banner564

Amcaoğlu: Cadı avı başlatıldı

UBP Lefkoşa Milletvekili Olgun Amcaoğlu ile dün Diyalog TV’de birlikte bir program gerçekleştirdik. Meclis Başkanlığı seçiminden kamudaki müşavir atamalarına kadar gündemdeki birçok konuyu konuşma fırsatı bulduk.
Hükümetin önünde çok kritik bir takvim olduğunu söyleyen Amcaoğlu hükümetin bir an önce mecliste programının okunması ve güven oylamasının yapılması ve sonrasında da meclisten 2018 bütçesinin geçmesi gerektiğini söyledi.
Amcaoğlu “2018’in Ocak ayında belirlenmesi gereken yeni asgari ücretin de bir an önce belirlenmesi gerekiyor. Bu süreçte her yıl Türkiye ile imzalanması gereken protokoller ve gelecek yıl imzalanacak 3 yıllık Ekonomik ve İşbirliği Protokolü’nün de hazırlanması gerekiyor” dedi.
Bütçenin zamanında geçmemesinden ötürü belediyelerin şimdiden sıkıntıya girdiğini anlatan Amcaoğlu “28 belediyenin en az 20 tanesi çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Bir an önce belediyelere yapılacak olan katkıların belirlenmesi gerekiyor yeni bütçede” dedi.
Yeni müşavirliklerin yaratılması konusunda hükümetin nasıl bir yol izleyeceğini merakla beklediklerini söyleyen Amcaoğlu “Bugün üzülerek görüyoruz ki kamu kuruluşlarında cadı avı başlatıldı. Bazı üst düzey bürokratlara mobing uygulanıyor. Bunları yapanları kınıyorum” dedi.

CTP, TDP’yi kandırdı
Hükümet kurma çalışmaları sırasında CTP’nin bilerek TDP’yi meclis başkanlığı konusunda kandırmaya kalkıştığını söyleyen UBP Lefkoşa Milletvekili Olgun Amcaoğlu, “Biz Sayın Angolemli’nin ismi üzerinden politika yapmak istemiyoruz. Zira mecliste şuan bu makama en uygun isimlerin başında geliyor Hüseyin Angolemli. Ancak yasaya rağmen bunu yapmak istemeleri ve bunu bile bile yapmaları, hukuk diyenlerin yapmaması gereken bir şeydi. Maalesef CTP bu konuda TDP’yi kandırma yoluna gitti ve şimdi konuyu Başsavcılığa sevk ettirerek zamanı geçmesine ve bir başka Anayasal suçun işlenmesine neden oluyor” dedi.
Gara Mercedesler ve HP manifestosu
Hafta başından bu yana yazıyoruz Gara Mercedesleri. Bu konuda bakın seçimlerden önce HP Genel Başkanı Kudret Özersay ne demiş. İşte kendi ağzından Gara Mercedes gerçeği…
Kudret Özersay: “Çok önemli resmi davetler olmadığı sürece araçlarımızı kullanmayacağız, hele düğünler, geziler için ASLA! Bir bakanın görevden alınma nedeni olmalıdır. Resmi davetten kastım, uluslararası davetlerden bahsediyorum ya da bazı resepsiyonlardan...”
Sayın Özersay’a buradan net bir çağrı yapıyorum. Sadece bu konuda iki satır cevap verirseniz çok ama çok mutlu olacağız. Zira Gara Mercedesler dün olduğu gibi bugünde cenazelere, düğünlere, özel gezilere gitmeye devam ediyor. 
Sadece merak 
Kabinede tek dışarıdan atanan isim Sağlık Bakanı Filiz Besim. Peki, neden sadece Filiz Hanım bu göreve atandı? Mesela Tarım ve Hayvancılık konusunda bilgi sahibi olan Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları da Tarım Bakanı yapılabilirdi. Sonuçta o da Filiz Hanım gibi seçimlere CTP’den girmiş ve kazanamamıştı.
Aynı şekilde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber de Ekonomi Bakanlığına getirilebilirdi. Neden sadece Filiz Hanım bu makama getirildi merak ediyorum. Sadece merak benimkisi… 
 
