Diyalog Gazetesi

Bağlar güçlendi

KIBRIS

Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısı Girne’de gerçekleştirildi

 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Üye Belediyeler Toplantısı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ev sahipliğinde, Girne’de gerçekleştirildi.

Programa, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, TDBB Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile üye belediyelerin başkanları, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile üye belediyelerin başkanlarının yanı sıra, Moldova, Kırgızistan, Bosna Hersek'ten yerel yönetim temsilcileri katıldı.
İçişleri Bakanı Baybars, TDBB'nin Yönetim Kurulu Toplantısının KKTC'de gerçekleştirilmesinin hem yerel yönetimlerin güçlendirilmesi hem de Türk dünyası arasındaki sarsılmaz bağların güçlendirilmesi açısından son derece önemli olduğuna dikkati çekti.
Baybars, "Türk dünyası arasında bulunan mevcut kültürel, tarihi bağlar gerçekten sarsılmazdır ve Türk dünyasının ortak çıkarları, hep bir arada dayanışma ve yardımlaşmayı gerektirir. Özellikle yerel yönetimler konusunda TDBB'nin derin tecrübeleri olduğu hepimizin malumudur." dedi.

Atalay: 30 ülkeden Bin 170 belediye üyemiz
TDBB Başkanı Altay, KKTC'de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
TDBB olarak yeni dönemde ilk yurt dışı toplantısını gelenek olduğu üzere KKTC'de gerçekleştirdiklerini belirten Altay, TDBB'nin 2000'de Azerbaycan'da kuruluşuna karar verildiğini ve 2003'te fiilen hayatına başladığını söyledi. Altay, "Şu an itibarıyla 30 ülkeden 1170 belediye üyemizdir. Yönetim Kurulu toplantılarını da 11 ülke bir arada gerçekleştiriyoruz. Bugün burada 6 ülkeyiz. Türkiye, KKTC, Kırgızistan, Bosna Hersek, Moldova Gagavuz Özerk Yeri'nden belediye başkanlarımızla toplantımızı gerçekleştiriyoruz." dedi.
Yeni dönemde güzel bir geleneğin başladığının altını çizen Altay, "Bütün toplantılar Türkiye'de değil hem yönetimde bulunduğumuz üyeleri ziyaret ediyoruz hem de Azerbaycan ve Bosna Hersek ile başladığımız programlara, KKTC ve Bosna Hersek arasındaki ikili görüşmelerle devam ediyoruz. Bu aslında gelinen noktada birliğin ne kadar aktif bir rol oynadığının göstergesidir." ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca; Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu birer konuşma yaptı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.