Diyalog Gazetesi

Londra karıştı

DÜNYA

Amerika'nın birçok eyaletine yayılan Ferguson gösterilerine İngiltere'den de destek geldi

Amerika'nın Ferguson şehrinde siyahi genç Mike Brown'u öldüren polis memuru Darren Wilson'un yargılanmaması kararını protesto etmek için başlayan gösteriler büyüyerek devam ediyor. Amerika'nın birçok eyaletine yayılan gösterilere İngiltere'nin başkenti Londra'dan da destek geldi.
 Londra'nın en işlek caddesi Bond Street üzerinde toplanan binlerce kişi Amerika'yı protesto etmek için yürüyüşe geçti. Protestocular sosyal medya üzerinden ''Londra'dan Ferguson'a'' (#LondonToFerguson) hastaghi ile örgütlendi. 
''Eller yukarı, ateş etme'' sloganları ile yürüyen binlerce kişiye caddelerde alışveriş yapan vatandaşlarda destek verdi. Kalabalığın artması ile birlikte zaman zaman trafik durma noktasına geldi. Yürüyüş sırasında çok sayıda İngiliz polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Polisin barışcıl protestolara müdahale etmek istemesi gerginliğin artmasına neden oldu. Yüzlerini siyaha boyayan beyaz tenli insanlar yürüyüş sırasında büyük alkış aldı. Siyahi vatandaşlar ise çoğu zaman gözyaşlarına hakim olamadı.
Londra'nın çeşitli merkezlerinden harekete geçen ve şiddetli yağmura rağmen yürüşlerine devam eden protestocular ABD Büyükelçiliği önünde toplandı. Protestocuların ABD Büyükelçiliği önünde bir araya gelmesi ile birlikte kalabalık grup basın açıklaması düzenledi. Büyükelçilik önünde açıklamalarda polisin özellikle siyahi vatandaşlara karşı adaletsizliği eleştirildi. Basın açıklaması sırasında büyükelçilik önünde sık sık sloganlar atıldı. İngiliz polisinin büyükelçilik binası önünde aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Polis ile göstericiler arasında tartışmalar yaşandı.


CNN'i protesto ettiler
Amerika Birleşik Devletleri'nin Atlanta kentinde bulunan CNN International Televizyonu'nun önünde toplanan göstericiler, ABD'nin Missiouri eyaletinde jürinin, 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memurunun yargılanmamasına yönelik Ferguson'da çıkan gösterilere karşı kanalın uyguladığı yayın polikasını protesto ettiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.