banner564

Alkışlamamı beklemeyin

Geçen hafta Mağusa Türk Gücü’nün Yenicami’yi mağlup edip liderlik koltuğuna yükselmesinden sonra ligin yeniden başlangıç noktasına gelmesi, ya da başka bir havaya girmesi konuşulmaya başlanmıştı. Öyle ki, dün oynanan Doğan Türk Birliği-Mağusa Türk Gücü maçı ile Pazartesi oynanacak olan Yenicami-Cihangir maçları zirveyi haftanın sonunda nereye getireceği ise merak konusu oldu. Olası Doğan Türk Birliği galibiyetinde Doğan’ın yeniden zirveye ortak olacağı, Mağusa Türk Gücü’nün ise galip gelmesi durumunda şampiyonluk yolunda keskin bir virajı geride bırakacağı açıkça ortadaydı. Bundan önce Girne oynadığı 3 maç, Merit Alsancak Yeşilova, Türk Ocağı ve Girne Halk Evi maçlarını galibiyetle geride bırakan Mağusa Türk Gücü, dördüncü maçı olan Doğan Türk Birliği karşılaşmasını da galibiyetle tamamlayarak yoluna emin adımlarla devam etmiş oldu.

İki takımın birer topunun direkten döndüğü karşılaşmada önemli pozisyonlar yer alsa bile girdiği pozisyonu golle sonuçlandıran Mağusa Türk Gücü önemli 3 puanı hanesine yazdırarak şampiyonluk yolunda kritik bir virajı daha geride bırakmış oldu. Doğan Türk Birliği geçen hafta Baf Ülkü Yurdu maçında ki tutuk ve etkisiz oyununu dün akşam yine devam ettirirken, tempoyu artıramayışı yanında iyi organize olamayışını da beraberinde getirince sonuç kendileri adına kaçınılmaz oldu. 
Şampiyonluk yolunda çok kaliteli bir galibiyet elde eden Mağusa Türk Gücü’nü konuşursak, Doğan Türk Birliği takımının ise ciddi bir kayıp yaşadığını ve zirveden yara almakla beraber yeniden dönmenin kendileri adına zor olacağını söylemek oldukça kolaydır. 
Maçın son bölümünü yazmak ve olanlar hakkında konuşmak beni inanılmaz zorlasa da yapılanların sonunda kimseyi alkışlayacak değilim. Maçın içinde belli bölümlerde yaşanan gerginliği maçın sonuna taşıyan iki takımın birkaç ismi sahayı savaş alanına döndürdüğünü bilmelerini isterim. Yumruk, tekme, küfür ve şiddetin yer aldığı olayları oturup yarın akşam TV karşısında izleyince ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır. Zirveyi ya da ligi iyi yere getirmek ve keyifli bir yarış içinde olmanın yolunun bu olmadığını ise bir kez daha belirtmek isterim. 

YORUM EKLE

banner608

banner474