Diyalog Gazetesi
2022-09-19 09:27:29

Final müsabakalarının ardından

Fevzi BEYAR

19 Eylül 2022, 09:27

Yeni futbol sezonu arifesinde (2022/23) oynanan Süper Kupa ve Puma Kadınlar Ligi finallerini ardı ardına izleme olanağı buldum. Erkekler adına fazla iyimserlik yaşamazken, kadınlar liginin son bulmasına üzüldüm. 
Öncelikle şunu söyleyeyim Mağusa Türk Gücü – Doğan Türk Birliği Süper Kupa finalinde yaşamadığım heyecanı, Mağusa Spor Akademisi – Gençlik Gücü kadınlar finalinde fazlasıyla yaşadım. Bu karşılaşmada kadınlarımız o kadar içten oynadılar ki, kavga dâhil her şeylerini ortaya serdiler. Bizlere esneyerek değil hop oturup hop kalkarak maç izlettiler. Evet, katle yüksek değildi ama heyecan barometresi hayli yükseklerdeydi.
Bu lige hayat verdikleri için öncelikle KTFF yetkililerini tarihe imza koyup bir ilki gerçekleştirdikleri için kutlamak isterim. Yalnız bu iş Sponsorların verdiği kadar yaşam bulacaksa, yarınlarımız yok demektir. Kulüplerimiz ve camialarımız bu işe gönül verip geçlerimizde var olan bu arzu ve heyecanı yaşatma gayretine düşmelidirler. Bu arda 150 bin TL harcayarak bu lige ismini veren Puma’ya teşekkürlerimi sunmak isterim.
Erkeklerin sergilediği Süper Kupa’da karşılaşmasında görüp hissettikleri sizlere aktaracak olursam ciğerci Ahmet’in dediği gibi “gitti geldi aynisi fasulyenin Yahnisi”nden öte bir şey yoktu! Ülkenin en iyi futbolculardan oluşan bu iki takım bu düzeyde futbol oynuyorsa futboluz bir arpa boyu yol almak bir yana gerisin geriye gitmiş demektir. Önlem mi, dediniz! Bu iş Futbol Federasyonu yetkililerine düşer elbet. Ligdeki takım sayısını yükseltmekle (12-den 16’ya) olmayacağını Sertoğlu Federasyonu bunca yıllık deneyimden sonra anlamış olsa gerek ama öyle bir hava yok maalesef. Böyle olunca da en geniş kadroya sahip takım kim ise şampiyonluklara erkenden el koyar olur biter! Futbolda heyecanla birlikte kalite de düşer ortada bugünkü futbolumuz kalır!
Evet, kabul ediyorum futbolumuzda bu gerçek var takımlarımız gerçek formlarına ligin 5’nci haftasında ulaşır. Bu yarı profesyonelliğin getirdiği bir olgu olsa gerek. Ne var ki ülke şartlarında profesyonelce para alan teknik adamlarımız, bu sorunu çözmeleri gereklidir. Çözmeleri gerekir çünkü onlara üç haftalık süre değil üç aylık süre tanınmaktadır. El insaf yani dünya 3 haftada form tutuyorsa biz niye 12 haftada normal formumuza erişemelim?
Evet, liglerimiz bu Perşembe, gece maçıyla Start alacaktır. Alacaktır da ligin sonu da görülmese bari…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.