Güney Kıbrıs’taki İnek Besicileri Örgütü’nün (POA), uluslararası piyasalarda artan hellim talebinin giderilmesi amacıyla modern fabrikanın kurulmasını ileri götüreceği belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, POA’nın, yan şirketi “Papouis Dairies Ltd” aracılığıyla, stratejik bir yatırımı ileriye götüreceğini yazdı.
Habere göre POA, üretim kapasitesini yükseltmek amacıyla süt ürünleri üreten modern bir fabrika inşa etmeyi planlıyor.
Gazete, “ Papouis Dairies Ltd” şirketinin 1968 yılında kurulduğunu ve şu anda, son yıllardaki iyileştirmelere rağmen, kapasitesinin sınırında olduğunu yazdı.
Bahse konu şirket, her yıl 9 bin ton hellim, 400 ton nor üreterek, aralarında ABD, Avustralya ve Orta Doğu ülkelerinin de bulunduğu 30’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor.
Hasan Nuri 1 Gün Önce
Bugüne Kadar KKTCde Neyi Becerebildik ki ? Atı alan Üsküdar’ı Çoktan Geçmiştir ! KKTCde biz Halen Hellimin Tescilini Konuşuyoruz ? İnek Sütü Mü Koyun Sütü Mü Keçi Sütü olsun diye ! Ha Gayret KKTC ! Güney Kıbrıs HALLOUMİ ile Dünyayı Tutmuş Durumda !
Cngz 1 Gün Önce
Artan güneydeki peynirin sütün kalitesi değil, dünya nüfusu. O pakete ayağının kirinine koysa satılır. İşin aslı otsuz bucaksız kıbrıs çöllerinde ne inek beslenir nede peynir alınır
Cngz 1 Gün Önce
Kuzey kıbrısı kıbrıslı Türklere bırakırsan olacağı buydu. Şikayet, beceriksizlik ve kabiliyetsiz ruma biyat
Tamer Karadeniz 1 Gün Önce
Özellikle de kızartıldığında dünyada bile böylesine lezzetli bir peynir bulmak zor iken; KKTC'nin bundan yararlanması neden mümkün olmuyor? TC'den ve diğer ülkelerden gelen konuklarımız arasında, sabah hellim kızarttığımızda beğenmeyen çıkmadı. Hatta bir konuğumuz ertesi günkü kahvaltısında ne domates, salatalık, zeytin, tereyağ ne de bal istemedi ve bana sadece hellim kızartın dedi.. Yazık, çok yazık...!
Ziya 6 Saat Önce
Bunda şaşılacak ne var ki..Güney Kıbrıs'ın da bu işlerine bizim buradaki gururumuz Hüseyin Çavuş Kelle denen yaratık bakıyor da ondan.. :-))