banner564

AKEL nerede?

Güneydeki AKEL’den Avrupa Parlamento üyesi seçilen Kıbrıslı Türk Niyazi Kızılyürek ve Kuzey Kıbrıs’taki temsilcisi Derya Beyatlı’nın Lefkoşa’da düzenlediği basın toplantısında, Türkçenin Avrupa Birliği’nin resmi dili olması için açılan imza kampanyasının tanıtımı yapıldı.  
Brüksel’de bulunan Kızılyürek, Skype aracılığı ile canlı olarak katıldığı basın toplantısında, Kıbrıslı Türklerin Türkçenin AB’nin ana dili olmamasından dolayı “Bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığının bir gerçek olduğunu” ifade ederek, bu konudaki mücadelelerini ısrarla sürdürmeye devam ettiklerini söyledi.  
Açılan imza kampanyasına KKTC’den 33 örgüt destek veriyor. Destek verenler içinde bazı siyasi partiler ve dernekler de var. Bu kadar destek verenin içinde Kızılyürek’i AP’ye sokan AKEL’in adının yazmamış olması ilgimi çekti.
AKEL bu işin neresinde? AKEL de Avrupa Parlamentosunda Türkçenin resmi dil olmasını destekliyor mu? Bu konuda kampanya yapan Kızılyürek Hoca’ya ne ölçüde destek veriyor?   
Kızılyürek’in Kuzey Kıbrıs’taki temsilcisi Beyatlı, tüm Avrupa yurttaşlarını bu ayrımcılığa son vermek için AP’de başlattıkları imza kampanyasına destek vermeye çağırdı. Peki, Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi de destek olacak mı? 

Neden?
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla Azerbaycan'da düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'ne katıldı. Törene gösterilen ilgi görülmeye değerdi.
Ancak gönül isterdi ki Erdoğan’ın bu ziyaretine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da iştirak etsin. 3 devlet 1 milleti tam da AB Liderler Zirvesi öncesi, son derece yerinde olurdu. Bence Avrupa’ya ve dünyaya çok net bir mesaj verme fırsatı kaçırıldı. 
 
The Unique Gusto kapılarını açıyor!
Grid Group ve BKM Mutfak Kıbrıs’ın ortak iştiraki olarak Lefkoşa’ya eşsiz bir mekan kazandırmak için hazırlıkları tamamlanan The Unique Gusto, Köşklüçiftlik'in tarihi dokusunu ve ruhunu üzerinde taşıyan, Kıbrıs'ın geleneksel mimarisini yansıtan sarı taştan yapılmış tarihi köşkte, usta şeflerin dünya ve Kıbrıs lezzetlerinden oluşan menüsü ile eşsiz deneyimler yaşatmak adına yarın kapılarını halka açıyor. 
Yarın akşam saat 20.00’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından açılacak bu mekanı dün sizler için gezme şansımız oldu. Bir kere işletmeye girdiğinizde hemen BKM’nin o ruhu kendini gösteriyor. 
The Unique Gusto, 700 metrekare kapalı alana, özel peyzaj ile dekore edilen 600 metrekare bahçe alanına sahip. Dünya mutfağı ve geleneksel Kıbrıs lezzetleri ile harmanlanan menüsünde eşsiz tatlar ve izlemesi keyifli sunumlarla özel bir deneyim vadeden The Unique Gusto’da misafirlerin konforu için vale park servisi ve özel otopark alanı da hizmet verecek.
 
MESAJLAR
Ersin TATAR: Dost ve kardeş Azerbaycan’daki kutlamalarda gönül isterdi ki sizde olasınız. Bu sene olmadı ama seneye kısmet ise inşallah o törenlerde sizi de görebiliriz. 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Azerbaycan ile Türkiye karşılıklı olarak kimlikle seyahat anlaşması imzaladı. Belki ilerleyen günlerde benzer anlaşmalara siz de imza atarsınız. Bu arada Türkiye’nin pek çok yerdeki büyükelçisinden kutlama mesajları alıyormuşsunuz. 

