banner564

“Alo-Ela”

Cep telefonlarının adanın her yerinde kullanılabilmesine imkân sağlayacak uygulamanın hayata geçmesinin ardından dün önce iki lider arasında başlayan telefon görüşme trafiği iki toplumun birbirini aramaya başlaması ile birlikte yeni bir döneme daha geçilmiş oldu.
Gerçi dün GSM şirketlerinin açıkladığı roaming ücretlerine bakacak olursak hayli cep yakacak fiyatlar üzerinden konuşmak durumunda kalacağız ama yine de bu hizmetin karşılıklı olarak başlaması güzel bir uygulama olacak kanaatindeyim.
Bu vesile ile ilerleyen günlerde başka Güven Artırıcı Önlemlerin de gündeme gelmesini bekliyoruz. Zira GSM konusu hayli uzun bir süreden bu yana gündemdeydi. Bu kadar yıl sonra bu sorunun çözülebilmiş olması birilerinde “umut” belirtilerine yol açsa da aslında işin gerçeği onca görüşme ve onca geçen süreye rağmen henüz yeni başlıyorsa üzerinde durup düşünmemiz gerekiyor.

Fırsat dünyası
GSM’lerin karşılıklı olarak görüşmelere açılması ile birlikte yepyeni bir ticaret kapısı da böylelikle açılmış oldu. Zira SMS’ler üzerinden Rum müşterilerine ulaşmak isteyen, gazinolar, marketler gibi Güney’den müşteri portföyü olan işletmeler için de artık Rum müşterilerine ulaşmak daha kolay ve daha ucuz olacak.
Tabi aynı şekilde Güney’den de Kuzey’deki müşterilerine ulaşmak isteyenler için de benzer durum geçerli olacak.
Birçok alanda bu olayı fırsata dönüştürmek mümkün olabilir. Örneğin iki tarafta da anket yapmak isteyenler bu durumdan şimdi çok daha rahat faydalanabilirler.
Tanıtım ve satış noktasında ticareti düşünenler için büyük kolaylıklar getireceği aşikardır. Tabii bunu fırsata çevirmesini bilenler için. 

Sigara
Başbakan Ersin Tatar, geçtiğimiz gün “Bu zamanda sigara içenin aklından şüphe ederim” dedi ve sosyal medyada hemen bazı tepkilere yol açtı.
Gariplikler ülkesinde yapılan yorumlara bakınca insanın gerçekten akıl sağlığı konusunda Başbakan’ın dediklerine katılmamak elde değil.
Örneğin sosyal medyada Başbakan’ın bu sözü ile dalga geçenlerden bir tanesi, ülkede gençlerin spor yapmasının önünü açacak bir federasyonun başkanı. 
Adamın işi gençliği spora alıştırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak. Ama o dönmüş sırf siyaset yapmak uğruna Başbakan’ın sözleri ile dalga geçmeyi tercih etmiş. Çünkü adamın vizyonu bu, küçük ülkede ancak bu kadar olabiliyor bu işler demek ki... 

Önemli uyarı
Kuzey-Güney sınır hattı üzerinde yaşayan veya yakın yerleşim birimlerinde olanlar, telefonlarınızın roaming özelliğini kapatın. Zira GSM şirketleri için artık en yakın baz istasyonu sizin için Güney veya Kuzey olabilir. Ay sonu şok yaşamamak için buna dikkat edin. Bizden uyarması… 

11 Temmuz 
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu, dün akşam
11 Temmuz Basın Günü dolasıyla verilen resepsiyonda bir konuşma gerçekleştirdi ve Basın Özgürlüğünden bahsetti.
Özuslu, Afrika Gazetesi davasını basın özgürlüğü konusunda örnek olarak gösterdi. Oysa pek muhterem başkan şunu bilmiyor veya bilmek istemiyor;  Afrika Gazetesi davasının savunan ekip, bugün olduğu gibi bir başka gazetecinin ceza alması için Afrika Gazetesi’nin davasının görüşüldüğü mahkemede ter döküyor. 
Ayşe’ye farklı Fatma’ya farklı mı işliyor bu basın özgürlüğü Sevgili Sami? 

