banner564

“Adam olmak” 

Mahallede sık duyduğum sözcüklerden bir tanesiydi “adam olmak.” Küçükken hep derdim “büyüyünce adam” olacağım diye. Nitekim büyüdük, iş ve kariyer sahibi olduk. Ancak şimdi görebiliyorum ki “adam olabilmek” öyle de kolay iş değilmiş.
Adam, kumarhanesi olan bir devlet malı otelin basın danışmanı. İşçinin, emekçinin hakkını savunacağım diye maaş alıyor yani. Sonra aynı kişi başka bir gazinosu olan otel sahibine demediğini bırakmıyor, küfür kafir bini bin para yani.
Neymiş “milyonları kazanıyormuş bu otel sahibi.” Bu kadar yatırım yapan birisi televizyon ve gazete kurduğu içinde yerden yere vuruluyor. Niye, çünkü gazetede bu adamın danışmanı olduğu kurumda çalışanlar büyük imtiyazlar elde ettiği için eleştiriyor diye. Üstelik o otelden ayrı danışmanlık ücreti alıyor bu kurum üstünden de bu “adam.”
Sevgili okurlar, elbette kimsenin ekmek parasında gözümüz yok, Allah daha çok versin, daha çok kazansınlar. Ama bu ülkede sırf gazetede bir eleştiri yapıldı diye bu ülkeye milyonlarca liralık yatırım yapan birisine bu denli saldırmak adamlık mı? Soruyorum size?
Bakın Net Holding bünyesinde bulunan Merit Otelleri geride bıraktığımız yıl ülkenin en yüksek misafir sayısına ulaştı ve 474 bin 734 kişi otellerinde ağırlar iken diğer otellerde de toplamda 674 bin 575 TL misafir katkısı sağladı.
Sadece bu kadarla değil rakamlar, Net Holding ve onun kuruluşları KKTC’de vergi şampiyonu oldular. Hem bu yıl hem geçtiğimiz yıllarda. Yani kazandığının vergisini kuruşu kuruşuna ödedi bu kurumlar.
Yetmedi sanattan spora birçok konuda bu toplumun aydınlarını, sanatçılarını destekledi. Daha dün 100 milyon yıldan bu yana varlığını sürdüren deniz kaplumbağalarına destek olmaya yönelik açtığı “Kaplumbağa  Koruma ve Rehabilite Etme Merkezi” basına tanıtıldı.
Basın danışmanı adı altında aldığı paralar ile sağa sola saldıran bu adamın danışmanı olduğu kurumlar,  bugüne kadar bu toplum için ne üretti?
Susuyorsak adamlığımızdan, susuyorsak bu tür eleştirileri ciddiye almayışımızdandır. Yoksa bu adam gibi ortalıkta dolaşanlara elbette verilebilecek milyonlarca cevabımız var.
Net Holding ve ona bağlı kurum ve kuruluşlar bu ülkenin yasalarına sonuna kadar bağlı, bu yasaların koruması ve güvencesi ile yatırımlarına devam ederken, sosyal sorumluluk projeleri ile de örnek olmaya devam edecektir. Bundan kimsenin en ufak bir kuşkusu olmasın.

Çok gereksiz 
Başbakan katıldığı bir etkinlikte sahnede tüm hünerlerini sergiledi. Hepimizi kıskandıracak derecede güzel oynadı. Allah’ı var, ben onun oynadığının yarısını bile oynayamam.
Başbakanın bu halleri hepimizin hoşuna gitti. Bir grup ise bu durumdan hoşlanmadı ve Başbakan Erhürman’ı eleştirdi diye dün bir baktım eşi Nilden Bektaş açıklama yapıyor. Hiç yere, çok gereksiz bir şekilde.
Herkesin her şeyi beğenmesini beklemek hata. Nasıl ki Başbakanın oynaması doğal ise onu eleştirenlerinde bu doğal hakkı.  Dolasıyla bunun üzerine bir açıklama yapmak kanaatimce çok gereksiz. Başbakan Erhürman, zaten en güzel cevabı sahnede vermiş. 
 
Balıkesir’de ne olur?
Geçtiğimiz hafta uğradığımız illerden bir tanesi de Balıkesir’di.  Diğer iller gibi Balıkesir’de de bıçak sırtı bir durum var. Son anketlere göre Balıkesir'de toplam oylarda Millet ittifakı adayı İYİ Partili İsmail Ok yüzde 44,3, Cumhur ittifakı adayı AK Partili Yücel Yılmaz yüzde 39'da gözüküyor. Geçerli oylara göre Ok'un oranı yüzde 52,2’ye, Yücel'in oranı yüzde 46’ya kadar dayanıyor. Ancak seçimlerin son günlerinde AK Partinin bu ilde oylarını arttıracağını ve farkın bir iki puana kadar düşeceğini öngörüyorum.

