Diyalog Gazetesi

Gizli diplomasi 

KIBRIS

Anastasiadis ve Akıncı arasında mekik dokuyan Lute, ortaya bir müzakere çerçevesi çıkarmaya çalışıyor

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’u kabul etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Lute’la görüşmesinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ve Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin de hazır bulundu.
Barış Burcu, bir saat 45 dakika süren Akıncı-Lute görüşmesinin ardından yazılı açıklama yaptı.
Burcu, Cumhurbaşkanı Akıncı ile geçici danışman Lute’un, hazırlanması için çalışılan referans kavramları için ayrıntılı ve yararlı bir görüşme yaptığını bildirdi.
Burcu, açıklamasında, şunları kaydetti:
“Hazırlanması için çalışılan referans kavramları (terms of references) için Cumhurbaşkanımız, Jane Holl Lute ile ayrıntılı ve yararlı bir görüşme yaptı. Referans kavramları hazırlık çalışmalarının bir süre daha süreceği anlaşılmaktadır. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın Jane Holl Lute’u yarın (bugün) saat 10.30’da yeniden kabul ederek görüşecektir.”

Anastasiadis’le de görüşecek 
Lute bu sabah Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le de yeniden bir araya gelecek.
Rum radyosu, BM Genel Sekreterinin Geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un bu sabah Rum yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşeceğini belirtirken görüşmenin saatini bildirmedi.
Öte yandan Politis gazetesi internet sitesinde, Anastasiadis-Lute görüşmesinin sabah 08:00’da yapılacağının Rum sözcü Prodromos Prodromu tarafından gazetenin radyo kanalında dile getirildiğini aktardı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.