalma anında ağzından küfürler, beddualar ve pekte hoş olmayan şeylerde çıktı. Kıbrıs Hoşgörüsü adı altında elbette bunları sineye çekebiliriz. 
Ancak bu durum yaygınlaşırsa ileride bu durumun nasıl önüne geçeriz. İşte asıl sorun burada yatıyor. Zira söz konusu videoda Ali Kutluer isimli vatandaşın gözü o kadar kararıyor ki kendi cep numarasını dahi paylaşıp gözünün ne kadar kara olduğunu da herkese gösteriyor.
Dün en son izlediğimde video sosyal paylaşım sitelerinde 1000 paylaşımı, 50 bin görüntülenmeyi çoktan geçmişti. Bu durum başkaları içinde örnek olacaktır. 
Bugün UBP’ye söven, bugün Şahali’ye söven yarın UBP’ye, Nazım’a da sövebilir aynı şekilde. Benzer bir durum Hayvancıların eyleminde de yaşandı. KKTC tarihinde ilk kez bir Müsteşar, eylem sırasında dayak yedi.
Tarım Bakanlığı müsteşarına, eylem yapan hayvancılar vurdu. Bu durum ileride başka eylemlerde de karşımıza çıkabilecek bir davranış halini, yani olağan bir şeymiş gibi bir durumu alabilir.
İktidar ve muhalefetin bu durumu gözden kaçırmaması gerekiyor, zira bugün ona yarın sana yaparlar ve istenmeyen durumlar, olağan bir durum halini alabilir. 

Öteki medya
Annan Planı dönemiydi, şuan ahlak dersi veren bazı gazetecilerin adı o günlerde AB temsilcisi olan Karen Fogg'un E-Postalarında deşifre olmuştu. Onun isteği ve yönlendirmesi ile yazılar yazılıyordu. 
O günde bugün ki gibi bir kesim Basından şikayet ediyordu.  O gündür bugündür bu durum devam edip gitti. Öteki düşünceye hiç saygı olmadı, Ötekini savunan hiç sevilmedi.
Örneğin daha İki gün önce bir siyasetçi, yazdığım bir yazıdan ötürü beni ve gazetemi mahkemeye verdi. 40 basın emekçisinin ekmek parası kazandığı kurum ile birlikte.
Basın’ da örgütlü hiçbir kurum ve kuruluş bu olay karşısında çıt demedi, diyemedi. Çünkü ben onlara göre Ötekiyim. İşlerine gelmedi, beklide oh bile çektiler. 
O yüzden bizde basın, benden olanla, olmayan arasında ötekileşmiş durumda. Ve bu durumu da şuan basının içine düştüğü durumdan en çok şikâyet edenler, bizzat yapanlardır...

İkiyüzlü siyaset
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Hayvancının eylemine destek vermesi sonrasında şu dört durum ortaya çıktı.
Birincisi: Aynı adam CTP’liyken UBP’lilere göre daha çocuktu. Sonra aynı adam UBP’ye geçince bu kez CTP’lilere göre çocuk oldu. 
İkincisi: Aynı adam hükümetteyken eyleme destek verdiğinde iyiydi, aynı adam hükümetten gidince destek verince kötü oldu. 
Üçüncüsü: Aynı adam CTP’liyken eylem yaparsa devrimci, aynı adam UBP’liyken eylem yaparsa faşist oldu.
Dördüncüsü: Aynı adam CTP’liyken eyleme giderse destekçi, aynı adam UBP’liyken eyleme giderse provokatör… 
 
 
MESAJLAR 

Teberrüken ULUÇAY: Tekrar soruyoruz, şu 300 Bin TL ne oldu? Bu konuda meclis divan üyelerinin haberi ve onayı var mı? 

Dr. Derviş EROĞLU: KKTC’nin en uzun süre ile Başbakanlık koltuğunda kalan Başbakanı olarak kendi dönemimizde hiçbir sendikacı ile eylem yaparken görüşmemişsiniz. Bu duruşu ah keşke şimdiki gençlerde anlayabilse. 

