Diyalog Gazetesi

Bildiri dağıtılıp imza toplandı

KIBRIS

Bazı siyasi parti ve örgütler kış saati uygulamasını protesto için yürüdü

Yılmaz YAKAR
Kış mevsiminde yaz saati uygulamasını kabul etmeyen ve coğrafi koşullara uygun saat dilimine geçilip saatlerin bir saat geriye alınmasını talep eden bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, Lefkoşa’da yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüş sırasında “Kabul etmiyoruz” başlıklı bildiri dağıtılarak, kış saati uygulamasına geçilmesi için vatandaş ve esnaftan imza toplandı.
Karanlığı simgeleyen siyah zemin üzerine yazılan bildiride, “mevcut uygulamanın kuzey yarım kürede yaşayan tüm canlıların güneşe olan uyumunu reddeden akıl ve bilim dışı bir uygulama olduğu” belirtildi.
Bildiride, uygulamanın elektrik enerjisi kullanımını artıracağı, her kesimin elektrik faturalarının yükselmesine sebep olacağı ifade edildi.
Bildiriye destek veren parti ve sivil toplum örgütleri şunlar:
“KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, TÜRK-SEN, GÜÇ-SEN, EL-SEN, BASIN-SEN, BES, KOOP-SEN, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN, ÇAĞ-SEN, TIP-İŞ, TEL-SEN, HTKS, KŞK-SEN, EMEK-İŞ, GENEL-İŞ, PETROL-İŞ, MAĞUSA TÜRK GENEL-İŞ, CTP, BKP, YKP, TKP-YG, TDP, Bağımsızlık Yolu, Baraka, Boran Kültür Merkezi, Tabipler Birliği, Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği, KTEZO.” 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.