Diyalog Gazetesi

Pratik yaptılar

EĞİTİM

Türkiye ve KKTC'deki beyin cerrahlarına YDÜ'de kurs verildi

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), "Posterior spinal enstrumantasyon teknikleri" toplantısını, Türk Nöroşirürji Derneği işbirliği ile KKTC'de gerçekleştirdi.
YDÜ’den verilen bilgiye göre, YDÜ Turizm İşletmeleri Organizasyonu ile Oscar Resort Hotel'de gerçekleştirilerek dört gün boyunca devam eden toplantıda, KKTC ile TC'den beyin cerrahları biraraya geldi.
Nöroşirurji Anabilim Dalı Başkanı ve Türk Nöroşirurji Derneği, Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu II. Başkanı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, toplantıda temel bilgilerin yanı sıra, omurga ameliyatlarında kullanılan yüksek devirli özel motorlar ve cerrahi implantlar ile de çeşitli uygulamaların yapıldığını belirtti.
Kaptanoğlu "bel boyun fıtıklarında, bel ve boyun kaymalarında, omurga kırıkları gibi pek çok çeşit omurga ameliyatında kullanılan ileri teknikler, özel maketler üzerinde yapılan canlı uygulamalar ile katılımcılara gösterilmiş ve pratik yapmaları sağlanmıştır" dedi.
Omurga ve omurilik cerrahisi konusunda uzman, Türkiye ile YDÜ'den 12 Profesörün verdiği eğitimlere TC ile KKTC'den elliye yakın uzman beyin cerrahının katıldığını vurgulayan Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu kursun ülkemizde bir ilk olduğunu ve bu yıldan itibaren de her yıl belli aralıklarla yapılmaya devam edeceğini söyledi.

Dalbayrak: Çok nitelikli bir kurs gerçekleşti
Türk Nöroşirurji Derneği, Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu Başkanı Doç. Dr. Sedat Dalbayrak da YDÜ ev sahipliğinde KKTC'de çok güçlü bir alt yapı oluşturularak konusunda uzman hocaların katılımıyla gerçekleştirilen ve ileri tekniklerin öğretilerek, aynı zamanda da pek çok canlı maket uygulamasının da yapıldığı kursun nitelik yönünden çok iyi olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.