Diyalog Gazetesi

Mutlu oldu

GÜNEY

Kilisenin, İngiliz üs bölgesinde 100 dönümden fazla arazisinin bulunduğunu belirten Başpiskopos Hrisostomos, İsrail ve Rus ilgisinden söz etti

Rum yönetiminin İngiltere ile yaptığı, İngiliz üsler bölgesinde bulunan malların statüsüyle ilgili anlaşma, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos’u da heyecanlandırdı.

Başpikopos, Kilise’nin, söz konusu bölgede kıyı şeridinde 100 dönümden fazla arazisi olduğunu, buralara Ruslarla İsraillileirn ilgi gösterdiğini açıkladı.

İlgili anlaşmayı “iyi bir anlaşma” olarak niteyelen Başpiskopos, bundan ilk menfaat sağlaycak olanın mal sahipleri ve mallardan harç lacak olan Rum yönetimi olduğunu söyledi.

Politis Gazetesi, Başpiskopos’an anlaşmaya desteğini “Anlaşmayı Kutsadı” başlıklığıyla aktardı. Gazete, 2. Hrisostomos’un, Kilise’nin üsler bölgesindeki arazisini Rusların işbirliğinde inkişaf ettirmeyi planladığını, buradaki Kilise mallarına İsraillilerin de ilgi gösterdiğini söylediğini belirtti.

 

Oteller, villalar yapılacak

 

Habere göre, Rum Ortodoks Kilisesi bahse konu yerdeki mallarını yardıma muhtaç çocuklar için poliklinik, oteller ve villalar işletmek maksadıyla kullanmayı planlıyor. İngiltere ile varılan anlaşmayı çok olumlu bulan 2. Hrisostomos, “kurtarılan mallar şimdi İngiliz üslerinin değil Güney Kıbrıs’ın yönetiminde olacak” vurgusunu yaptı.
Başpiskopos, açıklamasında, projelerini şu sözlerle açıkladı:
“Üsler konusunda iyi bir anlaşma yapıldı. İlk menfaat sağlayacak olanlar mal sahipleri ve bu mallardan harç alacak ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ olacak. Başpiskoposluğun bölgede bin Betkanyon dönümden fazla arazisi var. Bir kısmı da kıyı şeridindedir. Halen kıyı şeridindeki bir arsaya, yardıma muhtaç çocuklar için bir poliklinik kurulması için ilk görüşmeler yapılıyor. Rus ve İsrail şirketlerinden bu projeye ilgi gösterildi. Doğu Akdeniz için oldukça büyük bir poliklinik inşası için çok yakında anlaşmaya varacağımızı umuyorum. Kilise malları otel, villa ve diğer turistik tesisler kurulması için de değerlendirilebilir.”


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.