Diyalog Gazetesi

Bardağı taşırmış

GÜNEY

Türkiye’nin kınanmasını kabul etmeyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz’a saldırı var

Gfüney Kıbrıs’taki sözde sosyalist EDEK partisi, doğal gaz arama çalışmalarına katılan Türkiye’nin kınanması yönündeki beklentilere olumlu cevap vermeyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a tepki gösterdi.
Fileleftheros gazetesi, “EDEK’te Martin Schulz’a Karşı Ortam Ağır-Parti AP Başkanı İle Çatışmaktan Kaçınıyor” başlıklı haberinde, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un, Türk “tahriklerinin” ve Güney Kıbrıs’a karşı “tehditlerinin” görüşülmesini engellemesinin ardından Rum Sosyalistler safında, Martin Schulz için ağır bir ortamın söz konusu olduğunu yazdı. 
Martin Schulz’un son faaliyetinin, EDEK içerisinde bardağı taşıran son nokta olduğunu yazan gazete Schulz’un EDEK içerisinde artık Güney Kıbrıs’a yönelik “dost olmayan” kişi olarak addedildiğini belirtti. 
Gazete Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un bu faaliyetinin, Avrupa Parlamentosu Grup Başkanları Konferansı toplantısı sırasında gerçekleşmesi ve dışarıya çıkanların, bilgiler temelinde olmasına bağlı olarak EDEK’in, kamuoyu önündeki müdahalelerinde bardağın yarısının dolu olduğunu göstermeye çalıştığını yazdı. Habere göre KS EDEK Başkan Yardımcısı Kostis Evstahiu, yaptığı açıklamada, Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pitella’nın açıklamasına atıfta bulunarak Pitella’nın, Türkiye’nin davranışını tümden ve ciddi bir şekilde kınadığını, konunun Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi’nde ele alınacağını söylediğini ifade etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.