banner564

Ali için “Mecbursunuz”

Erenköy’de yapımları yılan hikâyesine dönen yatırımları yerinde görmek için hafta sonu bu bölgeye ufak bir ziyaret gerçekleştirdik. Birçok otel yatırımı çeşitli bürokratik sıkıntılardan dolayı yapılmıyor, yaptırılmıyor. Bu konuda ilerleyen günlerde kapsamlı bir yazı kaleme alacağız. Ama şimdi esas gündem “Yeni hükümet…”
Ben dâhil birçok UBP’linin gıcık olduğu HP ile koalisyon olmak fikri hafta sonu yaptığım Erenköy ziyareti sonrasında bende değişti sevgili okurlar. 
Erenköy’de gezerken Erenköylü Ali ile tanıştık. Ayağında bir çift terlik ile geziyordu köyde. Okula da aynı terlik ile gittiğini öğrenince çok şaşırdım. Meğerse koca kış ayağında terlik ile gitmiş okula Erenköylü Ali.
Civa gibi ateş gibi bir çocuk Ali. Her şeyin farkında, ama utana sıkıla “Okulda arkadaşlarım ayakkabım olmadığı için benle dalga geçiyorlar abi” dedi.
“Burada (Yeni Erenköy) ayakkabı satan var mı?” dedim. “Var abi, Aslı Market var, orada satıyorlar” dedi. Hemen o markete gidip Ali’ye bir çift güzel spor ayakkabı aldım. Hem okulda hem de dışarda rahat rahat giyebilsin diye.
Sevgili okurlar, memlekette yığınla sorun var. Yatırımlar durmuş, yollar yarım kalmış, birçok kişi ekonomik iflasa doğru sürükleniyor ve ayağında terlik ile okula giden çocuklar var bu ülkede.
Bu saatten sonra hiç vakit kaybetmeden Ersin Tatar ve Kudret Özersay’ın her şeyi bir kenara bırakıp “KKTC’yi yangından Kurtarma Hükümetini” kurmaları gerekiyor. 
Bir gün bile kaybetmeye artık lüksümüz yok. Yarım kalan yatırımları, yolları ve her ne varsa bir an önce tamamlanmalı. Ekonomik ve Mali Protokol hükümetin ilk icraatı olmalı.
Bunu ne UBP için ne HP için yapın, bunu Erenköylü Ali için yapın. Bu saatten sonra herkes içindeki kini, öfkeyi ve de kibiri bir kenara koyup, işine odaklanmalı.
Eğer bu zamanda hala Ali gibi kardeşlerimiz ayağında terlik ile okula gidiyorsa, herkes şapkasını önüne alıp, düşünmelidir.
 
“Yükseköğretim Festivali”
Bu ülkenin ekonomisini en büyük itici gücü konumunda olan üniversiteleri bitirmek için bindiğimiz dalı öyle bir kesiyoruz ki neredeyse bir birimizi döveceğiz, “Ben daha hızlı keseceğim” diye.
Kesin, kesin bindiğimiz dalı. Hep beraber popo üstü yere düştüğümüzde anlayacağız Anyayı Konya’yı...
100 bin öğrenci rakamını gördük ya, zaten kurtlandı bir taraflarımız. Birisi çıkar beyanat verir “Bu kadar çok öğrenci mi olur? Demografik yapımız bozuluyor.”
Diğeri çıkar televizyonda “50 tane üniversite mi olur?” der. Basın bu işte geri de kalmaz, “Polis öğrenciyi dövdü” diye manşet yapar.
Bunlar yetmezmiş gibi bir üniversite sahibinin FETÖ’den içerde olduğunu iddia ederler, diğerinin özel hayatı ile ilgili video elden ele gezer. 
Yetmez, şimdi de DAÜ’nün koskoca rektörü öğrencileri itekler, üstlerine yürür, efelenir.
Yapın, yapın, yetmez bunlar. Daha fazlasını yapın. Okul otobüslerini durdurun, içlerinde ki öğrencileri sopalarla bir güzel dövün. Belki onlar da geri giderler ülkelerine de bir daha gelmezler bu Ada’ya.
Hatta festival yapalım. Nasılsa her hafta sonu bir festival yapıyoruz ya, “Kim daha çok baltalayacak Yükseköğretimi Festivali” En iyi olana ödül verelim. 
Hadi.... 