MESAJLAR

Hasan HASTÜRER: Geçen hafta meclis tarafından seçildiğiniz Yayın Yüksek Kurulu’ndan istifa etmişsiniz. Anlaşılan ekranlarda olmak arzusu bu görevi kabul etmemenize neden oldu. 

Kudret ÖZERSAY: Bugün YYK’ya başka bir isim önerecekmişsiniz. Tamam, devlet tecrübeniz yok ama en azından partideki hukukçu arkadaşlarda fikir alıp öyle adım atsanız böyle hatalara düşmezsiniz. 

Mustafa BATURALP: Nüfus sayımı ile ilgili tartışmalar devam ede dursun siz bir ay öncesinden açıkladınız sosyal medyada ülkedeki nüfusu. Elinde yetki olanlar lafazanlıktan başka bir iş yapmıyorlar memlekette. 

Asım AKANSOY: Başbakan Erhürman’ın Gazimağusa’daki toplantısına katılmışsınız ama en arkada olduğunuz için resim karelerine girmemişsiniz. Sahi neden resim karelerine girmediniz? 

Mehmet Ali TALAT: KKTC ile ilgili öyle bir açıklama yaptınız ki valla sağ parti liderleri bile bu denli açıklama yapamadılar bugün. Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun KKTC’de hepimize. 

Mustafa ARIKAN: Komutanım siz gemi işi ile uğraşana kadar Alsancak Belediye Başkanı gemiyi almış ve ülkeye de çok yakında getiriyormuş. Neyse hep birlikte gidip karşılarız artık. 

Kemal ALTUNCUOĞLU: Birliğin ve kooperatifin Gazimağusa şubesini İsmail Arter Başkanın eczanesinin hemen yanında tutmuşsunuz. O bölgenin siyasetin merkezi olduğunu biliyor muydunuz Gazimağusa’da?. 


Ersin TATAR: Şu Dome Otel işi ne oldu? UBP olarak bu konuda epey şeyler söylediniz. Şimdi Başbakan imzayı attı, tüm söylemleriniz parti olarak havada mı kaldı? 

Serdar DENKTAŞ: Antlaşmalar konusunda Rum tarafı ile Türkiye’yi örnek vermeye çalışmanızı açıkçası çok yadırgadık. Hiç böyle bir örnek olur mu? Allah aşkına.. 

Sunat ATUN: Maliye Bakanın Rum tarafı ile Türkiye’yi aynı örnekte açıklamasına mecliste ilk siz tepki göstermişsiniz ve bu çıkışınızdan sonra ilgili bakanda örneğini düzeltmek zorunda kalmış. 

Yasemin ÖZTÜRK: Bazı haber siteleri sizin haberlerinizi ısrarla koymamak için adeta yarışıyorlar. Siz bunları dert etmeyin, zaten vatandaş da o sitelerin kimin ve ne amaçta olduğunu çok iyi biliyor. 

Ozan CEYHUN: Antalya'da eski dostunuz Nazmi Pınar ile Türkiye, Antalya ve Kıbrıs üzerine güzel bir sohbetiniz olmuş. Acaba bizimde kulaklarımız çınladı mı bu sohbette?

İzzet İZCAN: Yoldaş, 40 yıldır kesmediğiniz bıyıkları askerden bu yana ilk kez kesmişsiniz. Ne oldu da gitti güzelim bıyıklar. Yoksa yoldaş sizde modaya uyup artık bıyıksız ağabeylerden mi olacaksınız? 

Fikri ATAOĞLU: Türkiye’de büyük bir tanıtım atağına geçip Türk pazarınız Ada’ya çekecekmişsiniz. Bu konuda THY’den de gerekli desteği aldığınıza göre yolunuz açık olsun dayım. 

Hanzade ÖZBAŞ: “Meritta Carettaları Koruma ve Rehabilite Etme Merkezi” sayesinde artık birçok carettanın geleceği emin ellerde olacakmış.  Kurulan merkez hem ilgi odağı hem de carettaların rehabileite edileceği bir merkez oldu.  

YORUM EKLE

banner471

banner474