Diyalog Gazetesi

“Böyle bir trajedi artık yaşanmasın”

KIBRIS

Cumhurbaşkanı Akıncı ABD’de, 11 Eylül Anıt ve Müzesini ziyaret etti, saldırı öncesinden kalan ağaca, ölenlerin anısına çelenk koydu, özel defteri imzaladı

Fezile ÖKSÜZ (TAK)

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı önceki gün New York’ta 11 Eylül 2001’de Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen saldırıda ölenlerin anısına hazırlanan 11 Eylül Anıtı ve Müzesi’ni ziyaret etti.
Yok olan kulelerin yerine inşa edilen havuzlar ve anıtı gezen Akıncı, dünya liderlerinin ziyaretleri sırasında çelenk bıraktığı, saldırıdan sonra ayakta kalmayı başaran tek ağaca çelenk koydu.
Cumhurbaşkanı Akıncı ayrıca saldırıda ölenler ve yok olan binalarla ilgili şeylerin yer aldığı müzeyi de gezdi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, imza attığı anıt özel defterine yazdığı mesajda, 9/11 terör saldırısının tüm kurbanlarına samimi ve içten saygısını iletip, başsağlığı diledi. Akıncı ayrıca Amerikan ulusu ve tüm insanlığın bir daha böylesi bir trajedi yaşamaması temennisinde bulundu. 
Özel rehber eşliğinde gerçekleşen anıt ve müze gezisinde Cumhurbaşkanı Akıncı’ya eşi Meral Akıncı, KKTC’nin New York Temsilcisi Mehmet Dana, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Müzakere Heyeti Üyesi Sertaç Güven eşlik etti.

Dana, Akıncı onuruna yemek verdi
Bu arada New York Temsilcisi Mehmet Dana, New York’taki son gecesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşinin onuruna yemek verdi.
Türkiye’nin BM Daimi Büyükelçisi Halit Çevik’in de katıldığı yemekte Akıncı’nın beraberindeki heyet de hazır bulundu.
Akıncı ve beraberindeki heyetin bugün sabah KKTC’de olması bekleniyor.

Liderler birlikte tiyatroya gidecek
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis yarın akşam birlikte Limasol’da tiyatroya gidecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.