Diyalog Gazetesi

Biz ne yapacağız?

KIBRIS

1 Temmuz’dan itibaren ticari taksi kullanamayacak olan şoförler tepkili

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un yeni yasaya göre, ülkede çalışma izni ile ikamet edenlerin 1 Temmuz’dan itibaren taksi şoförlüğü yapamayacakları yönündeki açıklaması kamuoyunda bomba etkisi yaptı.
KKTC’de çalışma izniyle bulunan ve ekmek parasını ticari taksi şoförlüğü yaparak kazanan çok sayıda kişi, Diyalog’u arayarak tepkilerini dile getirdi.
“1 Temmuz’dan sonra biz ne yapacağız? Geçimimizi nasıl sağlayacağız? Borçlarımızı kim ödeyecek?” diye dert yanan şoförler, Bakan Taçoy’un açıklamalarının insan haklarına aykırı olduğunu savundu.

Hani beyaz kimlik verilecekti?
Dünyada ve Avrupa Birliği’nde (AB) birçok ülkede yabancı uyrukluların ticari taksi kullandığını savunan şoförler, “Biz yıllardır KKTC’de şoförlük yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Yasal bir düzenleme yapılacaksa bunun da bir yolu olmalı. Bizlere beyaz kimlik alacağımız ve ondan sonra taksi şoförlüğü yapabileceğimiz söylendi. Muhaceret ve Yurttaşlık Yasa Tasarısı Meclis’ten geçmeden, bizlere beyaz kimlik verilmeden 1 Temmuz’dan itibaren şoförlük yapamazsınız demek insan haklarına aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Birçok aile mağdur olacak…
Bakan Taçoy’u, yaptığı açıklamayı yeniden gözden geçirmeye çağıran şoförler, yasanın askıya alınmasını istedi. Aksi durumda 1 Temmuz’dan itibaren birçok durağın şoförsüz, birçok ailenin de mağdur olacağını söyleyen şoförler, uygulamanın yürürlüğe girmesi durumunda ekmek paralarını kazanmayacaklarını kaydetti.

Yorumlar (1)

Girneli taksi 9 Yıl Önce

vallahi gecsin arkadaslar bende yillardir taksicilik yapiyorum bazi kendini bilmezler yuzunden 20.000eurolul araclar yok hava parasi yok o yok bu diyerek ozellikle girnede 35 bin 40 bin stg firladi gecsin bu yasaki tarlayi satan paketcilik yapan yok efendime soyleyim benzilikte otelde calisan 3 kurus fazla para verip taksi almasin kardesim madem yillardir burda yasayip ekmegini taksiden cikariyosunda neden beyaz kimlik almadinda vatandaslik pesine dustun diye sorarim bende sizlere helal bakanim

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.