Diyalog Gazetesi

Akrep burcunda Merkür gerilemesi

KIBRIS

Kalbi kırık olanlar. Aşk acısı çekenler. Terk edilenler. İhanete uğramış olanlar. Eski sevgilinizden intikam almak için tam fırsat. Fırsatlar ayağınıza geliyor.

Bu zamanı değerlendirin. Eski sevgilinizle, eski eşinizle ne zaman nerelerde karşılaşabilirsiniz?
3 Ekim 2014 de,akşam saatlerinde Merkür Akrep burcunun 2.ci Derecesinde ilerlerken durağan hale geldi. 5 Ekim akşam saatlerine doğru geri hareketine başladı. 10 Ekim akşam saatlerinde gerilemeye devam edecek olan Merkür, 24 Ekim Cuma gecesi geri hareketinden çıkıp durağanlaşacak.
25 Ekim akşam saatlerine kadar Terazi burcunun 16 derecesinde durakda kalacak olan Merkür, 26 Ekimde normal yolculuğuna devam edecek. Merkür 9 Kasım sabahın erken saatlerinde Akrep burcuna girip yolculuğuna Akrep burcunda devam edecek. Merkür 28 kasıma kadar Akrep burcunda kalacaktır. İleri veya geri harekete başlamak için olsun farketmez: Duraklar bahtsızlığı ve şanssızlığı anlatırlar. Eskiler bu konuda çok fazla keskin konuşmuşlardır. 
Burada sadece Merkür’ün gerilemesini ele alacağım.Astrolojide Merkür; iletişimi, yolları, kontratları, yazılı ve sözlü diyaloğu, anlaşmaları, alış verişi, kısa yolları, eğitimi, yakın akrabaları , kardeşleri ve günlük hayatı temsil eder. Yazarlar, öğretmenler, tüccarlar, medya mensupları, sekreterler, teknikerler, mesleği acalecilik ve çabuklukla ilgili olanlar Merkürünün etkisi altındadırlar. Merkür, geri harekette iken hiç bir yenilik yapmamaya, anlaşma imzalamamaya çalışınız. Anlaşmalar bozulabilir. Kimseye söz vermeyin, verdiğiniz sözleri tutamayabilirsiniz.
Dikkatli konuşun, konuşmalarınız yanlış anlaşılabilir. Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz. Sevdiklerinizle aranıza soğukluk girebilir . Ümitle beklediğiniz haberlerden ümitsizliğe düşebilirsiniz. Beklediğiniz telefon haberleri gecikebilir. Bilgisayarlar ve telefonlar bozulabilir. Hırsızlık olayları artabilir. Yalan yanlış haberler sizleri huzursuz edebilir. İletişim aletlerine, bilgisayarlara, para harcamamaya çalışın.

Ameliyatı ve yolculuğu erteleyin
Ameliyat olacaksanız mümkün olduğu kadar bu durumu geciktirmeye çalışın. Ameliyatları, kesikleri, makası, bıçağı ve intihaplı yaraları temsin eden Akrep burcunun yöneticisi olan Mars Yay burcunda ilerlemekte. Yay burcunda ilerlemekte olan Mars, Balık burcunda ilerlemekte olan Neptünle sert bir açı oluştuemakta. Ameliyat olmanızı gerektiren bir durum varsa, ameliyatınızı erteleyin. Ameliyat olmakta ısrar ederseniz, hayal kırıklığı yaşayabilir ve pişmanlık duyabiliesiniz. Yolculuk yapmak mejburiyetinde iseniz, yolculuğunuzu erteleyin. 
Yolculuk yapmak için ısrarlıysanız, yasal evraklarınızı iyi bir yere saklayın. Yol arkadaşlarrınıza dikkat edin. Akrep burcunun yöneticisi Mars Yay burcunda ilerlemekte. Yay burcu yoldur. Mars yollarda karşılaşılacak, hastalıklar, zorluklar ve talihsizliklerdir. Duyduğunuz yanlış yalan haberlere itibar etmeyin. Alacağınız üzücü haberlere kulak asmayın. Yapmadığınız, bir şey için iftira atılabilir. Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz .
Kendinizi olduğunuz gibi gösteremeyebilirsiniz. Güzel üstün meziyetleriniz, sizi çekemeyenler, başarınızı kıskananlar tarafından eleştirilebilir. Haksızca eleştirilmek sizleri üzmesin. Size başarısızlığı yakıştıranlar ve sizi eleştirenler hiç bir zaman sizin başarılarınıza erişemeyecek olan kişilerdirler. Bu kişiler sizi olduğunuz gibi göremezler. Ancak sizi, kendileri nasıl görmek isterlerse, kendi istedikleri gibi görürler.
Merkür unutkan, sinirli, sabırsız ve hazır cevaptır. Merkür’nün geri gitmesi, sizi etkileyebilir. Kimseyi dinlemeyip sadece kendinizin dinlenilmesini isteyebilirsiniz. Eğitimle ilgili güzel haber bekleyenler, üzücü haberler alabilirler. Bunlar kalıcı değil, geçici üzüntülerdir. En iyisi Merkür geri harekette iken hiç bir yenilik yapmayın. Başınıza beklemediginız bir şey geldiğinde, geçiçi olduğunu düşünün aldırış etmeyin. 
Nasıl olsa her şey düzelecek. En iyisi yarım kalmış işlerinizi (Merkür stationary yani durağan haldeyken bitirmeye çalışın ) . Merkür tersken sadece kötü şeyler olacağını düsünmeyin. Güzel şeyler de bekleyin.

