Ercan Havalimanı’nda yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla hazırlanan yeni düzenleme 24 Ağustos’ta uygulanmaya başlayacak. Pilot uygulama ise gelecek hafta hayata geçirilecek. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Enver Öztürk başkanlığında Ercan Havalimanı’nda trafik düzenine ilişkin toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda havalimanındaki trafik akışının rahatlatılması ve araç yoğunluğunun azaltılması amacıyla yeni kararlar alındı.
Toplantıya Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Karayolları Dairesi Müdürü Kazım Kafaoğlu, Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Oğuz Akçay, Ercan Güvenlik Amiri Polis Müdürü Erkan Demirdağ, T&T Airport yetkilileri ile ilgili dairelerden uzmanlar katıldı.
Özel bir bekleme alanı oluşturulacak Yeni düzenleme kapsamında, Gelen Yolcu Terminali önünde bekleyen taksi ve otobüsler dahil tüm turistik araçlar için otopark içerisinde özel bir bekleme alanı oluşturulacak.
Terminal çıkışında aynı anda en fazla 5 taksi ve 5 otobüs bekleyebilecek. İhtiyaç olması halinde diğer taksi ve otobüsler telsiz aracılığıyla otoparktan terminal önüne çağrılacak.
Gelen Yolcu Terminali önündeki servis yolunun otoparka çıkması nedeniyle oluşan ek trafik yoğunluğunun giderilmesi amacıyla otopark giriş ve çıkışlarının yerleri de değiştirilecek.
Bu kapsamda otopark çıkışı, araçların doğrudan havalimanının ana çıkış kapısına yönelmesini sağlayacak şekilde otoparkın doğu kısmına taşınacak.
Yeni uygulamayla birlikte Gelen Yolcu Terminali’ne giden güzergah üzerinde araçların beklemesine izin verilmeyecek. Böylece özellikle yolcu karşılamak amacıyla havalimanına gelen araçların güzergah üzerinde oluşturduğu yoğunluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.
Otopark ücreti 50 lira olarak belirlendi
Havalimanından yakınlarını özel araçlarıyla karşılamaya gelen vatandaşlar için ise otoparkın ilk bir saatlik kullanım ücreti 50 lira olarak belirlendi.
Araçlarını park edilmemesi gereken alanlara bırakan sürücülere Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ceza uygulanacak. Kurallara aykırı şekilde park edilen araçlar ayrıca çekilecek.