Diyalog Gazetesi

Propaganda sanatı!

GÜNEY

Hristodulidis “ABD ile ilişkilerimizi güçlendirmemiz Rusya’ya karşı olduğumuz anlamına gelmiyor” dedi

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum yönetiminin ABD ile ilişkilerini güçlendirmesinin, Rusya’ya karşı olduğu anlamına gelmediğini savundu.
 Fileleftheros’un “Rusya Muteber Ortağımızdır... Hristodulidis: AB ile Rusya Arasındaki Yaptırımlara ve Karşı Yaptırımlara Son Verilsin” başlıklı haberine göre Hristodulidis, Rus ITAR-TASS ajansına verdiği mülakatta, Rum liderliğinin Rusya’yı “geleneksel ve muteber ortak gördüğünü, bu bağlar ile ABD’yle ilişkiler arasında kıyas kabul etmediğini” savundu.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “ ’dış politika gözden geçirilecek’ açıklamasının hiçbir şekilde Güney Kıbrıs’ın dostları ve özellikle de Rusya’nın aleyhine olmadığını” savunan Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın ABD ile ilişkilerinin stratejik nitelikte olduğunu belirterek, özetle şunları ekledi:
“Her ülke ile farklı düzeyde ilişkimiz var. İlişkiler sadece siyasi değil. Ekonomik, turistik, kültürel ilişkiler de var. Rusya ile bütün bu ilişkilere sahibiz. Mesele, geçmişte ABD ile ilişkilerimizin bu kadar sıkı olmaması olabilir. ABD ile ilişkilerimize ‘sıfır toplamlı oyun’ olarak yaklaşmıyoruz, Rusya’ya karşı olduğumuz anlamına da gelmiyor.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.