banner564

Adımı “Alihan Namık Kemal” olarak değiştiriyorum

Çok değil daha 10 gün önce size bu köşede ”Namık Kemal” ile ilgili anılarımı paylaşmış, hükümetin bozulacağı yönünde bana ve birkaç gazeteci dostuma yapılan “Namık Kemal” laflarını üstüme aldığımı açıklamıştım.
İşte bugün yeniden görüldü ki biz yazıyorsak oluyor. Artık bunu bu saatten sonra kimse tartışmasın. Alçak gönüllülüğü bir kenara bırakıp bize “laf” sokanlara buradan cevap veriyoruz. 
İlk olarak 68 günün yani 1 Mart Cuma günü “Siyasi kulislerde UBP-HP koalisyonu senaryoları “ diye yazmıştık. Hatta o yazıda kabine de yayınlamıştık. 
Sonra benzer bir yazıyı bu kez 5 Nisan 2019 Cuma günü yani 33 gün önce kaleme almıştık. Ve o yazıda da “The end” demiştik. 

 1 Mart 2019 Cuma günü Diyalog’ta çıkan o yazı... 
Siyasi kulislerde UBP-HP senaryoları
UBP ile HP arasında gayri görüşmelerin olduğunu bizzat UBP Genel Başkanı Ersin Tatar itiraf etti. Zaten çok uzun süredir kulislerde bu konu konuşuluyor.
Ve kulislerde konuşulan yeni kabine ile ilgili şifreler yavaş yavaş çözülmeye başlandı. Hatta elden ele gezen bir kabine listesi bile var.
İşte o liste…
41. UBP-HP koalisyon hükümeti
Başbakan: Ersin TATAR
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı: Kudret ÖZERSAY
İçişleri Bakanı: Ayşegül BAYBARS
Sağlık Bakanı: Dr. Ali PİLLİ
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Tolga ATAKAN
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı: Dursun OĞUZ
Turizm ve Çevre Bakanı: Resmiye Eroğlu CANALTAY
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı: (HP)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: (UBP)
Maliye Bakanı: (UBP)
Ekonomi ve Enerji Bakanı: (UBP)
Listede gördüğünüz gibi Halkın Partisi’nin Bakanlıkları aynı kalırken, UBP’de kesin gözü ile bakılan 3 bakanlık var. Bunlar; Sağlık Bakanlığı için Ali Pilli, Tarım Bakanlığı için Dursun Oğuz ve Turizm Bakanlığı için 
3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun kızı Resmiye Eroğlu Canaltay’ın kesinlikle bu bakanlıklara getirileceği kulislerde konuşuluyor.
UBP’nin diğer boş kalan bakanlıkları için UBP başta Sunat Atun, Faiz Sucuoğlu, Kutlu Evren, Olgun Amcaoğlu, HP’de ise Eğitim Bakanlığı için Gülşah Sanver Manavoğlu gibi isimlerin adı geçiyor. Ancak bu konuda henüz kesinleşmiş bir ismin bir bakanlık ile anıldığını şu aşamada söylemek zor. Yine de bu yönde yapılan tahmin ve yorumları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

5 Nisan 2019 Cuma günü Diyalog’ta çıkan o yazı...
The end…
Bu hükümet bitti. Şuan uzatmaları oynuyorlar ve artık hükümetin içindeki isimler bile maçın uzatmalarının oynandığını kabul ediyorlar. Dün bakanlıkta görev yapan bir bürokrat arkadaşımı ziyarete gittim. Odasındaki resimleri ve şahsi eşyalarını bir kutuya topluyordu.
Arkadaşıma “Hayırdır, taşınıyor musunuz” dedim. Aldığım cevap hayli ilginç geldi bana; “Kardeşim bu hükümet artık bitti, uzatmaları oynuyoruz, ha ya ha öbür gün yıkılacak. Ben bugünden kendime ait eşyalarımı alıyorum. Sonra arkamızdan bunun da lafını ediyorlar. En iyisi şimdiden benim için manevi değeri büyük olan birkaç şahsi eşyam var onları eve götürüyorum” dedi.
Maliye Bakanı ile Başbakanın arası eskisi gibi değil. Bunun sır olmadığı da artık biliniyor. Komitelerde CTP-HP’li vekiller arasında sürekli bir gerilim yaşanıyor.
Serdar Denktaş’ın ısrarla geçirmeye çalıştığı ihale yasasına HP ısrarla karşı çıkıyor. HP’nin bu ısrarını delebilmek için Serdar Bey, kabinenin HP kanadından gelen hiçbir isteğe olumlu yanıt vermiyor.
Kısacası hükümet ömrünü tamamladı, 90+ oynanıyor. Tüm kulislerde de bu konuşuluyor. UBP’lisi de CTP’lisi de hepsi de bu durumu artık gizli kapaklı olmadan konuşuyorlar.
Yeni hükümetin önümüzdeki haftalarda kurulması bekleniyor. Şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

