Diyalog Gazetesi

12 ay yatacak

KIBRIS

Vize borcu olduğu için ülkeye 500 liraya temin ettiği sahte kimlik ile giriş yaptıktan 2 yıl sonra yakalanan Erkan Demirkıran’ın cezası belli oldu

 Suna ERDEN

KKTC’ye sahte kimlik ile giriş yaptıktan iki yıl sonra yakalanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Erkan Demirkıran hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Turizm Limanı’ndan 5 Ağustos 2016 tarihinde Bayram Bülbül adına düzenlenmiş kimlik ile giriş yapan ve ihbar üzerine 27 Mayıs 2018 tarihinde Girne’de tespit edilerek tutuklanan sanık 12 ay hapse mahkum edildi. Kararda, sanığın vize borcundan dolayı ülkeye giriş yapamadığı ve sahte kimlik ile giriş yaptığı belirtildi. Sanık hakkında Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı okuyan Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, sanığın cezalı duruma düştüğü için 2016 yılında ülkeden çıkış yaptığını söyledi.

500 liraya kimlik aldı
Sanığın Türkiye’de 500 TL karşılığında sahte kimlik temin ettiğini kaydeden Beyoğlu, aynı yılın Ağustos ayında Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığını ve iki yıl kaçak çalıştığını belirtti. Sanığın işlediği suçun topluma zarar veren suçlar olduğunu, 2014-2015 yıllarına oranla son iki yılda ağır ceza mahkemelerinde ciddi bir artış gösterdiğini kaydeden Beyoğlu, ülkeye girişi yasak olan kişilerin bu yola başvurmalarının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Beyoğlu, tüm olguları değerlendirdiklerini belirterek, sanığı yargılandığı “Sahte resmi evrakı tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahte davranışla kayıt sağlama” suçlarından 12 ay hapis cezasına mahkûm edildiğini açıkladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.