banner564

Akıncı Cumhurbaşkanımızdır!

 Amerika seyahati, öncesi ve sonrası Ada’nın her iki tarafında gündem olmaya devam ediyor. Kuzeyde, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın by-pass edilmesi tartışılırken Güney’de ise “Gevşek federasyon” seçenekleri tartışılıyor.
Güney’in tartışmasına girecek değiliz. Ancak Kuzey’in tartışması bizi yakından ilgilendiriyor. Zira ABD seyahati öncesi bu durumu köşemizde işlemiş ve Ankara’nın yeni bir yol haritası izleyeceğinden bahsetmiştik.
Nitekim ABD’de olan gelişmeler bizi bu konuda haklı çıkardı. Dışişleri Bakanı Özersay hem TC hem de diğer yetkililer ile daha çok görüşme gerçekleştirirken Akıncı’nın programı daha zayıf geçti, geçirildi.
Elbette Türkiye’nin Kıbrıs üzerinde politikaları var, var olmaya da devam edecektir. Sadece Türkiye’nin değil, Kıbrıs üzerinde birçok ülkenin planları var. Herkes kendine göre olanı uygulamak için elinden gelen çabayı sarf ediyor, edecekte.
Ancak KKTC’de halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanını itibarsızlaştırmak, elini zayıflatmış göstermek ne Türkiye’nin nede KKTC’nin çıkarları ile örtüşen bir durum değildir. Bu bağlamda TC Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis görüşmesini normal bir görüşme gibi değerlendirmek, yapılacak en büyük yanlış olur.
40 yıldır süre giden Kıbrıs konusunda zaman zaman bu gibi durumlar maalesef yaşandı. Geçmişte rahmet ve özlemle andığımız Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, yakın tarihte 3. Cumhurbaşkanımız Eroğlu’da benzer durumları yaşamıştı.
Ama bunların ne Türkiye Dış politikasına nede KKTC politikasına bir yarar getirmediği çok net olarak görülüyor iken yeniden bu hataya düşülmesi son derece yakışıksız ve iki ülke ilişkilerine zarar verebilecek niteliktedir. 
Bize düşen görev, görev süresi boyunca halkın oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanının Mustafa Akıncı olduğunu unutmamaktır.

 
Yerel Gelirler
“Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Fiyat İstikrar Fonunun ( FİF ) iflas ettiğini açıkladı. Bütçe raporlarında Eylül ayı sonu itibariyle dokuz aylık dönemde toplanan FİF gelirleri toplamı 445.359.982 TL olarak gerçekleşmiştir.
Krizler yaşanmasına rağmen Eylül ayı sonu itibariyle gerçekleştirilen yerel gelirler toplamı 3.555.567.936 TL’dir. Geçen yıl kriz olmadığı halde ayni dönemde yerel gelir toplamı 2.968.352.414 TL olarak gerçekleşmişti.”
Mustafa Baturalp

Dört Arkadaş! 

“Hikâye; Dört Arkadaşın hikâyesi, Bunlar; Herkes, Herhangi Biri, Hiç Kimse ve Birisi idi...
Yapılması gereken önemli bir iş vardı ve Herkes, Birisi’nin bu işi yapacağından emindi.
Gerçi işi Herhangi Biri de yapabilirdi, ama Hiç Kimse yapmadı. Birisi buna çok kızdı, çünkü iş Herkes’in işiydi.
Herkes, Herhangi Biri’nin bu işi yapabileceğini düşünüyordu ama Hiç Kimse, Herkes’in yapamayacağının farkında değildi.
Sonunda Herhangi Biri’nin yapabileceği bir işi Hiç Kimse yapmadığı için Herkes, Birisi’ni suçladı.”
Mehmet Uluç


MESAJLAR 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bu dönemki son Parti Meclisi toplantısını dün yapmışsınız ve önceki gün gelen torunlar şerefine tüm PM üyelerine baklava dağıtmışsınız. 

