Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yeni binasında ilk toplantısını yaptı.
Meclis Başkanı Ziya Öztürkler başkanlığında toplanan genel kurul öncesi, Meclis binası açılışı nedeniyle kokteyl düzenlendi.
Teknolojik düzenlemelerin ağırlıklı olduğu yeni Genel Kurul salonunda Meclis Başkanı’nın arkasında dev led ekran asıldı.
Milletvekilleri için yeni ve ikili-üçlü oturma düzeni oluşturulurken her vekilin ismi oturacağı masaya yazıldı. A
tatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Ulusundur” sözü de Genel Kurul’daki yer aldı.
Meclis Başkanı Ziya Öztürkler ve Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin genel sekreterler ve milletvekilleri Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklamada bulunarak yeni binanın Kıbrıs Türk halkına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hayırlı olmasını diledi.
Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, geçtiğimiz hafta Kıbrıs Türk halkının kalbinin attığı tarihi Meclis binasında son kez toplantı yaptıklarını anımsatarak yeni Meclis binasının TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş katılımıyla açıldığını hatırlattı.
Meclis Başkanı Öztürkler, yeni Meclis binasında Kıbrıs Türk halkının önünü açacak, iradesini yansıtacak, uluslararası platformda daha saygın noktaya getirecek faaliyetlere imza koyma hedeflerine de işaret etti.
Teknik detaylar paylaşıldı
Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreteri Seral Fırat da bazı teknik detayları paylaştığı konuşmasında her milletvekilinin ayrı odası olduğunu, internet ve bilgisayar için odalara teknik altyapı kurulduğunu belirtti. Fırat, milletvekili olmayıp da kabineye dışarıdan atanan bakanın da odasının hazır olduğunu kaydetti.
Genel Kurul’da 60 vekil koltuğu var
Genel Kurul’daki koltuk sayısının 60 olduğunu, eski Meclis’te de sayının 60 olduğunu kaydeden Fırat, kabineye dıştan atanan bakanlar olduğunu anımsattı.
Genel Kurul’daki oturma düzeni hakkında bilgi veren Seral Fırat, her milletvekilinin oturacağı yerin ismiyle belirtildiğini kaydederek, söz almak için önündeki mikrofona basan milletvekilinin isminin de görüntüsünün de led ekrana yansıtılacağını belirtti.
50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi’nde UBP’den 24, CTP’den 19, DP’den 2, YDP 2’den milletvekili bulunurken bağımsız 3 milletvekili var.
Önceki haftalarda Meclis Başkanlığı’na milletvekilliğinden istifasını sunan Hasan Tosunoğlu da bugünkü Genel Kurul'a katıldı.
Hasan Nuri 2 Ay Önce
Muhteşem İş Odaları ile Toplantı ve Çalışma Konferans Odaları ile En Büyük Külliyemizde 50 bakan ve Bakmayanımızi Nerde Nasıl bulabileceğiz Acaba bilen var mı ?
Hasan Nuri 2 Ay Önce
En Büyük Külliyemizin Bakım Onarım masraflarını ‘ Elektirik Su masraflarını ‘ Kapıcılarını Odacılarıni ‘ Bahcecisini Hocalarıni Süvarilerini Korumalarını Temizlikcilerini Kahvecilerini Kasası Boş maliyemiz şayet ödeyemez noktasına gelir ise Muhteşem Külliyemizin Tapusu ile Bankalardan Para Borçlanabilecekmiyiz acaba !
Doğru Söz 2 Ay Önce
En başta Ruk Kesimi sonra da ABD, AB, ingiltere, Avustralya velhasıl kelâm Dünyada bilinen her ülke Yeni Meclis Binamızı gördüğü gibi bize biat edip hemen tanımışlar. Ve bu eserin gölgesine Elçilik açmak için yarışa girmişler. Duyduuuuk Duymadııık demeyin... Peynur ekmek yemeyin... Dünya Lideri Erdoğan yine haklı çıktı. Eeeee ne de olsa ileri görüşlü Dünya Lideri!
Turkish Power 2 Ay Önce
İcraat belli köpekleri çine vatandaş Hasan Nuri doğrusöz gibi kırıkları palikaryaya İngiltere’ye bedava veriyoruz işte icraat
Doğru Söz 2 Ay Önce
Erdoğan demedi mi be ibne? Itibar yani Külliye olursa tanınırız diye. Yoksa niye yaptı, depremzedeler ev beklerken? Allahsız mı yoksa?
Doğru Söz 2 Ay Önce
Ey ahali, Ersin Tatar , Başbakan ve vekillere, Cumhurbaşkanlığı ve meclis çalışışanlarına bu hafta geçen haftadakinden daha çok değer veriyor musunuz? Yazımın devamını okunadan önce cevap verin, lütfen. Cevaplarınız ya hayır ya da niye ki olmuştur. Eeeee yabancılar da öyle. Eeee halâ Erdogan'ın safsatalarına inanıyor musunuz? Hani itibarlı Külliye ve Meclis KaKaTC ye ve Temsilcilerine olan itibarı artıracaktı ve Külliye onun içindi. Sizde bile değişmedi. Yabancılarda asla değismez. O halde hepsi Palavra. Palaaaavra. Palaaaaavra. Gerçek olan rüşvet. Külliye Bana biat edenleri saraylarda yaşatırımın vuku buluşudur. NOKTA