Derya BEYATLI: Türkçenin Avrupa Birliği’nin resmi dili olması için açılan imza kampanyasına Güney Kıbrıs’tan kimler destek verdi? AKEL bu kampanyaya imza koydu mu? 

Ozan CEYHUN: Birileri Türkçenin AB’de resmi dil olması için uğraş verirken aklıma ilk siz geldiniz. Yıllar önce bu konuda siz de epey uğraşlar vermiştiniz. 

Dr. Bülent DİZDARLI: Piyango satışından elde edilen gelirle, 190 bin TL’ye Coronavirüs salgını sürecinde ihtiyaç duyulan PCR cihazını satın alıp Nalbantoğlu Hastanesine bağışlamışsınız. 

Mehmet HARMANCI: Lefkoşa Türk Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında “Kardeş Şehir Protokolü” imzalanmış. Ne güzel, twitter’deki mesajlaşma da çok güzeldi. Bir de Ankara vardı? O ne oldu, hani şu Çağlayan’da parkı olan Ankara? 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: KKTC'de ilk kez açık hava Orman Kütüphanesi açılıyormuş ve anlaşılan yeni hükümette ilk açılış yapma şansı size doğacak gibi. Bakan olur olmaz kurdeleyi anlaşılan siz keseceksiniz. 

Murat TEKSÖZ:  Lefkoşa Ledra Palace ışıklarında yer alan The Unique Gusto yarın kapılarını açıyormuş. Açılış için Türkiye’den de bazı ünlüler ülkemize geleceklermiş. 

Mehmet TAŞ: Ülkemizin güzel yerlerinin tanıtılması için sosyal medya sayfalarınızdan ayda bir kez ödüllü yarışmalar yapmaya başlamışsınız. Gerçekten de iyi bir düşünce, kutlarız. 

Hasan ULUEL: İskele Boğaz’ın en meşhur yeri Kemal Yeri’nde mekanı yenilemişsiniz ve bu yaza yepyeni bir konsept ile girmek için artık beklemeye başlamışsınız. Özellikle üst katın seyir keyfi bir başka olmuş. 

Cafer GÜRCAFER: İskele bölgesinde çok ciddi bir karmaşa yaşanıyor. Umarız bir an önce şu imar planı adil ve mantıklı bir şekilde geçer de bu kargaşa son bulur. 

Yasemin ÖZTÜRK: Dünkü genel kurula katılmayınca herkes sizi hükümeti protesto ediyor zannetti. Aslında gerçekte olan hasta olmanız nedeni ile Meclise geç gitmenizdi, çok geçmiş olsun. 

Hasibe KUSETOĞULLARI: Dün bir Çet raporunun halka sunumunu ilk kez izledim ve sizin sabrınıza gerçekten hayran kaldım. Gerçekten insan bu işi yaparken sinir hastası olabilir. 

 Osman SIDDIK: Geçtiğimiz çarşamba akşamı Kaymaklı’da mangal dumanı yerine bol bademli helvalar dağıtıldı. Hayırdır kimin helvasını yaptırdığınız da dağıttınız. Allah kabul etsin.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Neymiş yanasmalikla bir yere varilmiyormus yancilik adamlar seni kullandığı sürece iş yapıyormuş kendi ayaklarının üzerinde durmak omurgalı olmak gerekiyormus

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Kırmızı tika el cevap:Türkün lideri başbuğ dur yeni duzencilerin lideri ise akel ve palikarya olabilir diye dusunuyoruz

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Akel nerede taşnak nerede pkk pyd nerede ve aniden yeni duzenciler ayağa firlayarak ICIMIZDE diye haykiriyorlar

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Akel kontenjanlı bir eleman da bugün filistine ilgili yazıp 2720 sene önce yıkılıp giden 2. Israil krallığının peşinden gidipisgalci israillileri hem hakli (Ne hakkiysa) hem haksız anaları beklenen filistinlileri de hem hakli hem haksız gösterenlerin başkanlığına kalkışmış yazıklar olsun

banner471

banner473