banner564

Akıncı, Akıncılar ’da açıkladı… 

 Artık alkıştık, hafta sonu oldu mu bir yerde mutlaka bir festival olacak ve o festivalde hafta içi konuşulmayan konularda konuşmalar yapılacak. 
Ekseriyetle de Başbakan ve Cumhurbaşkanı yapacak o konuşmaları. Dün gelenek bozulmadı ve Cumhurbaşkanı Akıncı, Akıncılar ‘da geçen hafta çok tartışılan “Guterres Belgesi” ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın dünkü konuşmasında "Türkiye" vurgusu ise dikkatlerden kaçmadı. Zira geçen hafta bu konuda önce TC Dışişleri Bakanı Sözcüsü açıklama yapmış ardından da bizim Dışişleri Bakanı Kudret Hoca sitemlerini sosyal medyadan iletmişti.   
Dünkü konuşmasında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Varılacak bir anlaşmada sıfır asker, sıfır garanti diye bir şey söz konusu olamaz. BM sanki önümüze böyle bir belge koymuş gibi iddialar var, doğru değildir inanmayın” dedi ve “Kıbrıs’ın gelecek güvenlik düzenlemelerinde Türkiye dışlanamaz bu böyle biline”  diyerek son noktayı koymuş oldu. Bu söylemle Cumhurbaşkanı Akıncı hem Türkiye’ye hem de sağ cenaha sağlam bir mesaj gönderdi. 
Akıncı’nın bu çıkışı ile sağ cenah şimdi bir nebze olsun susarken sol cenahtan bazı homurdanma seslerinin çıkması ise an meselesi. 

 
Yeter yetmesine de…
Cumhurbaşkanı Akıncı “Adanın etrafındaki doğal gaz zenginlikleri hepimizi ihya eder ama karşı taraf paylaşımdan uzak bir tutum sergiliyor” diye Rum mevkidaşına sitem etti dün konuşması sırasında.
Aslında sonuna kadar haklı Cumhurbaşkanı... Zira adanın etrafında zengin doğal gaz yatakları var. Ve buradan çıkacak gazın Avrupa’ya ulaştırılması son derece önemli.  En ekonomik ve kısa yol, Kıbrıs karasularında çıkan gazın Türkiye’nin petrol hatlarının birleştiği yer olan Ceyhan’a iletilmesini sağlamak. Oradan var olan hatlar üzerinden gaz Avrupa’ya çok ucuza ulaşmış olur.
Bu gaz hattı için İsrail’in istekli olduğunu biliyoruz. Ancak Rumlar bu hat yerine GKRY ve Yunanistan üzerinden giden yeni bir hat için uğraşıyorlar. Oysa bu hat hem çok uzun hem çok maliyetli... 
Akıncı’nın dediği gibi Rumlar bu zenginliği bizimle paylaşma niyetinde değiller. Oysa her iki ülkenin insanlarının ortak menfaati bu gazın Ceyhan Boru hattı ile Avrupa’ya ulaştırılması ile sağlanabilir. 
Hem çok kısa sürede gaz hattı döşenir hem de maliyetleri daha düşük olacağı için kar marjı daha elverişli hale gelir. 
 
 
Partileri kapatın gitsin.
Adam UBP’li ama bağımsız aday çıkıyor seçimlerde. Adam CTP’li veya TDP’li “Ben bağımsızım” diyor. DP ve HP’li de hak eza.
İyi de o zaman kardeşim bu partileri kapatalım gitsin. Ne anlamı kaldı partili olmanın?
Veya bir düzenleme getirilsin, belediye seçimleri de muhtarlık seçimleri gibi bağımsız adaylar arasında olsun. Hem böylece yerel seçim sonuçları siyaseti daha az etkilemiş olur.
Şu ana kadar Lefkoşa’da 6 Girne’de 5 Gazimağusa’da 5, Karpaz’da 6, Vadili’de 7, Paşaköy’de 5 belediye başkan adayı var. Örneği 28 belediyede çoğaltmak da ayrıca mümkün.
Ve bu kadar aday bolluğunun içinde en dikkat çeken unsur seçime katılacak partilerden daha çok bağımsız adayların yarışacak olması gibi.
Örneğin Girne İlçesinde; Lapta, Alsancak, Girne, Çatalköy ve Esentepe’de bağımsız adaylar bir adım önde gibi. Bir tek Dikmen’de CTP ve UBP arasında bir yarış yaşanıyor. 
 
MESAJLAR

Feriha YİĞİTTÜRK: UBP’den Gazimağusa Belediyesi Belediye Meclis üyeliği için aday olmaya karar vermişsiniz. Sonunda siyasette sizi aday olarak da görmek güzel oldu. Şimdiden hayırlara vesile olsun. 