Ekrem İmamoğlu’na dair üç şey

BİRİNCİSİ: Zamanlama olarak çok yanlış bir zamanda geldi KKTC’ye. Rakipler İstanbul’da gezerken Ekrem İmamoğlu’nun Cem Yılmaz’ı izlemesi olmadı. Yanlış taktik. 
İKİNCİSİ: İmamoğlu’nun Denktaş anı defterini İBB Başkanı sıfatı ile imzalaması Türkiye’de gündem olsa da bizim için fark etmez. Sıradan yani. 
ÜÇÜNCÜSÜ: Mağdur görüntüsünden çok başka bir görüntüye geçmiş gibi bir hali var. Bu da çok tehlikeli. Bence seçimlere bu görüntü ile girerse sonuç farklı olabilir. 

MESAJLAR

Özay ÖYKÜN: Yeni Erenköy’de maşallah ağlar hep dolu geliyor galiba denizden. Zira buzlukta yerde yatan 10-15 Mineri’yi görünce anladık durumu. Bu yıl denizde de bereketli bir sezon devam ediyor anlaşılan. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Bölgede birçok yatırım maalesef durmuş durumda. Her halde yeni gelen hükümet ile bu konuda bir temas yaparsınız kısa zamanda. 

Ümit ÖZKIRAN: Tamda balıkçının karşısında bir ev satın almışsınız Erenköy’de. Neyse gelecek haftadan itibaren hafta sonları artık sizdeyiz. Ona göre yerimizi onar. 

Ali Özmen SAFA: Hafta sonlarını İskele Boğaz’da geçirmeye başlamışsınız. Anlaşılan o bölgedeki yatırımlara yeniden hız vereceksiniz. Siz yatırımlara hız verirken bölgede işler oldukça yavaş ilerliyor ama. 

Mine GÜRSES: Tam 44 yıl sonra Beşparmaklar’daki tankı görebilme imkânına kavuşmuşsunuz. Görmediğiniz başka yerler varsa biz gezdirelim sizi. Mesela İncirli Mağarayı gördünüz mü? 

Elizabet UĞURLU: Yeni saç modeliniz ile birlikte yazı karşılamışsınız. Hayli yakışmış yeni saçlar size. Bu arada artık adağınızı kesebilirsiniz, zira bu saatten sonra Fener küme düşmez. 

Kemal PARS: Ufak bir operasyon geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun diyoruz. Bu arada dün bir gazetede sizin kızların halaları ile resimleri vardı. Maşallah ne çabuk büyümüşler. 

Hasan TAÇOY: Gençler ile birlikte sizde kamp yapmışsınız Küçük Erenköy’de. Ee nasıl geçti kamp? Hazır orada doğa ile baş başa kalmış iken hükümet işini de düşündünüz mü? 

Sertuğ GÜLCAN: Her yolu denedikten sonra şimdi yeni bir yöntem ile kilo vermeye başlamışsınız ve yaz gelmeden daha 10 kilo vermişsiniz bile. Birde sezonu açarsanız hiç fazlalık kalmayacak sizde. 

Cem TOKER: Amerikan beraberinizde getirdiğiniz orijinal samarellaya gümrükte el koymuşlar. Neyse üzülmeyin, Amerika’daki kadar olmasa Esentepe’de çok güzel samarella yapan yerler var. 

Eral OSMANLAR: Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nin kampüs inşaatı için Alayköy’de çalışmalar devam ediyormuş. Bu arada köylüler ve belediye bu yatırımdan ziyadesi ile hoşnut olmuşlar. 

Prof. Dr. Necdet OSAM: Bir kere KKTC yasalarına göre birisi iteklemek, birisine el kaldırmak suç.  Kaldı ki koskoca rektörün ne işi var böyle olayların içinde. Allah aşkına. 

Betül Hastan ve Bülent DİZDARLI: Pek muhterem valideniz Hakk’a yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun dostlar. 

Hüseyin TURAN: Bir yol magandası yüzünden ölümden dönmüşsünüz. Allah acıdı sizlere. Neyse çok geçmiş olsun. O arkadaşın plakasını alabildiniz mi? 

Koral BOZKURT: Gazimağusa’ya kargalara bir şampiyonluk daha yaşattınız. Başarının tesadüf olmadığını böylece kanıtladınız. Bu kadro ve sistemi bozmazsanız daha epey şampiyonluk yaşarsınız. Tebrikler.  

YORUM EKLE

banner608

banner474