banner564

Akıncılar ve popülizm

Hani hep diyorlar ya iktidar partileri popülizm peşinde diye, merak ediyorum hiç mi popülist politikalar yok diye?
Örneğin Akıncılar için son birkaç ayda yapılanlara bir bakalım: 
Akıncılar’da en çok oyu yıllardır CTP alıyor. UBP’nin bu yerdeki oyları belli. Ama UBP’nin hükümetin büyük ortağı olduğu dönemde Akıncılar köyünün en büyük sorunu olan yol sorunu çözüldü. 
Akıncılar’a yıllardır kimlikle giriş ortadan kalktı ve Akıncılar’a ulaşmak eskiye göre çok daha kolay halde geldi. Yolun açılışı için UBP’li bakanlar ve başbakan birkaç kez bölgeye gitti. 
Yetmedi,
Geçenlerde Akıncılar’da gençlere kırsal kesim arsaları dağıtıldı. Başta başbakan olmak üzere bakanlar belki de son 4-5 ay içinde Akıncılar’a 6 ya da 7. ziyaretlerini yapmış oldu.
Akıncılar’da toplam sandık sayısı sadece 1.
Akıncılar’da toplam seçmen sayısı (2014 verilerine göre) 338
Akıncılar’da son seçimlerde CTP’li belediye meclis üye sayısı: 5
Akıncılar’da son seçimlerde UBP’li belediye meclis üye sayısı: 1 
Kısacası başbakanın ve bakanların günlerdir gidip geldiği Akıncılar’da UBP’nin toplam oy sayısı 50 civarında. CTP’nin bölgedeki oyu UBP’nin neredeyse 3 katı.
Popülizm yapılıyor deniliyor ya, o bakımdan örnek vermek istedim. Bakalım UBP bu kadar hizmetten sonra Akıncılar’da oylarını iki kat arttırıp 50’den 100 taşıyabilecek mi? 

Gürcafer: “Kendi paramla aldım”
Dün bu sayfada mesajlar bölümünde Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitler Birliği Başkanı, Cafer Gürcafer'in hem devlet arazilerinin verilmesini eleştirdiğini hem de daha geçenlerde kendisinin de 16 dönüm bir devlet arazisi aldığını yazmıştık.
Sağ olsun duyarlılık gösterdi ve dün bizi arayıp konu hakkında açıklamalarda bulundu. Gürcafer, Dörtyol’da bir fabrika satın almış. Bu fabrikanın da avlu ve bahçesi sanayi bölgesinde olduğu için devletten kiralıkmış. Dolasıyla fabrikayı alınca söz konusu devlet arazisini de almak zorunda kalmış.
Biz Gürcafer ya da bir başkasının devlet arazilerini almasını veya kiralamasına karşı değiliz. Hiç de olmadık. Yeter ki alınan bu araziler üzerinde ülke ekonomisi için katma değer yaratacak bir uğraş verilsin, turizm gibi üniversiteler gibi. 
Bu bağlamda Cafer Gürcafer’in de kiraladığı arazi ve yanındaki fabrikası vatana millete hayırlı ve uğurlu olsun. 

Gezici neden sinirli?
Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz Gezici Araştırma Şirketi bir anket yaptı ve sonuçları da doğal olarak tartışıldı. Dün Diyalog TV’de Aytuğ Türkkan’ın konuğuydu Murat Gezici.
Ama bir sinirli bir sıkıntılı, neredeyse kendi kendisi ile kavga edecek bir haldeydi. Bizim Aytuğ ise gayet sakin sordu sorularını ve hiç de öyle üstüne gitmedi. Ne sorulması gerekiyorsa tek tek sordu. 
Ama Gezici her sorunun cevabında birilerine meydan okudu, birilerine dalaştı, yok mahkemeye vereceğim dedi yok öyle yapacağım dedi yok böyle yapacağım dedi.
İyi de bu sinir niye?
Bir anket var ortada, isteyen beğenir isteyen sevinir isteyen de kaale bile almaz. 
Gezici’nin bu kadar sinirlenmiş olmasına takıldık biz. Sonuçlarında beğendiğimiz yerler de oldu beğenmediğimiz yerler de. Ama sinirli bir şekilde ekranlara çıkan Gezici’yi hiç anlayamadık doğrusu.  

