banner564

Alışık olmadığımız şey

UBP-HP Koalisyon Hükümeti Güven Oylamasını aldıktan sonra yaptığı ilk Bakanlar Kurulu toplantısından, akaryakıta zam yapmama kararı aldı.
Bakanlar Kurulunun toplanmasının ardından toplantıda alınan kararları açıklayan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay kameralar önünde içerde konuştukları konuları kamuoyu ile paylaştı.
Dörtlü koalisyon Hükümeti döneminde ne zaman bir Bakanlar Kurulu toplantısı olsa hemen herkesin aklına “zam” geliyordu. Dünkü Bakanlar Kurulunda bu yönde karar alınmamasına açıkçası şaşırdık.
Bir diğer şaşırdığımız olay ise Bakanlar Kurulu’ndan sonra bir yetkilinin kameralar karşısına geçip, içerde alınan kararları kamuoyuna paylaşması oldu.
Aslında geçmiş dörtlü hükümette bu yönde ilk başlarda gayet samimi ve iyi başlamıştı. Hatta eski Başbakan Erhürman, her hafta sonu basın toplantısı yapıp, durumu değerlendireceğini söylemiş, ama bir iki haftadan sonra yapmamaya başlamıştı.
Tıpkı Bakanlar Kurulu’ndan sonra yapılmayan açıklamalar gibi. Bu konuda iyimser olmak gerekiyor. UBP-HP Hükümeti henüz yolun başında. Umarız geçmiş hükümettin yaptığı hataya düşmezler ve içerde konuştukları konuları kamuoyu ile paylaşırlar.
Bu bakımdan dünkü Bakanlar Kurulu birçok “ilki” içerisinde barından bir toplantı oldu.

Risk
Dışişleri eski Bakanlarından Tahsin Ertuğruloğlu ile dün Diyalog TV’de güzel bir program gerçekleştirdik. Bir kere dünkü Ertuğruloğlu’nun program enerjisini ve programdaki hâkimiyetini beğendim. Konulara vakıf ve ne istediğini bilen, ne anlatması gerekiyorsa onu anlatan bir hali vardı.
Program içerisinde son günlerde Güney Kıbrıs ile yaşanan Fatih Gemisi Krizi başta olmak üzere Türkiye’nin bölgede yaşadığı diğer krizlere kadar pek çok konuyu eline boyuna değerlendirdi. 
Tahsin Ertuğruloğlu’nun ısrarla söylediği bir şey dikkatimi çekti. “Şuan yabancı devletler Türkiye’nin sabrını ölçüyorlar. Nerede kadar gidip gitmeyeceğine bakıyorlar. Eğer Türkiye geri adım atarsa asıl kriz bundan sonra başlar “diyor Ertuğruloğlu. 
“Rumlar veya bir başkası şuan için Türkiye ile sıcak bir çatışma riskini göze alamazlar” diyor. “Eğer alırlarsa bu herkes için olumsuz bir sonuç doğurur” diyor. Böyle bir riski görmese de ihtimal olarak böyle bir riskin gündemde olduğunun da altını çiziyor. 

TV kapışması
Türkiye’de çok uzun bir zaman sonra ilk kez adaylar karşı karşıya gelip bir TV programında kozlarını paylaşacaklar. Kendisi böyle bir programa çıkmasa bile AK Parti Başkanı sıfatı ile Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın ekrana çıkmasına onay verdi.
Binali Yıldırım’ın Uğur Dündar önerisi tutmayınca iş İsmail Küçükkaya’ya kaldı. Kim olsa böyle bir programı tüm kanalların canlı vereceği bir ortamda sunmak ister. 
Ama Uğur Dündar istemedi? Hiç düşündünüz mü neden istemediğini? Ve neden AK Partiye yakın onca isim var iken Uğur ağabey veya İsmail Küçükkaya?
Bu iki sorunun cevabının altında 23 Haziran İstanbul seçimlerinin sonucu yatıyor sevgili okurlar, yazın bunu da bir kenara.

MESAJLAR:

Ersin TATAR:  Türkiye-KKTC ilişkilerinin yeniden normalleşmesi adına yürütülen çabalar herkesin merakında. Özellikle ilk haftadan muhalefet protokolü sormaya başladı bile. 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Dünkü yayın sırasında bolca soru gelince Fenerbahçe ile ilgili sorular güme gitti. Artık bir ara başbaşa kaldığımızda son transferleri soracağız size. 

Mustafa AKINCI: Dün biraz zorlamada ile de olsa açıklama yaptınız. Hükümet bu konuda Bakanlar Kurulu özel gündemle toplayacağını açıklarken siz nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Tufan ERHÜRMAN: Gemi krizi ile ilgili olarak sizden de tatmin edici bir açıklama gelmedi. Acaba hem partinizin hem de kişisel görüşleriniz paylaşacak mısınız? 

Kudret ÖZERSAY: Bakanlar Kurulu’nda zam kararının alınmaması ve kuruldan sonra açıklama yapılması bazıların şaşırmasına neden olmuş. Aman lütfen bu alışkanlığı kaybetmeyin. 

Reşat AKAR: Hükümetin değişmesi ile birlikte yeni hükümetten nemalanmak isteyen basın yayın kuruluşları sıraya girmiş. Sizin bu konudaki görüşleriniz neler? 

Polat ALPER: Yeni yaşınızı dün hem çalışanlarla hem de bazı bakanların da katılımı ile kutlamışsınız. Neyse hediyeniz bizde baki, bir ara geçer hem yeni yaşınızı kutlarız, hem de hediyenizi sunarız. 

Mehmet SUNGUR: Önceki gece Girne’de öyle bir yemek verdiniz ki kabinenin yarısı ile UBP’li vekillerin büyük bir kısmı yemekte bir araya gelmiş. Bu arada adı küsküne çıkan vekillerde yemekteymiş. 

Ali KARAVEZİRLER: Bölgede son dönemde erken yaşta gelen ölümler nedeni ile vatandaşın morali hayli bozulmuş. 

İnanç ÖZBİRİM: Rıver Sıde tatil köyünde yeniden Kıbrıs gecelerine başladığınızı memnuniyetle öğrendik. Kıbrıs müziklerinin yanında Kıbrıs mutfağı konukların beğenisine sunulmuş. 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Bazı okullarda öğrenci kıyafeti adı altında 650 TL gibi bir paranın istenmesi konusunu bir araştırın bakalım. Takım elbise satan ünlü markalarda bile fiyatlar daha makul durumda. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Denizlerde orkinos sezonu açıldı. Bazı arkadaşlar yakaladıkları balıkları sosyal medyaya atmaya başladı bile. Sizden yeni sezonda henüz bir fotoğraf göremedik. 

Nihat BERKAN: Evin bahçesinde gufi beslemeye başlamışsınız. Bizde tam da size ev ziyaretine gelmeye hazırlanıyorduk. Neyse artık kışın geliriz bizde. 

Prof. Vamık VOLKAN: Memlekete bir geldiniz pir geldiniz. Neredeyse hemen her gün bir yerde okurlarınızla buluşup konferanslar veriyormuşsunuz. Demek ki daha sık gelip gitmekte fayda var KKTC’ye. 

Mehmet EKSOZ: Üstsüz at sürme ve helikopterde seks yapma, bir saatte 20 kadınla takılabilme, dünya jet sosyetesinin yeni trendiymiş. Bu yeni trendler KKTC’de yapılabilir mi sizce? 

YORUM EKLE

banner471

banner473