Diyalog Gazetesi

‘Durdurun’ çağrısı

GÜNEY

Rum Ulusal Konseyi, Türkiye’nin doğal gaz sondajlarıyla ilgili girişimlerini ele aldı

Rum Ulusal Konseyi’nin dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri ele aldı.

Siyasi parti liderleri ve eski Rum Yum liderlerinin katıldığı toplantı sonrasında bir açıklama yapan Rum Hükümet Sözcüsü Prodros Prodromu, Avrupa Birliği’nin yanı sıra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne “Türkiye’yi durdurun” çağrısı yapıldığını söyledi.
Türkiye’yi ‘kışkırtıcılık yapmakla’ suçlayan Prodromu bu şartlar aldında Kıbrıs müzakerelerinin başlayamayacağını iddia etti.
Bu arada Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in yarın Brüksel’de güncel konuların görüşülmesiyle başlayacak Dış Konular Konseyi’nde konuşacağı ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri hakkında “bilgilendireceği açıklandı.
RIK’e konuşan Hristodulidis; Fransa, İspanya, İtalya gibi ülkelerin ortaya koyduğu görüşlerin ve Anastasiadis’in ortaya koyduğu taleplere olumsuz bakan hiçbir üye ülke olmamasının önemine dikkat çekti. Hristodulidis, Perşembe akşamı Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın Enerjiden Sorumlu Bakan Yardımcısı Francis Fannon ile “Türkiye yönünde harcanmakta olan çabaları” ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptığını da açıkladı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.