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: New York öncesi Türk hükümetinden güçlü bir destek aldınız. Eide’nin de açıklamaları sizi haklı bulur yönde. Elinizin en güçlü olduğu dönemde artık bir zafer gerekiyor bu meseleye. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bugün kritik MYK öncesi bazı hazırlıklar yapmışsınız. Öyle ki MYK gündemine bazı önemli konuları getirecekmişsiniz. Bakalım bugün neler yaşanacak tarihi Sarayönü meydanında. 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Ortada bir bilgi kirliliği dolaşıyor. Üniversite işinin ardında bir bet izninden bahsediliyor. Siz ne diyorsunuz bu işlere? Gerçekten de durum böyle yazılıp çizildiği gibi mi? 
Bülent BERKAY: Lavantaları toplamak için artık gün sayıyormuşsunuz. 15 gün sonra hasat yapacakmışsınız. Aman hasat öncesi bize de haber verin de bu anı görüntüleyelim, olur mu? 
Hasan PAKSOY: Çok kıymetli belediye başkanı ile aranıza kara kediler mi girdi? Daha düne kadar kendisine toz kondurmaz iken bugün kendisini en çok eleştiren sizsiniz, hayırdır? 
Bulut AKACAN: Selçuk Yöntem’e hem daire satmak için teklifte bulunmuşsunuz hem de bir kısa film için kendisi ile el sıkışmışsınız. Desenize yakında kamera önüne geçeceksiniz yine. 
Harun MADEN: Biz boşuna demek size, ekibinizi iyi seçin diye. Gene yanlış yerden başladınız ve maalesef sizden öncekiler gibi siz de dikiş tutturamadan tarih olacaksınız. 
Ertan BİRİNCİ: Yine muhteşem bir geceye imza attınız, 20. yıla özel verilen ödüller de bir o kadar anlam kattı geceye. Nice 20 seneler diliyoruz. 
Ziver HAYATSEVER: Son günlerde bölgeye uğrayan siyasetçilerin uğrak mekanı olmaya başlamışsınız. Sizin mekana madem siyasetçiler düşmeye başladı demek ki ülkede seçim sakın.  
Şerife ÜNVERDİ: Babanız yıllar sonra öğrencileri ile buluşmuş. Bu çok güzel anlarda siz de kendisine eşlik etmişsiniz. Kim bilir yıllar sonra gerçekleşen bu buluşmada neler neler konuşulmuştur. 
Kenan AKIN: İlk seçimde Demokrat Parti yüzde 15 almazsa istifa ederim diyerek önemli bir çıkış yaptınız. Sizin gibi deneyimli bir siyasetçi bu lafı söylüyorsa demek ki bir bildiği vardır diye düşünüyoruz. 
Alican KABAKÇI: Bu yıl hasat geç geldi ama bereketli geldi. Son günlerde ovalardan çıkmıyormuşsunuz. Nasıl bereketli mi bu yıl hasat? 
Olgun ÖNAL: Maşallah ülkenin dört bir tarafını dolaşıyorsunuz. Genelde müdürler bankalarda koltuklarında otururlar ama siz kırsaldan çıkmıyorsunuz son zamanlarda. 
Okyay SADIKOĞLU: Alayköy Hacı Emine Adil Camii’nde Ramazan ayı boyunca iftar vermeye devam ediliyormuş. Allah verdiğiniz iftarları kabul eylesin. 
Kazım TÜRKKAN:  Dayıcım yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun. Doğum günü dolasıyla sayısız mesaj ve tebrik almışsınız. Valla biz de pastamızla gelecektik ama bir türlü vakit bulamadık. Hayırlı yaşlar. 
Prof Dr. Ata ATUN: Bence hiç geri vitese gerek yok, mühim olan birkaç kişinin bağırıp çağırması mı yoksa Karpaz gibi bir bölgeyi kalkındıracak bir yatırımın ülkeye kazandırılması mı? 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Kıbrıs konusunda şu an önümüzde A planı var, Kıbrıs’ta çözüm süreci... Biz tamamen buna odaklandık. Bu süreç olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasına odaklandık. Olmazsa B ve C planına bakarız… Şimdi önemli olan A planını işletmektir”
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
YORUM EKLE

banner471

banner473