Ümit ÖZKIRAN: Geçen hafta düğüne hem sağın hem solun Cumhurbaşkanları da geldi. Bu arada dün gece Türkiye’den gelen konuklar şerefine Merit’te güzel bir ziyafet vermişsiniz. 

Mustafa ÖZDEĞİRMENCİ (MİS): Başınıza öyle bir iş gelmiş ki artık bir daha tövbe edip yoldan asla otostopçu almamaya karar vermişsiniz. Hayırdır ne oldu da artık otostopçuları arabanıza almamaya yemin ettiniz. 

Gürkan KARA: Hafta sonu hem sen hem de Atilla Mahmutoğlu verdiğiniz sözde durmadınız ve deyim yerinde ise sahadan kaçtınız. Ben onu bunu anlamam ve ikinize de 5-0 mağlubiyetleri yazdım. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bu hafta torunlar hayırlısı ile gelecekmiş. Bu arada Naz kızımız içinde artık son aylar. Allah hepsinin de sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmelerini nasip etsin. 

Polat ALPER: Yeni yayıncılıkta yine öncülük yapıp web TV’de yayınlara başladınız. Önümüzdeki günlerde bazı önemli isimlerde yayınlara başlamak için hazırlıklarını tamamlıyorlarmış. 

Menteş GÜNDÜZ: Yıllardır kimseye dokundurmadığınız bıyıklar bir kazaya kurban gitmiş. Neyse bu kadar üzülmeyin, nasılsa kökü sizde, yakında yeniden çıkarlar. Hem bu halinizle epey de gençleşmişsiniz. 

Tufan ERHÜRMAN: Başbakan olduktan sonra dediniz ki “polis bana bağlı”. Önceki gece polis eylemcileri ifadeye çağırınca soluğu size bağlı müdürlüğün kapısında aldınız. Oldu mu hiç? 

Aşegül BAYBARS: Bir yakınızdan duyduk, şu israfçı bakanlıklar Bayındırlık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığıymış. Ama gene de siz isim verin de kafa karışıklığı olmasın. 

Suat GÜNSEL: Girne Üniversitesi Karakum Kampüsünde Kurulan “Park Palace Residance” açılışında herkese söz verdiniz ama bir siyasetçiyi es geçtiniz. Protokol kazası diyoruz biz buna, neyse yeniden hayırlı olsun.  

Akın AKTUNÇ: Tavlada Levent Özadam’a fena halde yenilmenize çok üzüldük doğrusu. Neyse daha henüz her şey bitmiş sayılmaz. Bu hafta derslere başlıyoruz, hazırlanın. 

 Ercan SINAY: Hayvancıların eylemi sırasında yüzünüze isabet eden yumruktan sonra uzun bir süre kendinize gelememişsiniz. Çok geçmiş olsun, KKTC tarihine yumruk yiyen ilk müsteşar olarak böylelikle girmiş oldunuz. 

Ziya EMİR: KKTC’den sonra İngiltere’de de yatırımlara başlama kararı almışsınız ve önümüzdeki günlerde bu ülkeye gidecekmişsiniz. Anlaşılan kriz sizi teğet geçti. 
 
POLEMİX
“İktidar elindeki siyasi gücü artık insanlarımızın geleceğine, özgürlüğüne, yaşam standartlarına uzatmış ve durmadan gazel okumaya başlamıştır, tıpkı arabın yalellisi gibi ‘Çaremiz Yok Suçlu Dolar’. Değiştirin bu gazelin makamını, yapılacak çok şey var ama Tüccar, Sanayici ve Bankacı abiler Sakın der iktidara Sakın. Bırakın sömürelim köylüyü, bu halkı, bırakın.”
Çiftçiler Birliği Eski Başkanı Alican Kabakçı 

YORUM EKLE

banner608

banner473