Sunat ATUN: Kurultay çalışmaları kapsamında ziyaretleri çoğaltımmışsınız. Bu arada kurultaya kadar hizmet verecek seçim ofislerini de bu hafta açacakmışsınız. 

Hüseyin ANGOLEMLİ: Meclis’in gündemine gelen değişiklik ile ilgili olarak hükümetin büyük ortağı ayak sürçüyor. Bu konuda sessizliğinizi daha fazla korumayacağınız konuşuluyor kulislerde. 

Mehmet HARMANCI: Bir dostumuz yeni ev aldı ve belediyeden kendisine su sayacımız yok denmiş. Allah Allah belediye su sayacı bağlamazsa nasıl para kazanacak ki? 

Erhan ARIKLI: Seçim barajının yüzde 10 olması için meclise önerge vermeye hazırlanıyormuşsunuz. Bakalım bu önergenize diğer partilerden destek gelecek mi? 

Adan ERASLAN: İlk defa bir bakanlık yetkilisi çıkıp sendikanın yaptığı eylemi haklı buldu. Ancak eylemi haklı bulurken zamanlamasını ise yanlış buldunuz. Neyse bugün artık kendilerine bir güzel anlatırsınız bakanlıkta. 

Şener ELCİL: Adnan Hoca eylemi haklı ama zamanlamasını yanlış bulduğunu söyledi. Siz bu işe ne diyorsunuz? Gerçekten de sendikalar geç mi kaldı eylem yapmakta? 

Zeki ÇELER: Dün parti toplantısı hayli hararetli geçmiş ve bazı konularda artık sizin harekete geçmeniz istenmiş. Bakalım nasıl bir yol izleyeceksiniz. Unutmayın demokrasilerde çareler tükenmez. 

Bülent KAYA: YDP’nin 2. yaş gününde yaptığınız sunumla eski günleri aratmadınız. Anlaşılan siz kolay kolay sahaları terk etmeyeceksiniz. Maşallah diyoruz size. 

Remziye SEVEN:  Piyango yılbaşında 1 milyon TL dağıtacağını duyunca bu ve bundan sonraki ayın tüm maaşını piyango biletlerine bağlamayı kararlaştırmışsınız. Ee büyük ikramiye çıkarsa artık bize de görürsünüz değil mi?  

Emrah ADAKLI:  Dün Girne’nin meşhur tatlıcısı Mehmet Bulanık dostumuzu ziyarete gitmişsiniz. Ziyaret sırasında size sunulan her ikramı kabul edip, neredeyse tüm tatlıların tadına bakmışsınız. 

Hakan YOZCU: Geçen gün partide yeni yaşınız için size sürpriz doğum günü partisi düzenleyince hayli duygusallaşmışsınız. Yoksa artık yaşlanmaya mı başlıyorsunuz ne? 

Dr. Ahmet KAŞİF: Bir haftalığına Türkiye’de yaylaya gidip temiz hava depolayacakmışsınız. Dönüşte ise çizmeleri giyip kurultay için koşturacakmışsınız. Hadi hayırlısı. 

Hasan ERÇEN(Peterson): KIB-TEK 2017’de en karlı kurum olarak karşımıza çıktı. Bu konuda neler düşünüyorsunuz? Hani ya kurum batmıştı? Çıkıp bu konuda bir şeyler söylemeyecek misiniz? 


POLEMİX
“Kötümser tarafı; ortalığı bulanıklaştırıp sanki çok yeni bir şey varmış da uzun bir müzakere zamanına ihtiyaç varmış gibi gösterip aslında işi zamana yayıp statükoyu sürdürmek, iyimser tarafı ise; siyasi eşitliği çok iyi anlatamayacağından kanatları güçlü bir federasyon modeline geçmeyi tercih ediyor.”
Başbakan Tufan Erhürman 

YORUM EKLE

banner608

banner474