banner564

Altın gibi 3 puan

 Alt sıraları ilgilendiren maçta, Gençler Birliği ve Girne Halk Evi karşılaşması nefesleri kesti. Her iki takımda birçok gol pozisyonundan yararlanamazken Gençler Birliği’nin imdadına son dakikada Sertan yetişti ve altın değerinde 3 puanı takımına kazandırdı.

Karşılaşmaya Gençler Birliği oldukça istekli ve açık bir oyun ile başladı. Özellikle  Ahmet Kara sol kanatta oldukça etkili oynadı, ona da orta saha da pas servis eden Miranda eklenince Gençler Birliği, sezonun ilk yarısında çektiği pozisyona girme sıkıntısını çekmeyeceğinin sinyallerini verdi. Fakat yakalanan pozisyonları yeni transfer Lahra, oldukça etkisiz bir performans ile ya başlamadan sonlandırdı yada rakibe topları kaptırdı.
Ahmet Kara’nın da zaman zaman tecrübesizlik, zaman zamanda şansızlık ile kaçırdığı goller neticesinde öne geçemeyince Girne Halk Evi ilk yarının ortalarında oyunu dengeledi. Özellikle orta alanda Yankı’nın çapraz attığı toplar Gençler savunmasının dengesini bozdu ve etkili gol fırsatı yakaladılar. Özellikle Oladele’nin geriden gelip savunmadan oyun kurması ile ikinci yarı oyunun hâkimiyetine üzerine aldılar. Girne Halk Evi’de girdiği sayısız gol fırsatını kaleci Tolga’nın önlemesi ile karşılaşmada gol bulamadılar. 
Gençler Birliği’nin  3 puan almasının sebeplerinden biride kaleci Tolga’nın inanılmaz performansı. Normalde ikinci kaleci olarak oynayan Tolga, yaptığı sayısız kritik kurtarışla takımını adeta sırtladı. En az golü atan Sertan kadar hatta daha fazla 3 puanın almasını sağladı. Neticede Gençler Birliği’nde gol pozisyonu yaratma konusunda  gözle görülür bir artış var. Takım daha kenetlenmiş ve istekli. Gelecek haftalarda kazanılan 3 puan ile daha iyi mücadele edeceklerdir. 
Girne Halk Evi ise en azından bir puanı hakeden bir performans ortaya koydu fakat futbolun kuralı atamayana atarlar. 
Karşılaşmanın hakemleri oldukça iyi maç yönettiler ve adeta tempolu geçen maçta kendilerini hiç belli etmeden maçı yönettiler.


 

YORUM EKLE

banner471

banner474