Diyalog Gazetesi

CTP’nin yol haritası belli

KIBRIS

“Önce hükümet programını hazırlayıp sonra koalisyon görüşmelerine başlayacağız” diyen Talat, Başbakan konusunda Akıncı ile istişare edeceklerini söyledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’de (CTP-BG) yeni Genel Başkan Mehmet Ali Talat, önce hükümet programını hazırlayıp sonra koalisyon görüşmelerine başlayacaklarını; Başbakan’ın kim olacağına da partinin karar vereceğini ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla istişare edeceklerini söyledi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun istifa etmemesini kendisinin istediğini belirten Mehmet Ali Talat, sürecin çok uzamayacağını; parti içindeki hazırlıkları bir hafta içinde tamamlamayı ve durumu değerlendirmeyi öngördüklerini söyledi. 
CTP-BG Genel Başkanı Talat, hükümet programına yönelik hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını kaydederek, sonrasında gerekirse hükümetin istifa edeceğini, gerekirse hükümet istifa etmeden de partilerle görüşeceklerini ifade etti.

CTP-BG MYK görev dağılımı yaptı
Mehmet Ali Talat başkanlığında dün ilk toplantısını yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), görev dağılımı yaptı.
Buna göre; Örgüt Sekreteri Erdoğan Sorakın, Mali Sekreter Ali Karavezirler, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Ürün Solyalı,Dış İlişkiler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam, Yerel Yönetimler Sekreteri Pembe Avşaroğlu, Eğitim Sekreteri Emel Kişi, Sivil Toplumla İlişkiler Sekreteri Ahmet Barçınoldu. 
CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, MYK üyeleri Fazilet Özdenefe’ye milletvekili olması nedeniyle, Cemil Sarıçizmeli’ye ise belediye başkanı olduğu gerekçesiyle sekreterlik görevi verilmedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.