Diyalog Gazetesi

Duruşması ileride

KIBRIS

Ulaş Özge isimli öğrenciyi dağa kaçırıp, zorla borç senedi imzalatmakla suçlanan 3 kişi teminatla serbest kaldı

 Suna ERDEN

Ulaş Özge isimli öğrencinin Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsünden kaçırılması ve dağa götürülerek 50 bin euro borç senedi imzatılması olayı ile ilgili tutuklu bulunan Medet Gürkan, Burak Demir ve Halis Tanay hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Burak Demir ile Medet Gürkan’ın 9 Ocak 2019 tarihinde saat 10.15 sıralarında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi içerisinde kullanımında bulunan 07 FSR 82 plakalı araç ile okulda öğrenci olan Ulaş Özge’yi kaçırdıklarını söyledi. 
Polis, zanlıların Özge’yi Taşkent Köyü’nün kuzeyinde bulunan dağlık alana götürdüklerini, 15 Ocak 2019 tarihli iki adet Yunus Emre isimli soy ismi tespit edilemeyen bir şahsa ödemesi gereken her birine 25.000 Euro'luk borç senedi imzalattıklarını mahkemeye aktardı. 
Polis, zanlı Halis Tanay’ın, Ulaş Özge’nin Türkiye’de müteahhit olan babasıyla arasında husumet olduğunu ve hisselerini almaya çalıştığının belirlendiğini mahkemeye aktardı. 
Polis, olayın ardından zanlıların, Özge’yi zanlı Halis Tanay’ın yanına götürdüğünü ve zanlı Tanay’ın, “Evet, budur” dediğinin belirlendiğini söyledi.

Teminata bağlandılar
Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, Burak Demir’in 6 bin TL nakdi teminat yatırması, diğer iki zanlının ise 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmaları ve iki kefilin 120 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşulları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.