MESAJLAR
Tufan ERHÜRMAN: Bazı bakanlıklarda üst düzey bürokratlara karşı mobbing yapıldığı iddialarına ne diyeceksiniz? Gerçekten de devlet dairelerinde böyle şeyler bu çağda yaşanıyor mu? 
Kudret ÖZERSAY: Şu Gara Mercedesler için söylediklerinizden sonra şimdi söylenenlere ne diyeceksiniz? Yoksa “Dün dündür bugünde bugündür mü” diyeceksiniz? 
Serdar DENKTAŞ: Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü’nün ön çalışmalarını vakit kaybetmeden başlatmışsınız. Bu arada yerel seçimler öncesi belediye başkanlarının size ziyaretleri çoğalmış. 
Zeki ÇELER: Ocak ayında hesaplanması gereken asgari ücret konusunda nasıl bir yol haritası izlemeyi düşünüyorsunuz? Asgari ücretin en az 2 bin beş yüz lira olacağı söyleniyor. 
Berkan M. TOKAR: Başbakanlık müsteşarlığına atanmak için gün sayıyormuşsunuz. Gerçi hükümet yeni müşavir yaratmayacağım demişti ama seçimlerden önceydi, sorun değil yani. Neyse hadi hayırlısı. 
Elmas TOKAY: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın Danışmanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Hükümetin Güven Oylamasının ardından bu göreve getirilmenize kesin gözü ile bakılıyor. 
İrem UYGUN: Gazimağusa Kaymakamlığı için son günlerde adınız sık geçmeye başladığına göre demek ki yakında Gazimağusa Kaymakamlığı görevine getirileceksiniz. 
Serdar ÖZBEKOĞLU: Çok talihsiz bir şekilde geçici bir süre aldığınız İlçe başkanlığı görevini iade etmek zorunda kalmışsınız. Bu arada olanları duyunca gerçekten şok olduk. 
Hasan BAŞOĞLU: 20 ay önce tazminat alıp ayrıldığınız KIBTEK’e geri dönmek için artık günleri sayıyormuşsunuz. Neyse bir müddet daha görev yapar sonra yeniden tazminat alır ve ayrılırsınız. Bu böyle gittiği yere kadar gider nasılsa. 
Sedat HACIMEHMET: Siz ortopedik engelli arkadaşlarımızın kullanımı için araç bekleye durun herkese gara mercedescikler verildi bile. Bakalım size ne zaman sıra gelecek? 
Günay ÇERKEZ: Dün Girne yolunda, Ciklos mevkiinde Korman İnşaat Şirketi’ne ait çimento mikserinden dökülen mıcırlar yüzünden araçların kaza yaptığını biliyor muydunuz? Şu arkadaşları bir uyarın isterseniz. 
Ahmet YÖNLÜER: Dün Başkent Lefkoşa’da bir kafede yakın dostunuz ile görüldünüz. Yoksa İstanbul’dan Ada’ya artık kesin dönüşü gerçekleştirdiniz mi? 
Fırat ATASER: Alsancak-Girne yolu için bugün bölgeye hem Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan hem de İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars geliyormuş. Demek ki eylemler işe yaradı ve yeni hükümet sesinizi duydu. 
Faiz SUCUOĞLU: Dün Alsancak bölgesinde bazı önemli ziyaretler gerçekleştirmişsiniz. Ada genelinde başlattığınız ziyaretlerin yavaş yavaş artık sonuna geliyormuşsunuz. 
Afet ÖZCAFER: Hükümetin kurulma gerekçelerini anlatmak anlaşılan size kaldı. Zira son günlerde birçok TV kanalına çıkıp bu konularda kamuoyunu aydınlatıyorsunuz. 

POLEMİX
“ Ülke ekonomisinde büyüme, istihdam ve halkımızın alım gücünün yükseltilmesi; iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ve rekabet gücünün artırılması ile mümkün olabilecektir. Bu nedenle yeni hükümetten, iş ve yatırım ortamını iyileştirecek ve rekabet gücünü artıracak önlemleri sürat ve kararlılıkla almaya başlamasını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.”
Kıbrıs Türk Ticaret Odası
YORUM EKLE

banner471

banner473