Eski sevgili karşınıza çıkabilir

Eskiden tanıdığınız ve dargın olduğunuz eski bir dostunuz karşınıza çıkabilir, onunla barışabilirsiniz. Çok sevdiğiniz ve ayrılmak zorunda kaldığınız eski sevgiliniz aniden karşınıza çıkabilir. Onunla yine bir araya gelme sansınız doğabilir. 
İçinizden bazı kişiler ayrıldıktan sonra sevgilisine karşı kin Besler ve nasıl intikam alacağını düşünür. İşte böyle günler tam fırsat. Fırsat ayağınıza gelmiş. 
Onunla nerelerde karşılaşabilirsiniz? İletişimin olduğu her yerde. Spor yapmak düşüncesiyle yürüyüşe çıktığınız yollarda. Alış veriş merkezlerinde. Tenha ve loş yerlerde, arabanızla yolculuğa çıktığınızda ve trafikde sıkıştığınızda ona rastlayabilirsiniz.
Onu yanlız da görebilirsiniz. Ailesiylede görebilirsiniz. Yeni sevgilisiylede görebilirsiniz. Kıskançlık kırizlerine girerek başınıza olmadık işler açabilirsiniz. Kızgınlığınızı Balık burcunda ilerleyen Neptün soğutacaktır. Balık burcundaki Şiron ise yaralarınızı saracaktır.
İçinizden, çok sevdiği eşyalarını kaybedenleriniz oldu. Çok sevdiğiniz ve kaybettiğiniz bir eşyayı bulmaktan vazgeçtiğiniz bir zamanda bulabilirsiniz. Çok değer verdiğiniz ve kaybettiğiniz bir kitabı ansızın bulmanın sevincini yaşayabilirsiniz Merkür geri hareketteyken insanlara unutkanlık ve dalgınlık verebilir. İstemeden ufak tefek yalan yanlış yanlış , konuşabiliesiniz. Kimse beni anlamıyor deyip yakınlarınıza sitem edebilirsiniz.

Nelere dikkat etmeli

Merkürü gerilerken dikkat etmeniz gereken şeyler var. Konuşmanıza dikkat edin. Evden çıkmadan önce, kapıyı pencereyi kapattığınıza emin olun. Yemeğin altını kapatıp kapatmadığınıza emin olun. Aksi halde evden çıkıp yine geri dönebilirsiniz. Araba kullanırken daha dikkatli olun. Anahtarları unutmayacağınız bir yere koyun, aksi halde kaybedebilirsiniz. 
Merkür geri giderken beklenti içinde olmamakta fayda var. Beklentileriniz gecikebilir , istekleriniz olmayabilir. Merkür gerilemesi bütün burçları etkileyecek. Fakat en fazla etkilenecek olanlar; Kova, Aslan, Boğa ve Akreplerdir. Fakat yinede , Akrep ve Boğalar daha dikkatli olsunlar. Merkür’ün Akrep burcunda gerilemeye başlamasıyla, Akrep burcunun temsil ettiği konularda huzursuzluk yaşanacak.
Beklediğiniz paralarla ilgili bir sorun, bir gecikme yaşayabilirsiniz. Vergilerle, sigortalarla, Kredi kartları ile ilgili proplemler yaşayabilirsiniz. Akrep burcunda geri giden Merkür, geçmişte canınızı sıkan insanları size hatırlatır. Bu insanları ele geçirip onların canını yakmak istersiniz. İntikam ve öfke duygularınız kabarır. Ağzınızdan zehirleyici sözler cıkmaya başlar. Açık sacık konuşmaya başlarsınız Keyfiniz yerindeyse açık saçık fıkralar anlatırsınız.
Merkür şimdi Akrep burcunda transitini gerçekleştirmekte olan Satürn’le iletişim içinde. Akrep burcundaki Satürn ile iletişim içinde olan Merkür matematik yeteneğinizi güçlendirir. Gizli sırlı konulara merağınız artar ve bunları araştırmaya başlarsınız. İçinizden bazı kişiler gizli güçleri olduğuna inanır. Ruhunuz güçlüyse sırları gizleri araştırmaya başlarsınız. Ruhunuz güçlü değilse sinir bozukluğu ve deprasyona uğrarsınız. Daha da kötüsü Paronaya düşüncelere kendinizi kaptırırsınız. Merkür ve Satürün kavuştuğunda; Daha iradeli, daha dikkatli, daha mantıklı düşünmeye başlarsınız.
Daha akılcı ve daha mantıklı kararlar verirsiniz. Fakat Merkür geri harekette olduğunda; iradenize, sabrınıza sahip çıkamazsınız. Emeklerinizin karşılığını göremezsiniz. Çalışırım çabalarım emeklerim boşa gider dersiniz. Kasım sonuna kadar bır değişiklik yapmayın. Sabırsız davranır ve aklınıza koyduğunuzu yaparsanız pişman olursunuz.

Yarın: Koç burcunda dolunay
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.