MESAJLAR

Muslu AKGÜNEY: Yemek pişirme yarışmasından sonra kendinizi bu konuya fena halde kaptırmışsınız. Zaten eskiden bir iki kez bu işlere el atmıştınız. Anlaşılan yemek yapma işini epey özlüyorsunuz. 

Fazilet ÖZDENEFE: Geçen gün bir etkinlikte giydiğiniz turuncu ceket ile hem tüm dikkatleri üzerinize çektiniz hem de değişik dedikoduların doğmasına neden oldunuz. Ah şu siyaset ve siyasetin renkleri yok mu? 

Mehmet ÇAKICI: Kalkanlı’da yaşananlardan sonra herhalde sizin de çıkıp bir iki kelime etmenizi bekleyebiliriz. Zira bu konuda geçmişte hayli önemli uyarılarda bulunmuştunuz. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Sigara ile ilgili yaptığınız bir çalışma dünyanın sigara devi patronlarının kulaklarına kadar gitmiş olmalı ki sizin peşinize düşmüş koskoca şirketler. 

Hüseyin OSKAR: Bu yıl da Ada’ya binlerce turisti son bahar aylarında getirmek için gerekli çalışmaları tamamlayıp, ilgili firmalar ile antlaşma imzalamışsınız. Bu arada bu yoğun tempo içinde 10 kilo birden vermişsiniz. 

Tülin BEROVA: Valla biz o kadar yer değiştiriyoruz o kadar çok transfer oluyoruz henüz sizden masamıza koyacak bir hediye göremedik. Bir arkadaşa verdiğiniz hediyeyi görünce hatırlatalım istedik. 

Mehmet HARMANCI: Mustafa Baturalp gece paylaştı, sabah paylaştığı yerdeki yollar tamir edildi. Üstelik bin lira da ödül koymuştu Mustafa ağabey. Neyse artık bir hayır işinde kullanırsınız o parayı. 

Ahmet ARSLAN:  Türk Ocağı Limasol Spor Kulübü’nün başına geçtikten sonra ilk iş olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu arayıp randevu talep etmişsiniz. Neyin nereden isteneceğini anlaşılan iyi biliyorsunuz. 

Kudret ÖZERSAY: Dün Başbakan Ersin Tatar size çok özel bir hediye paketi göndermiş. Şimdi tüm siyasi kulislerde Başbakan Ersin Tatar’ın size ne gönderdiği konuşuluyormuş. Bakalım bu hediye konusunda siyasi kulisler doğru bilgiye ulaşabilecek mi? 

Barış TİLKİ: KKTC Şoför Okulları Birliği olarak dün Başbakan Ersin Tatar’ı ziyaret edip, trafik seferberliği konusunda kendi görüşlerinizi içeren bir dosyayı Başbakana teslim etmişsiniz ve seferberlik konusuna destek beyan etmişsiniz. 

Tolga ATAKAN: Seyrüseferlerin internetten ve taksitle ödeyebilmenin yolunu açacak çalışmayı da başlattığınızı büyük bir memnuniyetle öğrendik. Son günlerde maşallah arı gibisiniz. 

Ahmet ÇALUDA: Pek muhterem eşinizin babası Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekânı cennet olsun. 

Mehmet Ali TALAT: Bahçeye ektiğiniz karpuzlar yavaş yavaş olgunlaşmaya başlamış. Birkaç gün aksatmadan su verin ve sonra suyu kesin. İyice olgunlaşsın ve şekerlensin bostanlar. 

Mustafa AKINCI: Ticaret Odası dün sizi kutlayarak bir yerde barış mesajı göndermiş oldu. Bakalım bu kutlamadan sonra biraz geri adım atacak mısınız yoksa özür dileyene kadar aynı sertlikte devam mı edeceksiniz? 

Dr. Derviş EROĞLU: Dün akşam sizin evin hemen yanında Basın Resepsiyonu vardı ama sizi göremedik. Sayın Talat ve Akıncı orada olunca gözler de hali ile sizi aradı.

YORUM EKLE

banner471

banner474