Diyalog Gazetesi

‘Zor günler geçecek’

GÜNEY

Gençlere “Evde kalın ve hem kendinizi hem de ailenizi koruyun” çağrısı yapan yaşlı vatandaşlar, gelecek için umutlu konuşuyor

Ömer KADİROĞLU
Coronavirüs’le mücadele çerçevesinde sokağa çıkma yasağına uymayanlar olurken, yaşı ilerlemiş kişiler gençlere çağrıda bulunarak, “Evde kalın, hem kendinizi hem sevdiklerinizi koruyun” dedi.
Diyalog’a konuşan ve devletin belirlediği kurallara uyulması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, bir süre sonra tüm sıkıntıların geride kalacağını belirterek “moralini yüksek tutun” çağrısı yapıyor.

Ne dediler…?

Halise Arap
“Coronavirüs salgını nedeniyle tanıdıklarım ve çocuklarım için endişe ediyorum. Bir ihtiyacım olduğu zaman çocuklarım karşılıyor. Mümkün olduğunca evden çıkmıyorum. Gençlere de tavsiyem zorunlu değillerse evde kalsınlar. Hem kendilerini hem sevdiklerini korusunlar. Umarım bu kötü günleri en kısa zamanda atlatırız.”

Cemaliye Borucu
“Virüs haberlerini duyduğum ilk anda tanıdıklarım ve çocuklarım için ciddi bir endişe duydum. 
Bir ihtiyacım olduğunda evlatlarım karşılıyor. Onlar bana her zaman istediklerimi alıp geliyor, ben dışarıya çıkmam. Şu anda çok şükür bir ihtiyacım yok. Zor ve riskli günlerden geçiyoruz. Zorunlu olmadıkça kimse evden çıkmamalı. Bu kara günlerin bitmesini temenni ediyorum.” 

İsmet Drangoz
“Tüm dünyayı kasıp kavuran virüsün özellikle yaşı ilerlemiş insanları etkilediğini duyuyoruz. Mümkün olduğu kadar evden çıkmıyorum. Çocuklarım ihtiyaçlarımı karşılıyor. Ben genç yaşlı herkesin zorunlu olmadıkla evden çıkmamasını tavsiye ediyorum. Özellikle gençler kendilerinin etkilenmeyeceğini düşünüyorsa yaşlılarını dikkate alsınlar. Bu zor günler elbet geçecek.”

Nesrin Haliloğlu
“Coronavirüs haberlerini her saat her dakika televizyonlarda dinliyoruz. Bu kapsamda alınan tedbirleri doğru ve gerekli buluyorum. Ben de sokağa çıkmıyorum ve bir market veya eczane ihtiyacım olduğunda çocuklarım karşılıyor. Şimdilik çok şükür bir eksiğim yok. Korona virüs salgını herkeste olduğu gibi bende de tedirginlikler yarattı. Devlet evde kalın çağrısı yapıyor, buna uyarak hem kendimizi hem de çocuklarımızı korumalıyız.” 

Burhan Karasalih
“Coronavirüs salgınını sürekli duyuyoruz. Bu salgın nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşıyoruz. Dışarıda bir ihtiyacımız olduğu zaman çıkmıyoruz, çocuklarımız alıp geliyor. Devlet salgınla ilgili birtakım tedbirler aldı ve bu tedbirler kapsamında sokağa çıkmayın çağrısı yapılıyor. Ben tüm herkesin bu uygulamaya uyarak evlerinde kalmalarını hem sevdiklerini hem de kendilerini korumalarını istiyorum.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.