Diyalog Gazetesi

Doktor raporu alınacak

KIBRIS

Okul inşaatında 14 yaşındaki kız çocuğuyla cinsel ilişkiye giren zanlının tutukluluk süresi uzadı

Lefkoşa’da yapımı devam eden bir okulun boş inşaatı içerisinde 14 yaşındaki kız çocuğuyla cinsel ilişkiye giren 20 yaşındaki Türkmenistan uyruklu Y.K., yeniden mahkemeye çıkarıldı. Hakkında tecavüz ve cinsel istismar suçlarından soruşturma yürütülen zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına karar verildi. Bu süre içerisinde hem kız çocuğunun hem zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirileceği belirtildi. 
Mahkemede olguları aktaran polis, 2025 yılı içerisinde Lefkoşa’da yapımı devam eden bir okulun boş inşaatı içerisinde zanlının, 14 yaşındaki kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmek suretiyle cinsel tecavüzde bulunduğunu söyledi.
Polis memuru; olayın müştekinin annesinin, kızının WhatsApp yazışmalarını kontrol etmesi sonucu ortaya çıktığını belirtti.
Polis, annenin yazışmaları incelemesi üzerine kızının zanlıyla cinsel birliktelik yaşadığını öğrendiğini ve 15 Ağustos 2026 tarihinde polise şikâyette bulunduğunu kaydetti. 
Polis, şikâyetin ardından zanlının aynı gün tutuklandığını belirtti.
Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden polis, müştekinin kullandığı telefon ile zanlının telefonunun emare olarak alındığını ve inceleneceğini söyledi. 
Zanlının suçunu kabul eder nitelikte gönüllü ifade verdiğini belirten polis, söz konusu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, müşteki ile zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirileceğini belirterek, 8 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme; doktor raporlarının temin edilebilmesi amacıyla zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi. 

Yorumlar (1)

Lefkoşalı 1 Saat Önce

Bu ibneye bulun bir afrikalı anasını ağlatsın,bir de böyle denesin bakalım bu iş nasıl olurmus...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.