Diyalog Gazetesi

‘Medusa 19’

GÜNEY

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır kuvvetleri Girit açıklarında askeri tatbikat yaptı

 Politis gazetesinin haberine göre Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’ın Girit bölgesinde “Medusa 19” kod isimli ortak askerî tatbikat icra etti. Tatbikatın son aşamasını, Atina’da gerçekleştirilen üçlü savunma bakanları toplantısına katılan Rum, Yunan ve Mısır savunma bakanları da izledi.

Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis “Medusa 9”un son bölümünün tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada tatbikata iştirak eden 3 ülke silahlı kuvvetlerinin yüksek eğitim, işbirliği, operasyonel hazırlık ve profesyonel eğitim seviyesinde olduğunu saptadıklarını belirterek katılımcıları kutladı.

İlektra tatbikatı
Rum Yönetimi ise radyoaktif madde sızıntısı vakalarıyla mücadele kapsamında “İlektra” kod isimli bir tatbikat icra etti. Radyoaktif madde nakliyesi sırasında meydana gelen trafik kazası senaryosunun canlandırıldığı tatbikata Rum polisi, itfaiyesi, sağlık ve diğer ilgili birimler katıldı.
Bu arada Rum Yönetimi, Fransa, Birleşik Krallık, ABD, Yunanistan ve İsrail’in katılımıyla önümüzdeki çarşamba günü “Nemesis 2019” kod isimli çok uluslu askerî tatbikat icra edilecek. 4 aşamalı tatbikatta arama-kurtarma, asimetrik terör tehditleri ve suni adacıklar-sondaj platformlarında deniz kirliliği ile mücadele senaryoları canlandırılacak. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.