Mustafa AKINCI: Dün sağ cenah ve Türkiye’ye gönderdiğiniz mesajlar bir müddet bu kesimlerin bağırmalarını engelleyecektir. Ancak bu sefer de sol cenahtan homurdanmalar başlayabilir. Onlar için de bir şeyler düşünülürse iyi olur. 

Cem DANA: Hem UBP Gazimağusa İlçe Başkanlığına hem Gazimağusa Belediyesi Belediye Meclis üyeliğine adaymışsınız. İlçe başkanlığı için önüne kısa zamanda bir fırsat doğabilir. 

Mesut GENÇ: Hafta sonu gündüz baba ocağında balık temizleyip restorana yardımcı olup akşamları da köy köy gezip yerel seçimler için aday adayları belirliyormuşsunuz. İşleyen demir ışıldarmış, sizin gibi. 

Nihat BERKAN: İki otelin tüm sorumluğu üstünüzde olunca biraz yorulmaya başladığınızı gördük. Ama siz bu tür yorgunluklara hazırlıklısınız zaten, bu arada ara sıra zeytin bahçelerini de gezmeyi ihmal etme. 

Murat İŞLEK: YDP’den Gazimağusa Belediyesi Belediye Meclis üyeliğine adaymışsınız. Bu arada seçimler öncesi özellikle Maraş bölgesinden hatırı sayılır bir oy alacağınızı hesaplıyormuşsunuz. 

Hasan UZUN: Hafta sonu Merit Park Otel’de Akan Gürkan Eğitim Vakfı’nın gala yemeğine ülkemizin tüm iş ve siyaset dünyasının en önemli isimleri katılıp, gençlerin eğitimine katkı sağlamak üzere katkılarda bulunmuşlar. Bu güzel gece için emeği geçen herkesi kutluyoruz.
 
Dr. Faiz SUCUOĞLU:  Son günlerde hem yaptığınız çıkışlar ile hem de fısıltı gazetelerindekilerde herkesin gözünü üstünüze çekmeyi başardınız. Kimileri ise şimdiden sizi 002 plakalı araca bindirdi bile. 

Mehmet EZİÇ: Aynı anda hem Çatalköy’de hem de Girne Boğaz’da yeni şubeleri açmaya hazırlanıyormuşsunuz. Böylece artık Eziç markası sadece ilçelerde değil beldelerimizde de en yaygın restoran markası olmuş olacak. 

Sanlı ÇOBAN: Fener’in son dakikada Bursa’yı yenmesi sonrasında evin duvarını İsrail’deki ağlama duvarına benzetmişsiniz. Yalnız çok yüksek sesle ağladığınızı duyan komşular sizden şikayetçi olmaya hazırlanıyorlarmış, haberiniz olsun. 

Ercan TURHAN: Küba’dan doğum gününüz için özel purolar gelmiş. Müslümanın malı ortak olduğuna göre en yakın zamanda puroların tadına bakmak için yanınıza uğrayacağız. 

Güneş GÜNEŞOĞLU: Gazimağusa Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olmak için artık günleri saydığınız yönde haberler geliyor. Aman siz siz olun ve iyi hesap yapıp yola öyle çıkın. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Hafta sonu Limanda tavlada önünüze geleni yenmişsiniz. Siz dua edin de biz hafta sonu uzaklarda ta Kapraz’daydık. Yoksa bilirdik ifadenizi almayı. 

Ali SANATKAR: Dün bölgede gafgarıt toplarken görülmüşsünüz. Aman bize de bir kavanoz ayırmayı unutmayın. Bu arada yaz için karpuzları ektiniz mi? 

Oğuz KÖSE:  Bir genelge ile artık TV’de program yapmanıza devleti yönetenler yasak getirmeye kalkmışlar. Söyle onlara, sıra sana gelene kadar o kadar çok kişi var ki, onlara neden aynı genelgeden göndermemişler?

  
POLEMİX
“Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ön yargısız olarak dinlemek ve ne yapmaya çalıştığını anlamak gerekiyor. Akıncı, Rumların ne istediğini anlamış ve yöntemlerini kavramış görünüyor. Rum tarafının uzlaşmaz tutumu tüm dünya liderlerine ve kamuoyuna ancak bu şekilde anlatılabilir. Akıncı; barışçı,  eşit şartlarda, iki bölgeli, iki kesimli kısaca uluslararası kabul görmüş esaslar doğrultusunda uzlaşmak için özveri sergiliyor”
Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Sekreteri Mesut Emre Karaköse 

YORUM EKLE

banner608

banner473