Diyalog Gazetesi

Santraller vurulacak

DÜNYA

Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı’ndan geçen herhangi bir gemiye saldırması halinde karşılık vereceklerini belirtti

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nda herhangi bir gemiye saldırması halinde Tahran'daki köprüler ile elektrik santrallerinin hedef alınacağını açıkladı. Trump'a yanıt İran Meclis Başkanı Galibaf'tan geldi. ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth üzerinden İran'a yönelik yeni bir tehditte bulundu. Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı’ndan geçen herhangi bir gemiye füze, roket, insansız hava aracı veya başka bir silahla ateş açması durumunda ABD’nin karşılık vereceğini belirtti. 
ABD Başkanı, böyle bir saldırının ardından İran’ın başkenti Tahran’da veya kentin yakınlarında bulunan bir köprünün ya da elektrik santralinin bombalanarak imha edileceğini söyledi.
Trump paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Bu andan itibaren, İran İslam Cumhuriyeti Hürmüz Boğazı’ndaki herhangi bir gemiye füze, roket, insansız hava aracı ya da başka herhangi bir araç veya silahla ateş açarsa, Amerika Birleşik Devletleri Tahran’da veya Tahran’ın hemen yakınında bulunanlar da dahil olmak üzere bir köprüyü ya da bir elektrik santralini bombalayıp imha edecektir.”

 Kimse petrol satamaz
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ''Bizim petrol satmadığımız bölgede kimse petrol satamaz. Güvenliğimiz sağlanmazsa hiçbir altyapı güvenli olmayacak. Hürmüz Boğazı'nın güvenliği, ABD kuvvetlerinin orada bulunmamasına bağlı.'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.