MESAJLAR

Mehmet Ali TALAT: Dün Telsim’in 5G teknolojisinin lansmanını yaptığı organizasyonda 5G’yi yıllar öncesinden beklediğinizi söylemişsiniz. Hatta siz birçok uygulamayı zaten halen kullanıyormuşsunuz.  

Ersin TATAR: Telsim’in organizasyonunda yaptığınız konuşma ile hem katılımcıları güldürdünüz hem de ince ince mesajlarla hükümet üyelerine eleştirilerinizi getirdiniz. 

Serdar DENKTAŞ: Dünkü manevranız öyle kolay kolay unutulacak cinsten değil. Gerçekten yürekten tebrik ediyoruz. Elinizdeki tüm imkanları akıllıca kullandınız ama olmadı maalesef. 

Zeki ÇELER:  Cuma akşamı Girne’de engelli kardeşlerimiz için muhteşem bir organizasyon yapmak için tüm ekibi seferber etmişsiniz. Türkiye’den bu özel gece için çok önemli sanatçılar aramızda olacakmış. 

Yudum Mişon CAMBAZ:  Sosyal medya üzerinden yaptığınız paylaşımlar için Başbakan Erhürman size uyarı cezası kesmiş. Her halde bu alanda bir ilki gerçekleştirdiniz. 

Tekin BİRİNCİ: Birileri sevgili dostum aramızı açmak için belli ki uğraşıyor. Sen sen ol kulağınla duymadığına inanma. Hatta kulağınla bile duysan bu devirde aç sor ve sorgula. 

Anıl KAYA: Hükümet de bittiğine göre artık rahat rahat düğün ve cenazeleri dolaşabilirsiniz. Bu arada geçen gün bu alanda kendi rekorunuzu da kırmışsınız. 

Fikri TOROS: Eğer HP hükümetten çekilmemiş olsaydı Maliye Bakanlığı size teklif edilebilirdi. Neyse, iki kez bakanlık kapısından döndünüz, vardır bir hikmeti. 

Çelebi ILIK: Bakanlığın en çalışkan bürokratı olarak artık biraz aile ile vakit geçirip ilk seçimlere hazırlanmak için yoğun bir gezi programına başlayabilirsiniz. 

Barış MAMALI: Bir müddet ekranlara çıkmama kararı almışsınız. Hah keşke aynı kararı bizde alabilsek ama olmuyor işte. Neyse çıkmaya karar verdiğinizde kapımız size de açık olacak. 

Özkan YORGANCIOĞLU: Bayağı bayağı çiftçiliğe merak saldınız. Son olarak arabayı da değiştirip van araç almışsınız ve gününüzü artık bahçede geçiriyormuşsunuz. 

Tufan ERHÜRMAN: Kısmet bu kadarmış. Bakalım bundan sonra nasıl bir süreç işleyecek hep birlikte göreceğiz. Ama bu süreç sizi çok yıprattı. Bence bir müddet dinlenmek en güzeli. 

Tekin KÖSE: Geçirdiğiniz operasyon sonrası hızla iyileşip hastaneden taburcu edilmişsiniz. Tekrardan büyük geçmiş olsun diyoruz, yeniden aramıza hoş geldiniz. 

Burhan ATAKAN: Sizin hükümete verdiğiniz süre dolmadan hükümetin süresi doldu. Neyse artık gelen hükümete aynı konuda yeni bir süre vermeniz gerekecek. 

Hasan Ulaş ALTIOK: UBP KKTC’yi 82. Vilayet yapamaz. Niye mi çünkü sizin de içinde bulunduğunuz yapı ülkeyi öyle bir geriye attı ki vilayet olmaz, olsa olsa ilçe olur.  

YORUM EKLE

banner471

banner473